Kødboller i pitabrød

Kødboller i pitabrød

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

        TIP: Du kan erstatte agurken i tzatzikien med squash, rødbede, gulerod eller finthakket grønkål.

        Opskriften giver 4 pitabrød med fyld.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1661 kJ / 397 kcal
        • Protein: 26 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 20 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 25

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 25

        Find alle ingredienserne frem.

        Pitabrød:

        • 12 g. gær
        • 1 ½ dl. vand
        • ½ spsk. olie
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. grahamsmel
        • 175 g. hvedemel
        • ½ æg til pensling

        Kødboller:

        • 200 g. hakket lamme- eller grisekød
        • ½ æg
        • ¼ tsk. tørret chili
        • ½ tsk. stødt spidskommen
        • ½ tsk. salt
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. smør

        Tzatziki:

        • ½ agurk
        • 1 ½ fed hvidløg
        • 2 ½ dl. græsk yoghurt
        • ½ tsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • evt. 2 ½ mynteblade

        Salat:

        • ¼ icebergsalat eller spidskål
        • ½ gulerod
        • ½ æble
      • Trin 3 af 25

        Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.

        • 12 g. gær
      • Trin 4 af 25

        Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

        • 1 ½ dl. vand
      • Trin 5 af 25

        Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.

        • ½ spsk. olie
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. grahamsmel
        • 175 g. hvedemel
      • Trin 6 af 25

        Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.

      • Trin 7 af 25

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.

      • Trin 8 af 25

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 25

        Hæld dejen ud på bordet, og del den i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.

      • Trin 10 af 25

        Læg et rent viskestykke over brødene, og lad dem hæve i cirka 1 time.

      • Trin 11 af 25

        Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

      • Trin 12 af 25

        Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl pitabrødene med æg.

        • ½ æg til pensling
      • Trin 13 af 25

        Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.

      • Trin 14 af 25

        Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket lamme- eller grisekød
      • Trin 15 af 25

        Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet.

        • ½ æg
        • ¼ tsk. tørret chili
        • ½ tsk. stødt spidskommen
        • ½ tsk. salt
      • Trin 16 af 25

        Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.

        • ½ agurk
      • Trin 17 af 25

        Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

      • Trin 18 af 25

        Pil, og pres hvidløg.

        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 19 af 25

        Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

        • 2 ½ dl. græsk yoghurt
        • ½ tsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 20 af 25

        Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.

        • evt. 2 ½ mynteblade
      • Trin 21 af 25

        Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.

        • ¼ icebergsalat eller spidskål
      • Trin 22 af 25

        Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.

        • ½ gulerod
        • ½ æble
      • Trin 23 af 25

        Stege kødboller: Form 10 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.

      • Trin 24 af 25

        Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.

        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. smør
      • Trin 25 af 25

        Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

        TIP: Du kan erstatte agurken i tzatzikien med squash, rødbede, gulerod eller finthakket grønkål.

        Opskriften giver 4 pitabrød med fyld.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pitabrød:

          • 12 g. gær
          • 1 ½ dl. vand
          • ½ spsk. olie
          • 1 tsk. salt
          • 75 g. grahamsmel
          • 175 g. hvedemel
          • ½ æg til pensling

          Kødboller:

          • 200 g. hakket lamme- eller grisekød
          • ½ æg
          • ¼ tsk. tørret chili
          • ½ tsk. stødt spidskommen
          • ½ tsk. salt
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. smør

          Tzatziki:

          • ½ agurk
          • 1 ½ fed hvidløg
          • 2 ½ dl. græsk yoghurt
          • ½ tsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • evt. 2 ½ mynteblade

          Salat:

          • ¼ icebergsalat eller spidskål
          • ½ gulerod
          • ½ æble

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 2 store skåle
          • 1 lille gryde
          • 2 røreskeer
          • 1 rent viskestykke
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 små skåle
          • 2 tallerkener
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.
          4. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.
          6. Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.
          7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.
          8. Kom bagepapir på en bageplade.
          9. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
          10. Læg et rent viskestykke over brødene, og lad dem hæve i cirka 1 time.
          11. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
          12. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl pitabrødene med æg.
          13. Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.
          14. Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
          15. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet.
          16. Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.
          17. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
          18. Pil, og pres hvidløg.
          19. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
          20. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.
          21. Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.
          22. Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.
          23. Stege kødboller: Form 10 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
          24. Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.
          25. Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

            TIP: Du kan erstatte agurken i tzatzikien med squash, rødbede, gulerod eller finthakket grønkål.

