Kødboller, grøntsagssovs og ris

Kødboller, grøntsagssovs og ris

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Mmm, det her er bare en lækker ret! Den søde kokosmælk kommer de stærkt krydrede grøntsager til undsætning, og skaber den perfekte smagskombination!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3458 kJ / 824 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 36 %
        • Fedt: 48 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. hakket kød (kalv og flæsk)
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 æg
        • ½ dl hvedemel
        • 1 knivspids peber 
        • Ca. 1 dl mælk eller koldt vand
        • ½ spidskål eller ¼ hvidkålshoved
        • 2 porrer
        • 2 store gulerødder
        • ½ lille rød chili
        • 1 spsk. rapsolie
        • 1-2 tsk. stærk karry
        • ½ dåse kokosmælk
        • 1 tsk. limesaft
        • Ca. 1 tsk. groft salt
        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. groft salt
        • 1 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris
        • 1 håndfuld hakket persille
        • ½ lime skåret i både
      • Trin 3 af 23

        Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 2 dl vand
        • 1/4 tsk groft salt
      • Trin 4 af 23

        Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.

        • 1 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris
      • Trin 5 af 23

        Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket kød
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 6 af 23

        Slå ægget ud i en kop, og rør det derefter i farsen.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 23

        Tilsæt hvedemel og peber, og rør rundt.

        • ½ dl hvedemel
        • 1 knivspids peber
      • Trin 8 af 23

        Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.

        • Ca. 1 dl mælk eller vand
      • Trin 9 af 23

        Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

        • 2 l vand
        • 2 spsk. salt
      • Trin 10 af 23

        Når vandet koger, lægger du forsigtigt kødbollerne ned i gryden. Brug en ske. Pas på du ikke brænder dig.

      • Trin 11 af 23

        Skru ned på svag varme. Vandet må ikke bulderkoge. Lad bollerne simre i 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

      • Trin 12 af 23

        Sluk for varmen. Lad bollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.

      • Trin 13 af 23

        Når risene har kogt, tager du gryden med ris af varmen. Lad låget blive på, og lad risene trække i 10 minutter.

      • Trin 14 af 23

        Fjern de yderste grove blade fra kålhovedet. Tag en stor kniv, og del kålen på langs. Skær stokken væk, og skær kålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.

        • ½ spidskål eller ¼ hvidkål
      • Trin 15 af 23

        Kom kålen i et dørslag, og skyl den under rindende vand. Lad kålen dryppe af i dørslaget.

      • Trin 16 af 23

        Skyl porrerne: Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på.

        • 2 porrer
      • Trin 17 af 23

        Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver.

        • 2 store gulerødder
      • Trin 18 af 23

        Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ lille rød chili
      • Trin 19 af 23

        Hæld olien i en stor gryde, og den varm op. Kom chili i gryden, og svits det i cirka 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 20 af 23

        Tilsæt kål, porrer, gulerødder og stærk karry. Svits det hele i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke blive brunt.

        • 2-3 tsk. stærk karry
      • Trin 21 af 23

        Åbn dåsen med kokosmælk. Tilsæt kokosmælken til gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med limesaft og salt.

        • 1 tsk. limesaft
        • Ca. 1 tsk. groft salt
      • Trin 22 af 23

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 håndfuld hakket persille
      • Trin 23 af 23

        Tag en hulske, og tag kødbollerne op af det kogevandet. Læg dem ned til de krydrede grøntsager i kokosmælk. Lad retten varme igennem i 2 minutter. Velbekomme!

    • Overblik

      • Print

        Beskrivelse

        Mmm, det her er bare en lækker ret! Den søde kokosmælk kommer de stærkt krydrede grøntsager til undsætning, og skaber den perfekte smagskombination!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødboller:

          • 200 g. hakket kød (kalv og flæsk)
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 æg
          • ½ dl hvedemel
          • 1 knivspids peber
          • Ca. 1 dl mælk eller koldt vand

          Grøntsager:

          • ½ spidskål eller ¼ hvidkålshoved
          • 2 porrer
          • 2 store gulerødder
          • ½ lille rød chili
          • 1 spsk. rapsolie
          • 1-2 tsk. stærk karry
          • ½ dåse kokosmælk
          • 1 tsk. limesaft
          • Ca. 1 tsk. groft salt

          Ris:

          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. groft salt
          • 1 dl fuldkornsris

          Drys:

