Kødboller i pitabrød

Kødboller i pitabrød

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

        TIP: Du kan købe færdige pitabrød i stedet for selv at bage dem, hvis tiden er lidt knap. 

        Opskriften giver 4 pitabrød med fyld.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1661 kJ / 397 kcal
        • Protein: 26 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 20 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 24

        Find alle ingredienserne frem.

        Pitabrød:

        • 12 g. gær
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ spsk. olie
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. grahamsmel
        • 175 g. hvedemel

        Kødboller:

        • 200 g. hakket lamme- eller grisekød
        • ½ æg
        • ¼ tsk. tørret chili
        • ½ tsk. stødt spidskommen
        • ½ tsk. salt
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. smør

        Tzatziki:

        • ½ agurk
        • ½ fed hvidløg
        • 2 ½ dl. græsk yoghurt
        • ½ tsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • evt. 2 ½ mynteblade

        Salat:

        • ¼ icebergsalat eller spidskål
        • ½ gulerod
        • ½ æble
      • Trin 3 af 24

        Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.

        • 12 g. gær
      • Trin 4 af 24

        Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

        • 1 ½ dl. vand
      • Trin 5 af 24

        Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.

        • ½ spsk. olie
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. grahamsmel
        • 175 g. hvedemel
      • Trin 6 af 24

        Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.

      • Trin 7 af 24

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.

      • Trin 8 af 24

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 24

        Hæld dejen ud på bordet, og del den i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.

      • Trin 10 af 24

        Lad dem efterhæve 10 minutter.

      • Trin 11 af 24

        Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

      • Trin 12 af 24

        Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.

      • Trin 13 af 24

        Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket lamme- eller grisekød
      • Trin 14 af 24

        Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • ½ æg
        • ¼ tsk. tørret chili
        • ½ tsk. stødt spidskommen
        • ½ tsk. salt
      • Trin 15 af 24

        Form 10 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.

      • Trin 16 af 24

        Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.

        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. smør
      • Trin 17 af 24

        Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.

      • Trin 18 af 24

        Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.

        • ½ agurk
      • Trin 19 af 24

        Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

      • Trin 20 af 24

        Pil, og pres hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 21 af 24

        Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

        • 2 ½ dl. græsk yoghurt
        • ½ tsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 22 af 24

        Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.

        • evt. 2 ½ mynteblade
      • Trin 23 af 24

        Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.

        • ¼ icebergsalat eller spidskål
      • Trin 24 af 24

        Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.

        • ½ gulerod
        • ½ æble
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

        TIP: Du kan købe færdige pitabrød i stedet for selv at bage dem, hvis tiden er lidt knap. 

        Opskriften giver 4 pitabrød med fyld.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pitabrød:

          • 12 g. gær
          • 1 ½ dl. vand
          • ½ spsk. olie
          • 1 tsk. salt
          • 75 g. grahamsmel
          • 175 g. hvedemel

          Kødboller:

          • 200 g. hakket lamme- eller grisekød
          • ½ æg
          • ¼ tsk. tørret chili
          • ½ tsk. stødt spidskommen
          • ½ tsk. salt
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. smør

          Tzatziki:

          • ½ agurk
          • ½ fed hvidløg
          • 2 ½ dl. græsk yoghurt
          • ½ tsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • evt. 2 ½ mynteblade

          Salat:

          • ¼ icebergsalat eller spidskål
          • ½ gulerod
          • ½ æble

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 2 store skåle
          • 1 lille gryde
          • 2 røreskeer
          • 1 rent viskestykke
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 små skåle
          • 2 tallerkener
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.
          4. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.
          6. Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.
          7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.
          8. Kom bagepapir på en bageplade.
          9. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
          10. Lad dem efterhæve 10 minutter.
          11. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
          12. Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.
          13. Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
          14. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          15. Form 10 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
          16. Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.
          17. Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.
          18. Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.
          19. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
          20. Pil, og pres hvidløg.
          21. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
          22. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.
          23. Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.
          24. Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

            TIP: Du kan købe færdige pitabrød i stedet for selv at bage dem, hvis tiden er lidt knap. 