            Opskriften giver 8 pitabrød med fyld.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 1661 kJ / 397 kcal
            • Protein: 26 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 20 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 25

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 25

            Find alle ingredienserne frem.

            Pitabrød:

            • 25 g. gær
            • 3 dl. vand
            • 1 spsk. olie
            • 2 tsk. salt
            • 150 g. grahamsmel
            • 350 g. hvedemel
            • 1 æg til pensling

            Kødboller:

            • 400 g. hakket lamme- eller grisekød
            • 1 æg
            • ½ tsk. tørret chili
            • 1 tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. smør

            Tzatziki:

            • 1 agurk
            • 3 fed hvidløg
            • 5 dl. græsk yoghurt
            • 1 tsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • evt. 5 mynteblade

            Salat:

            • ½ icebergsalat eller spidskål
            • 1 gulerod
            • 1 æble
          • Trin 3 af 25

            Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 25

            Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

            • 3 dl. vand
          • Trin 5 af 25

            Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.

            • 1 spsk. olie
            • 2 tsk. salt
            • 150 g. grahamsmel
            • 350 g. hvedemel
          • Trin 6 af 25

            Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.

          • Trin 7 af 25

            Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.

          • Trin 8 af 25

            Kom bagepapir på to bageplader.

          • Trin 9 af 25

            Hæld dejen ud på bordet, og del den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.

          • Trin 10 af 25

            Læg et rent viskestykke over brødene, og lad dem hæve i cirka 1 time.

          • Trin 11 af 25

            Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

          • Trin 12 af 25

            Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl pitabrødene med æg.

            • 1 æg til pensling
          • Trin 13 af 25

            Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.

          • Trin 14 af 25

            Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket lamme- eller grisekød
          • Trin 15 af 25

            Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet.

            • 1 æg
            • ½ tsk. tørret chili
            • 1 tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. salt
          • Trin 16 af 25

            Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.

            • 1 agurk
          • Trin 17 af 25

            Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

          • Trin 18 af 25

            Pil, og pres hvidløg.

            • 3 fed hvidløg
          • Trin 19 af 25

            Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

            • 5 dl. græsk yoghurt
            • 1 tsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 20 af 25

            Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.

            • evt. 5 mynteblade
          • Trin 21 af 25

            Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.

            • ½ icebergsalat eller spidskål
          • Trin 22 af 25

            Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.

            • 1 gulerod
            • 1 æble
          • Trin 23 af 25

            Stege kødboller: Form 20 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.

          • Trin 24 af 25

            Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.

            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. smør
          • Trin 25 af 25

            Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

            TIP: Du kan erstatte agurken i tzatzikien med squash, rødbede, gulerod eller finthakket grønkål.

            Opskriften giver 8 pitabrød med fyld.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pitabrød:

              • 25 g. gær
              • 3 dl. vand
              • 1 spsk. olie
              • 2 tsk. salt
              • 150 g. grahamsmel
              • 350 g. hvedemel
              • 1 æg til pensling

              Kødboller:

              • 400 g. hakket lamme- eller grisekød
              • 1 æg
              • ½ tsk. tørret chili
              • 1 tsk. stødt spidskommen
              • 1 tsk. salt
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. smør

              Tzatziki:

              • 1 agurk
              • 3 fed hvidløg
              • 5 dl. græsk yoghurt
              • 1 tsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • evt. 5 mynteblade

              Salat:

              • ½ icebergsalat eller spidskål
              • 1 gulerod
              • 1 æble

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 2 store skåle
              • 1 lille gryde
              • 2 røreskeer
              • 1 rent viskestykke
              • Bagepapir
              • 2 bageplader
              • 1 kagerulle
              • 1 kop
              • 1 gaffel
              • 1 bagepensel
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 små skåle
              • 2 tallerkener
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
              5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.
              6. Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.
              7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.
              8. Kom bagepapir på to bageplader.
              9. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
              10. Læg et rent viskestykke over brødene, og lad dem hæve i cirka 1 time.
              11. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
              12. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl pitabrødene med æg.
              13. Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.
              14. Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
              15. Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet.
              16. Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.
              17. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
              18. Pil, og pres hvidløg.
              19. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
              20. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.
              21. Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.
              22. Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.
              23. Stege kødboller: Form 20 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
              24. Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.
              25. Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

                TIP: Du kan erstatte agurken i tzatzikien med squash, rødbede, gulerod eller finthakket grønkål.

