Kødboller med tomatsovs

Kødboller med tomatsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Lady og Vagabondens livret i ny forklædning.

        Tip: Server retten med pasta til. Se her på gocook.dk hvordan du koger pasta.

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødboller:

        • 200 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ æg
        • ¼ dl. mælk
        • ½ skive daggammelt brød
        • ½ fed hvidløg
        • ¼ dl. frisk rosmarin
        • ¼ citron
        • 1 spsk. revet parmesanost
        • ¼ tsk. chiliflager
        • ½ spsk. olie til stegning

        Tomatsovs:

        • ½ løg
        • ½ spsk. olie til stegning
        • 200 g. hakkede tomater
        • ½ spsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ squash
        • 50 g. revet ost
      • Trin 3 af 21

        Kødboller: Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper.

        • 200 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 4 af 21

        Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen.

        • ½ æg
      • Trin 5 af 21

        Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en halv skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.

        • ¼ dl. mælk
        • ½ skive daggammelt brød
      • Trin 6 af 21

        Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 7 af 21

        Kom vand i en lille skål, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilken, og hak dem fint.

        • ¼ dl. frisk rosmarin
      • Trin 8 af 21

        Skyl citronen. Riv ½ teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 9 af 21

        Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 1 spiseskefuld.

        • 1 spsk. revet parmesanost
      • Trin 10 af 21

        Kom brød, hvidløg, rosmarin, citronskal, parmesanost og chiliflager op i kød-skålen. Rør det hele sammen til en fars uden klumper.

        • ¼ tsk. chiliflager
      • Trin 11 af 21

        Form farsen til kødboller med en ske og din hånd.

      • Trin 12 af 21

        Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme. Læg kødbollerne på stegepanden, og brun dem 1 minut på alle sider. De skal ikke steges færdige. Tag stegepanden af varmen.

        • ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 13 af 21

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 14 af 21

        Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 15 af 21

        Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt.

        • ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 16 af 21

        Kom hakkede tomater, eddike, salt og peber op i gryden. Rør rundt, og varm, til det begynder at boble. Tag gryden af varmen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 200 g. hakkede tomater
        • ½ spsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 21

        Kødboller i tomatsovs: Smør et ovnfast fad med olie.

      • Trin 18 af 21

        Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.

        • ½ squash
      • Trin 19 af 21

        Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.

        • 50 g. revet ost
      • Trin 20 af 21

        Stil fadet på en plade midt i ovnen. Bag retten i 20 minutter.

      • Trin 21 af 21

        Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lady og Vagabondens livret i ny forklædning.

        Tip: Server retten med pasta til. Se her på gocook.dk hvordan du koger pasta.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødboller:

          • 200 g. hakket oksekød
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ æg
          • ¼ dl. mælk
          • ½ skive daggammelt brød
          • ½ fed hvidløg
          • ¼ dl. frisk rosmarin
          • ¼ citron
          • 1 spsk. revet parmesanost
          • ¼ tsk. chiliflager
          • ½ spsk. olie til stegning

          Tomatsovs:

          • ½ løg
          • ½ spsk. olie til stegning
          • 200 g. hakkede tomater
          • ½ spsk. eddike
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ squash
          • 50 g. revet ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 dyb tallerken
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille skål
          • 1 rivejern
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 bagerist
          • 1 ovnfast fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kødboller: Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper.
          4. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen.
          5. Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en halv skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.
          6. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          7. Kom vand i en lille skål, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilken, og hak dem fint.
          8. Skyl citronen. Riv ½ teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          9. Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 1 spiseskefuld.
          10. Kom brød, hvidløg, rosmarin, citronskal, parmesanost og chiliflager op i kød-skålen. Rør det hele sammen til en fars uden klumper.
          11. Form farsen til kødboller med en ske og din hånd.
          12. Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme. Læg kødbollerne på stegepanden, og brun dem 1 minut på alle sider. De skal ikke steges færdige. Tag stegepanden af varmen.
          13. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          14. Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          15. Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt.
          16. Kom hakkede tomater, eddike, salt og peber op i gryden. Rør rundt, og varm, til det begynder at boble. Tag gryden af varmen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          17. Kødboller i tomatsovs: Smør et ovnfast fad med olie.
          18. Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.
          19. Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.
          20. Stil fadet på en plade midt i ovnen. Bag retten i 20 minutter.
          21. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Lady og Vagabondens livret i ny forklædning.