            Opskriften giver 8 pitabrød med fyld.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 1661 kJ / 397 kcal
            • Protein: 26 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 20 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 24

            Find alle ingredienserne frem.

            Pitabrød:

            • 25 g. gær
            • 3 dl. vand
            • 1 spsk. olie
            • 2 tsk. salt
            • 150 g. grahamsmel
            • 350 g. hvedemel

            Kødboller:

            • 400 g. hakket lamme- eller grisekød
            • 1 æg
            • ½ tsk. tørret chili
            • 1 tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. smør

            Tzatziki:

            • 1 agurk
            • 1 fed hvidløg
            • 5 dl. græsk yoghurt
            • 1 tsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • evt. 5 mynteblade

            Salat:

            • ½ icebergsalat eller spidskål
            • 1 gulerod
            • 1 æble
          • Trin 3 af 24

            Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 24

            Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

            • 3 dl. vand
          • Trin 5 af 24

            Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.

            • 1 spsk. olie
            • 2 tsk. salt
            • 150 g. grahamsmel
            • 350 g. hvedemel
          • Trin 6 af 24

            Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.

          • Trin 7 af 24

            Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.

          • Trin 8 af 24

            Kom bagepapir på to bageplader.

          • Trin 9 af 24

            Hæld dejen ud på bordet, og del den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.

          • Trin 10 af 24

            Lad dem efterhæve 10 minutter.

          • Trin 11 af 24

            Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

          • Trin 12 af 24

            Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.

          • Trin 13 af 24

            Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket lamme- eller grisekød
          • Trin 14 af 24

            Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 1 æg
            • ½ tsk. tørret chili
            • 1 tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. salt
          • Trin 15 af 24

            Form 20 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.

          • Trin 16 af 24

            Kom olie og smør på en stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.

            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. smør
          • Trin 17 af 24

            Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.

          • Trin 18 af 24

            Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.

            • 1 agurk
          • Trin 19 af 24

            Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

          • Trin 20 af 24

            Pil, og pres hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 21 af 24

            Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

            • 5 dl. græsk yoghurt
            • 1 tsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 22 af 24

            Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.

            • evt. 5 mynteblade
          • Trin 23 af 24

            Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.

            • ½ icebergsalat eller spidskål
          • Trin 24 af 24

            Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skræl guleroden, og riv den på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

            • 1 gulerod
            • 1 æble
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

            TIP: Du kan købe færdige pitabrød i stedet for selv at bage dem, hvis tiden er lidt knap. 

            Opskriften giver 8 pitabrød med fyld.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pitabrød:

              • 25 g. gær
              • 3 dl. vand
              • 1 spsk. olie
              • 2 tsk. salt
              • 150 g. grahamsmel
              • 350 g. hvedemel

              Kødboller:

              • 400 g. hakket lamme- eller grisekød
              • 1 æg
              • ½ tsk. tørret chili
              • 1 tsk. stødt spidskommen
              • 1 tsk. salt
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. smør

              Tzatziki:

              • 1 agurk
              • 1 fed hvidløg
              • 5 dl. græsk yoghurt
              • 1 tsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • evt. 5 mynteblade

              Salat:

              • ½ icebergsalat eller spidskål
              • 1 gulerod
              • 1 æble

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 2 store skåle
              • 1 lille gryde
              • 2 røreskeer
              • 1 rent viskestykke
              • Bagepapir
              • 2 bageplader
              • 1 kagerulle
              • 1 kop
              • 1 gaffel
              • 1 bagepensel
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 små skåle
              • 2 tallerkener
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
              5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.
              6. Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.
              7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.
              8. Kom bagepapir på to bageplader.
              9. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
              10. Lad dem efterhæve 10 minutter.
              11. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
              12. Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.
              13. Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
              14. Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              15. Form 20 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
              16. Kom olie og smør på en stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.
              17. Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.
              18. Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.
              19. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
              20. Pil, og pres hvidløg.
              21. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
              22. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.
              23. Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.
              24. Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skræl guleroden, og riv den på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

                TIP: Du kan købe færdige pitabrød i stedet for selv at bage dem, hvis tiden er lidt knap. 