                Opskriften giver 12 pitabrød med fyld.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 1661 kJ / 397 kcal
                • Protein: 26 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 20 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 25

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 25

                Find alle ingredienserne frem.

                Pitabrød:

                • 37 g. gær
                • 4 ½ dl. vand
                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 tsk. salt
                • 225 g. grahamsmel
                • 525 g. hvedemel
                • 1 æg til pensling

                Kødboller:

                • 600 g. hakket lamme- eller grisekød
                • 1 ½ æg
                • ¾ tsk. tørret chili
                • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. smør

                Tzatziki:

                • 1 ½ agurk
                • 4 ½ fed hvidløg
                • 7 ½ dl. græsk yoghurt
                • 1 ½ tsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • evt. 7 ½ mynteblade

                Salat:

                • ¾ icebergsalat eller spidskål
                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ æble
              • Trin 3 af 25

                Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.

                • 37 g. gær
              • Trin 4 af 25

                Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.

                • 4 ½ dl. vand
              • Trin 5 af 25

                Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 tsk. salt
                • 225 g. grahamsmel
                • 525 g. hvedemel
              • Trin 6 af 25

                Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.

              • Trin 7 af 25

                Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.

              • Trin 8 af 25

                Kom bagepapir på to bageplader.

              • Trin 9 af 25

                Hæld dejen ud på bordet, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.

              • Trin 10 af 25

                Læg et rent viskestykke over brødene, og lad dem hæve i cirka 1 time.

              • Trin 11 af 25

                Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

              • Trin 12 af 25

                Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl pitabrødene med æg.

                • 1 æg til pensling
              • Trin 13 af 25

                Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.

              • Trin 14 af 25

                Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket lamme- eller grisekød
              • Trin 15 af 25

                Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet.

                • 1 ½ æg
                • ¾ tsk. tørret chili
                • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 16 af 25

                Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

                • 1 ½ agurk
              • Trin 17 af 25

                Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

              • Trin 18 af 25

                Pil, og pres hvidløg.

                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 19 af 25

                Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

                • 7 ½ dl. græsk yoghurt
                • 1 ½ tsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 20 af 25

                Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.

                • evt. 7 ½ mynteblade
              • Trin 21 af 25

                Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.

                • ¾ icebergsalat eller spidskål
              • Trin 22 af 25

                Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.

                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ æble
              • Trin 23 af 25

                Stege kødboller: Form 30 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.

              • Trin 24 af 25

                Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. smør
              • Trin 25 af 25

                Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her kommer en lille, lækker græker: krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland.

                TIP: Du kan erstatte agurken i tzatzikien med squash, rødbede, gulerod eller finthakket grønkål.

                Opskriften giver 12 pitabrød med fyld.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pitabrød:

                  • 37 g. gær
                  • 4 ½ dl. vand
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 3 tsk. salt
                  • 225 g. grahamsmel
                  • 525 g. hvedemel
                  • 1 æg til pensling

                  Kødboller:

                  • 600 g. hakket lamme- eller grisekød
                  • 1 ½ æg
                  • ¾ tsk. tørret chili
                  • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. smør

                  Tzatziki:

                  • 1 ½ agurk
                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • 7 ½ dl. græsk yoghurt
                  • 1 ½ tsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • evt. 7 ½ mynteblade

                  Salat:

                  • ¾ icebergsalat eller spidskål
                  • 1 ½ gulerod
                  • 1 ½ æble

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 2 store skåle
                  • 1 lille gryde
                  • 2 røreskeer
                  • 1 rent viskestykke
                  • Bagepapir
                  • 2 bageplader
                  • 1 kagerulle
                  • 1 kop
                  • 1 gaffel
                  • 1 bagepensel
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 små skåle
                  • 2 tallerkener
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål.
                  4. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefingervarmt.
                  5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.
                  6. Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.
                  7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.
                  8. Kom bagepapir på to bageplader.
                  9. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
                  10. Læg et rent viskestykke over brødene, og lad dem hæve i cirka 1 time.
                  11. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
                  12. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl pitabrødene med æg.
                  13. Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.
                  14. Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
                  15. Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet.
                  16. Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
                  17. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
                  18. Pil, og pres hvidløg.
                  19. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
                  20. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering.
                  21. Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.
                  22. Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern.
                  23. Stege kødboller: Form 30 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
                  24. Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller.
                  25. Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side.