Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødboller:

3.

Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

4.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen. Se videoen.

5.

Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.
Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg to skiver daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.
Hæld mælk i en dyb tallerken. Læg en halv skive daggammelt brød i mælken, og lad det suge al mælken.

6.

Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Pil, og hak hvidløget. Se videoen.

7.

Kom vand i en lille skål, og skyl rosmarin i vandet. Pluk nålene af stilken, og hak dem fint.

8.

Skyl citronen. Riv 1 teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Se videoen.
Skyl citronen. Riv ½ teske citron-skal på den fine side af rivejernet (kun det gule). Se videoen.

9.

Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 2 spiseskefulde.
Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Du skal bruge 1 spiseskefuld.

10.

Kom brød, hvidløg, rosmarin, citronskal, parmesanost og chiliflager op i kød-skålen. Rør det hele sammen til en fars uden klumper.

11.

Form farsen til kødboller med en ske og din hånd. Vask hænder.

12.

Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme. Læg kødbollerne på stegepanden, og brun dem 1 minut på alle sider. De skal ikke steges færdige. Tag stegepanden af varmen.

Tomatsovs:

13.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

14.

Pil, og hak løget fint.

Pil, og hak løgene fint.

15.

Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.

16.

Kom hakkede tomater, eddike, salt og peber op i gryden. Rør rundt, og varm, til det begynder at boble. Tag gryden af varmen. Se videoen.

Kødboller i tomatsovs:

17.

Smør et ovnfast fad med olie.

18.

Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.
Skyl squashene, og skær dem i tynde skiver. Fordel skiverne i fadet, så de dækker hele bunden.

19.

Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.
Fordel kødbollerne oven på squash-skiverne. Hæld tomatsovsen over, så alle kødbollerne er dækkede. Drys med revet ost.

20.

Stil fadet på en plade midt i ovnen. Bag retten i 20 minutter.

21.

Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1866 kJ / 446 kcal

Protein: 31 %

Kulhydrat: 15 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 5,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Løg, svitse

Løg, svitse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min