          • 1 håndfuld hakket persille

          Tilbehør:

          • ½ lime skåret i både

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • 1 skål
          • 2 grydeske
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 spiseske
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 1 stor gryde
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor kniv
          • 1 dørslag
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 dåseåbner
          • 1 hulske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          4. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.
          5. Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          6. Slå ægget ud i en kop, og rør det derefter i farsen.
          7. Tilsæt hvedemel og peber, og rør rundt.
          8. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.
          9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          10. Når vandet koger, lægger du forsigtigt kødbollerne ned i gryden. Brug en ske. Pas på du ikke brænder dig.
          11. Skru ned på svag varme. Vandet må ikke bulderkoge. Lad bollerne simre i 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
          12. Sluk for varmen. Lad bollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.
          13. Når risene har kogt, tager du gryden med ris af varmen. Lad låget blive på, og lad risene trække i 10 minutter.
          14. Fjern de yderste grove blade fra kålhovedet. Tag en stor kniv, og del kålen på langs. Skær stokken væk, og skær kålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.
          15. Kom kålen i et dørslag, og skyl den under rindende vand. Lad kålen dryppe af i dørslaget.
          16. Skyl porrerne: Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på.
          17. Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver.
          18. Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          19. Hæld olien i en stor gryde, og den varm op. Kom chili i gryden, og svits det i cirka 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          20. Tilsæt kål, porrer, gulerødder og stærk karry. Svits det hele i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke blive brunt.
          21. Åbn dåsen med kokosmælk. Tilsæt kokosmælken til gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med limesaft og salt.
          22. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          23. Tag en hulske, og tag kødbollerne op af det kogevandet. Læg dem ned til de krydrede grøntsager i kokosmælk. Lad retten varme igennem i 2 minutter. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Mmm, det her er bare en lækker ret! Den søde kokosmælk kommer de stærkt krydrede grøntsager til undsætning, og skaber den perfekte smagskombination!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3458 kJ / 824 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 36 %
            • Fedt: 48 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 23

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. hakket kød (kalv og flæsk)
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl hvedemel
            • 1 knivspids peber 
            • Ca. 2 dl mælk eller koldt vand
            • 1 spidskål eller ½ hvidkålshoved
            • 4 porrer
            • 4 store gulerødder
            • 1 lille rød chili
            • 1 spsk. olie
            • 2-3 tsk. stærk karry
            • 1 dåse kokosmælk
            • 1 spsk. limesaft
            •  Ca. 2 tsk. groft salt
            • 4 dl vand
            • ½ tsk. groft salt
            • 2 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris
            • 2 håndfulde hakket persille
            • ½ lime skåret i både
          • Trin 3 af 23

            Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. groft salt
          • Trin 4 af 23

            Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.

            • 2 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris
          • Trin 5 af 23

            Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket kød
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 6 af 23

            Slå ægget ud i en kop, og rør det derefter i farsen.

            • 1 æg
          • Trin 7 af 23

            Tilsæt hvedemel og peber, og rør rundt.

            • 1 dl hvedemel
            • 1 knivspids peber
          • Trin 8 af 23

            Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.

            • Ca. 2 dl mælk eller vand
          • Trin 9 af 23

            Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

            • 2 l vand
            • 2 spsk. salt
          • Trin 10 af 23

            Når vandet koger, lægger du forsigtigt kødbollerne ned i gryden. Brug en ske. Pas på du ikke brænder dig.

          • Trin 11 af 23

            Skru ned på svag varme. Vandet må ikke bulderkoge. Lad bollerne simre i 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

          • Trin 12 af 23

            Sluk for varmen. Lad bollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.

          • Trin 13 af 23

            Når risene har kogt, tager du gryden med ris af varmen. Lad låget blive på, og lad risene trække i 10 minutter.

          • Trin 14 af 23

            Fjern de yderste grove blade fra kålhovedet. Tag en stor kniv, og del kålen på langs. Skær stokken væk, og skær kålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.

            • 1 spidskål eller ½ hvidkål
          • Trin 15 af 23

            Kom kålen i et dørslag, og skyl den under rindende vand. Lad kålen dryppe af i dørslaget.

          • Trin 16 af 23

            Skyl porrerne: Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på.

            • 4 porrer
          • Trin 17 af 23

            Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver.

