- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kødboller med tomatsovse
Kødboller med tomatsovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 100 min.
Sværhedsgrad: Medium
Lady og Vagabondens livret i ny forklædning. Lækre kødboller med tomatsauce er bare vuffeli-good.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller med tomatsovse
Kødboller:
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 æg
2 æg
½ æg
½ dl. mælk
¾ dl. mælk
¼ dl. mælk
1 skive daggammelt brød
2 skive daggammelt brød
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ dl. frisk rosmarin
¾ dl. frisk rosmarin
¼ dl. frisk rosmarin
½ citron
1 citron
¼ citron
2 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost
½ tsk. chiliflager
¾ tsk. chiliflager
¼ tsk. chiliflager
1 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Tomatsovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 squash
1 ½ squash
½ squash
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
Hakket oksekød
Salt
Peber
Æg
Mælk
Toastbrød (fuldkorn)
Hvidløg
Rosmarin (frisk)
Citron
Parmesanost
Chili (flager)
Olie - smagsneutral
Løg
Hakkede tomater
Eddike - lagereddike
Squash
Revet ost
Køkkenredskaber til kødboller med tomatsovse
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 kop
1 dyb tallerken
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 rivejern
1 dyb tallerken
1 stegepande
spatel
1 spatel
1 spatel
1 bagerist
1 ovnfast fad
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor røreskål
Røreske
Kop
Dyb tallerken
Skærebræt
Urtekniv
Lille røreskål
Rivejern
Dyb tallerken
Stegepande
Spatel
Bagerist
Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Kom hakket oksekød, salt og peber op i en stor skål, og rør det sammen til en fars uden klumper. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Form farsen til kødboller med en ske og din hånd. Vask hænder.
12.
Tomatsovs:
13.
14.
Pil, og hak løget fint.
Pil, og hak løgene fint.
15.
Kom olie i en lille gryde, og varm den op ved middel varme. Kom hakket løg i gryden, og svits i 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.
16.
Kødboller i tomatsovs:
17.
Smør et ovnfast fad med olie.
18.
19.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1866 kJ / 446 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 15 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer