Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødboller:

3.

Kom kød og rasp i skålen. Riv parmesanosten, og kom den i skålen. Se videoen.

4.

Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen til kødet. Rør rundt. Se videoen.

Slå æggene ud i koppen og kom det op i skålen til kødet. Rør rundt. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Rør det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen til kødet. Rør rundt. Den anden halvdel af ægget skal du ikke bruge. Se videoen.

5.

Kom salt, paprika, timian og vand op i skålen. Rør farsen til den er fast.

6.

Form 12 kødboller af farsen med en dessertske og læg dem på en tallerken. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
Form 18 kødboller af farsen med en dessertske og læg dem på en tallerken. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
Form 6 kødboller af farsen med en dessertske og læg dem på en tallerken. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

7.

Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op.

8.

Kom kødbollerne på stegepanden og brun dem på alle sider. Se videoen.

9.

Skru ned for varmen på stegepanden og steg kødbollerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

10.

Skær en af kødbollerne over for at tjekke om de er færdige. Kødet må ikke være rosa. Er de ikke færdige, steges de videre i 5 minutter. Er de færdige, tages kødbollerne af stegepanden og lægges i et fad.

Chilisovs:

11.

Pil løget, og hak det. Se videoen.

12.

Pil hvidløget, og hak det. Se videoen.

13.

Skyl chilien. Tag en kniv, og skær chilien over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.

14.

Kom olien i en gryde, og varm den op.

15.

Kom løg, hvidløg og chili i gryden. Lad det hele svitse, mens du rører rundt. Se videoen.

16.

Åben dåsen med de hakkede tomater med dåseåbneren og kom dem ned i gryden. Rør rundt.

17.

Put æbleeddike og vand ned i gryden og kog det hele i 5 minutter.

18.

Smag sovsen til med sukker og salt. Hæld derefter sovsen hen over kødbollerne.

Couscous:

19.

Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

20.

Kom smør og couscous i gryden og rør til smøret er smeltet. Sluk for gryden og læg låg på. Lad gryden stå i 5 minutter.

21.

Couscousen er nu færdig. Server couscousen til kødbollerne med chilisovs. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2246 kJ / 537 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Kødboller

Kødboller

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Løg, hakke

Løg, hakke

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 780 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min