            • 4 store gulerødder
          • Trin 18 af 23

            Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 lille rød chili
          • Trin 19 af 23

            Hæld olien i en stor gryde, og den varm op. Kom chili i gryden, og svits det i cirka 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 20 af 23

            Tilsæt kål, porrer, gulerødder og stærk karry. Svits det hele i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke blive brunt.

            • 2-3 tsk. stærk karry
          • Trin 21 af 23

            Åbn dåsen med kokosmælk. Tilsæt kokosmælken til gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med limesaft og salt.

            • 1 spsk. limesaft
            • Ca. 2 tsk. groft salt
          • Trin 22 af 23

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 håndfulde hakket persille
          • Trin 23 af 23

            Tag en hulske, og tag kødbollerne op af det kogevandet. Læg dem ned til de krydrede grøntsager i kokosmælk. Lad retten varme igennem i 2 minutter. Velbekomme!

        • Overblik

          • Print

            Beskrivelse

            Mmm, det her er bare en lækker ret! Den søde kokosmælk kommer de stærkt krydrede grøntsager til undsætning, og skaber den perfekte smagskombination!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødboller:

              • 400 g. hakket kød (kalv og flæsk)
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl hvedemel
              • 1 knivspids peber
              • Ca. 2 dl mælk eller koldt vand

              Grøntsager:

              • 1 spidskål eller ½ hvidkålshoved
              • 4 porrer
              • 4 store gulerødder
              • 1 lille rød chili
              • 1 spsk. olie
              • 2-3 tsk. stærk karry
              • 1 dåse kokosmælk
              • 1 spsk. limesaft
              • Ca. 2 tsk. groft salt

              Ris:

              • 4 dl vand
              • ½ tsk. groft salt
              • 2 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris

              Drys:

              • 2 håndfulde hakket persille

              Tilbehør:

              • ½ lime skåret i både

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 målebæger
              • 1 skål
              • 2 grydeske
              • 1 håndmixer
              • 1 kop
              • 1 spiseske
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 1 stor gryde
              • 1 røreske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor kniv
              • 1 dørslag
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 dåseåbner
              • 1 hulske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              4. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.
              5. Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              6. Slå ægget ud i en kop, og rør det derefter i farsen.
              7. Tilsæt hvedemel og peber, og rør rundt.
              8. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.
              9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              10. Når vandet koger, lægger du forsigtigt kødbollerne ned i gryden. Brug en ske. Pas på du ikke brænder dig.
              11. Skru ned på svag varme. Vandet må ikke bulderkoge. Lad bollerne simre i 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
              12. Sluk for varmen. Lad bollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.
              13. Når risene har kogt, tager du gryden med ris af varmen. Lad låget blive på, og lad risene trække i 10 minutter.
              14. Fjern de yderste grove blade fra kålhovedet. Tag en stor kniv, og del kålen på langs. Skær stokken væk, og skær kålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.
              15. Kom kålen i et dørslag, og skyl den under rindende vand. Lad kålen dryppe af i dørslaget.
              16. Skyl porrerne: Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på.
              17. Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver.
              18. Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
              19. Hæld olien i en stor gryde, og den varm op. Kom chili i gryden, og svits det i cirka 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              20. Tilsæt kål, porrer, gulerødder og stærk karry. Svits det hele i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke blive brunt.
              21. Åbn dåsen med kokosmælk. Tilsæt kokosmælken til gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med limesaft og salt.
              22. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              23. Tag en hulske, og tag kødbollerne op af det kogevandet. Læg dem ned til de krydrede grøntsager i kokosmælk. Lad retten varme igennem i 2 minutter. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Mmm, det her er bare en lækker ret! Den søde kokosmælk kommer de stærkt krydrede grøntsager til undsætning, og skaber den perfekte smagskombination!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3458 kJ / 824 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 36 %
                • Fedt: 48 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 23

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. hakket kød (kalv og flæsk)
                • 3 tsk. groft salt
                • 2 æg
                • 1 ½ dl hvedemel
                • 2 knivspidser peber 
                • Ca. 3 dl mælk eller koldt vand
                • 1 ½ spidskål eller ⅔ hvidkålshoved
                • 6 porrer
                • 6 store gulerødder
                • 1 ½ - 2 små røde chilier
                • 2 spsk. olie
                • 3-4 tsk. stærk karry
                • 1 ½ dåse kokosmælk
                • 2 spsk. limesaft
                • Ca. 3 tsk. groft salt
                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. groft salt
                • 3 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris
                • 3 håndfulde hakket persille
                • 1 lime skåret i både
              • Trin 3 af 23

                Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 6 dl vand
                • 1 tsk. groft salt
              • Trin 4 af 23

                Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.