            Tip: Server retten med pasta til. Se her på gocook.dk hvordan du koger pasta.

            Energi-indhold pr. portion
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødboller:

            • 400 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 æg
            • ½ dl. mælk
            • 1 skive daggammelt brød
            • 1 fed hvidløg
            • ½ dl. frisk rosmarin
            • ½ citron
            • 2 spsk. revet parmesanost
            • ½ tsk. chiliflager
            • 1 spsk. olie til stegning

            Tomatsovs:

            • 1 løg
            • 1 spsk. olie til stegning
            • 400 g. hakkede tomater
            • 1 spsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 squash
            • 100 g. revet ost
          • Trin 3 af 21

            Kødboller: Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper.

            • 400 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 4 af 21

            Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen.

            • 1 æg
          • Trin 5 af 21

            Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.

            • ½ dl. mælk
            • 1 skive daggammelt brød
          • Trin 6 af 21

            Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 7 af 21

            Kom vand i en lille skål, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilken, og hak dem fint.

            • ½ dl. frisk rosmarin
          • Trin 8 af 21

            Skyl citronen. Riv 1 teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 9 af 21

            Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 2 spiseskefulde.

            • 2 spsk. revet parmesanost
          • Trin 10 af 21

            Kom brød, hvidløg, rosmarin, citronskal, parmesanost og chiliflager op i kød-skålen. Rør det hele sammen til en fars uden klumper.

            • ½ tsk. chiliflager
          • Trin 11 af 21

            Form farsen til kødboller med en ske og din hånd.

          • Trin 12 af 21

            Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme. Læg kødbollerne på stegepanden, og brun dem 1 minut på alle sider. De skal ikke steges færdige. Tag stegepanden af varmen.

            • 1 spsk. olie til stegning
          • Trin 13 af 21

            Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

          • Trin 14 af 21

            Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 15 af 21

            Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt.

            • 1 spsk. olie til stegning
          • Trin 16 af 21

            Kom hakkede tomater, eddike, salt og peber op i gryden. Rør rundt, og varm, til det begynder at boble. Tag gryden af varmen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 400 g. hakkede tomater
            • 1 spsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 21

            Kødboller i tomatsovs: Smør et ovnfast fad med olie.

          • Trin 18 af 21

            Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.

            • 1 squash
          • Trin 19 af 21

            Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.

            • 100 g. revet ost
          • Trin 20 af 21

            Stil fadet på en plade midt i ovnen. Bag retten i 20 minutter.

          • Trin 21 af 21

            Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lady og Vagabondens livret i ny forklædning.

            Tip: Server retten med pasta til. Se her på gocook.dk hvordan du koger pasta.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødboller:

              • 400 g. hakket oksekød
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 æg
              • ½ dl. mælk
              • 1 skive daggammelt brød
              • 1 fed hvidløg
              • ½ dl. frisk rosmarin
              • ½ citron
              • 2 spsk. revet parmesanost
              • ½ tsk. chiliflager
              • 1 spsk. olie til stegning

              Tomatsovs:

              • 1 løg
              • 1 spsk. olie til stegning
              • 400 g. hakkede tomater
              • 1 spsk. eddike
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 squash
              • 100 g. revet ost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 kop
              • 1 dyb tallerken
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 lille skål
              • 1 rivejern
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 bagerist
              • 1 ovnfast fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kødboller: Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper.
              4. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen.
              5. Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.
              6. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Pil, og hak hvidløget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              7. Kom vand i en lille skål, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilken, og hak dem fint.
              8. Skyl citronen. Riv 1 teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              9. Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 2 spiseskefulde.
              10. Kom brød, hvidløg, rosmarin, citronskal, parmesanost og chiliflager op i kød-skålen. Rør det hele sammen til en fars uden klumper.
              11. Form farsen til kødboller med en ske og din hånd.
              12. Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme. Læg kødbollerne på stegepanden, og brun dem 1 minut på alle sider. De skal ikke steges færdige. Tag stegepanden af varmen.
              13. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
              14. Tomatsovs: Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              15. Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt.
              16. Kom hakkede tomater, eddike, salt og peber op i gryden. Rør rundt, og varm, til det begynder at boble. Tag gryden af varmen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              17. Kødboller i tomatsovs: Smør et ovnfast fad med olie.
              18. Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.
              19. Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.
              20. Stil fadet på en plade midt i ovnen. Bag retten i 20 minutter.
              21. Velbekomme!