                Opskriften giver 12 pitabrød med fyld.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 1661 kJ / 397 kcal
                • Protein: 26 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 20 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 24

                Find alle ingredienserne frem.

                Pitabrød:

                • 37 g. gær
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 tsk. salt
                • 225 g. grahamsmel
                • 525 g. hvedemel

                Kødboller:

                • 600 g. hakket lamme- eller grisekød
                • 1 ½ æg
                • ¾ tsk. tørret chili
                • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. smør

                Tzatziki:

                • 1 ½ agurk
                • 2 fed hvidløg
                • 7 ½ dl. græsk yoghurt
                • 1 ½ tsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • evt. 7 ½ mynteblade

                Salat:

                • ¾ icebergsalat eller spidskål
                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ æble
              • Trin 3 af 24

                Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.

                • 37 g. gær
              • Trin 4 af 24

                Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

                • 4 ½ dl. vand
              • Trin 5 af 24

                Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 tsk. salt
                • 225 g. grahamsmel
                • 525 g. hvedemel
              • Trin 6 af 24

                Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.

              • Trin 7 af 24

                Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.

              • Trin 8 af 24

                Kom bagepapir på to bageplader.

              • Trin 9 af 24

                Hæld dejen ud på bordet, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.

              • Trin 10 af 24

                Lad dem efterhæve 10 minutter.

              • Trin 11 af 24

                Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

              • Trin 12 af 24

                Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.

              • Trin 13 af 24

                Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket lamme- eller grisekød
              • Trin 14 af 24

                Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 1 ½ æg
                • ¾ tsk. tørret chili
                • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 15 af 24

                Form 30 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.

              • Trin 16 af 24

                Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. smør
              • Trin 17 af 24

                Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.

              • Trin 18 af 24

                Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

                • 1 ½ agurk
              • Trin 19 af 24

                Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

              • Trin 20 af 24

                Pil, og pres hvidløg.

                • 2 fed hvidløg
              • Trin 21 af 24

                Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

                • 7 ½ dl. græsk yoghurt
                • 1 ½ tsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 22 af 24

                Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.

                • evt. 7 ½ mynteblade
              • Trin 23 af 24

                Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.

                • ¾ icebergsalat eller spidskål
              • Trin 24 af 24

                Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skræl gulerødder, og riv den på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ æble
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

                TIP: Du kan købe færdige pitabrød i stedet for selv at bage dem, hvis tiden er lidt knap. 

                Opskriften giver 12 pitabrød med fyld.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pitabrød:

                  • 37 g. gær
                  • 4 ½ dl. vand
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 3 tsk. salt
                  • 225 g. grahamsmel
                  • 525 g. hvedemel

                  Kødboller:

                  • 600 g. hakket lamme- eller grisekød
                  • 1 ½ æg
                  • ¾ tsk. tørret chili
                  • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. smør

                  Tzatziki:

                  • 1 ½ agurk
                  • 2 fed hvidløg
                  • 7 ½ dl. græsk yoghurt
                  • 1 ½ tsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • evt. 7 ½ mynteblade

                  Salat:

                  • ¾ icebergsalat eller spidskål
                  • 1 ½ gulerod
                  • 1 ½ æble

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 2 store skåle
                  • 1 lille gryde
                  • 2 røreskeer
                  • 1 rent viskestykke
                  • Bagepapir
                  • 2 bageplader
                  • 1 kagerulle
                  • 1 kop
                  • 1 gaffel
                  • 1 bagepensel
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 små skåle
                  • 2 tallerkener
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.
                  4. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
                  5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.
                  6. Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.
                  7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.
                  8. Kom bagepapir på to bageplader.
                  9. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
                  10. Lad dem efterhæve 10 minutter.
                  11. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
                  12. Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.
                  13. Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
                  14. Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  15. Form 30 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
                  16. Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.
                  17. Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.
                  18. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
                  19. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
                  20. Pil, og pres hvidløg.
                  21. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
                  22. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.
                  23. Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.
                  24. Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skræl gulerødder, og riv den på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.