                • 3 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris
              • Trin 5 af 23

                Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket kød
                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 6 af 23

                Slå æggene ud i en kop ét ad gangen, og rør dem i farsen.

                • 2 æg
              • Trin 7 af 23

                Tilsæt hvedemel og peber, og rør rundt.

                • 1½ dl hvedemel
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 8 af 23

                Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.

                • Ca. 3 dl mælk eller vand
              • Trin 9 af 23

                Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

                • 2 l vand
                • 2 spsk. salt
              • Trin 10 af 23

                Når vandet koger, lægger du forsigtigt kødbollerne ned i gryden. Brug en ske. Pas på du ikke brænder dig.

              • Trin 11 af 23

                Skru ned på svag varme. Vandet må ikke bulderkoge. Lad bollerne simre i 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

              • Trin 12 af 23

                Sluk for varmen. Lad bollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.

              • Trin 13 af 23

                Når risene har kogt, tager du gryden med ris af varmen. Lad låget blive på, og lad risene trække i 10 minutter.

              • Trin 14 af 23

                Fjern de yderste grove blade fra kålhovedet. Tag en stor kniv, og del kålen på langs. Skær stokken væk, og skær kålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.

                • 1½ spidskål eller ¾ hvidkål
              • Trin 15 af 23

                Kom kålen i et dørslag, og skyl den under rindende vand. Lad kålen dryppe af i dørslaget.

              • Trin 16 af 23

                Skyl porrerne: Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på.

                • 6 porrer
              • Trin 17 af 23

                Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver.

                • 6 store gulerødder
              • Trin 18 af 23

                Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1½ - 2 små røde chilier
              • Trin 19 af 23

                Hæld olien i en stor gryde, og den varm op. Kom chili i gryden, og svits det i cirka 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 20 af 23

                Tilsæt kål, porrer, gulerødder og stærk karry. Svits det hele i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke blive brunt.

                • 3-4 tsk. stærk karry
              • Trin 21 af 23

                Åbn dåsen med kokosmælk. Tilsæt kokosmælken til gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med limesaft og salt.

                • 2 spsk. limesaft
                • Ca. 3 tsk. groft salt
              • Trin 22 af 23

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 håndfulde hakket persille
              • Trin 23 af 23

                Tag en hulske, og tag kødbollerne op af det kogevandet. Læg dem ned til de krydrede grøntsager i kokosmælk. Lad retten varme igennem i 2 minutter. Velbekomme!

            • Overblik

              • Print

                Beskrivelse

                Mmm, det her er bare en lækker ret! Den søde kokosmælk kommer de stærkt krydrede grøntsager til undsætning, og skaber den perfekte smagskombination!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødboller:

                  • 600 g. hakket kød (kalv og flæsk)
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 2 knivspidser peber
                  • Ca. 3 dl mælk eller koldt vand

                  Grøntsager:

                  • 1 ½ spidskål eller ⅔ hvidkålshoved
                  • 6 porrer
                  • 6 store gulerødder
                  • 1 ½ - 2 små røde chilier
                  • 2 spsk. olie
                  • 3-4 tsk. stærk karry
                  • 1 ½ dåse kokosmælk
                  • 2 spsk. limesaft
                  • Ca. 3 tsk. groft salt

                  Ris:

                  • 6 dl vand
                  • ¾ tsk. groft salt
                  • 3 dl parboiled fuldkornsris eller basmatiris

                  Drys:

                  • 3 håndfulde hakket persille

                  Tilbehør:

                  • 1 lime skåret i både

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 målebæger
                  • 1 skål
                  • 2 grydeske
                  • 1 håndmixer
                  • 1 kop
                  • 1 spiseske
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 1 stor gryde
                  • 1 røreske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor kniv
                  • 1 dørslag
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 hulske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  4. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.
                  5. Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  6. Slå æggene ud i en kop ét ad gangen, og rør dem i farsen.
                  7. Tilsæt hvedemel og peber, og rør rundt.
                  8. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.
                  9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  10. Når vandet koger, lægger du forsigtigt kødbollerne ned i gryden. Brug en ske. Pas på du ikke brænder dig.
                  11. Skru ned på svag varme. Vandet må ikke bulderkoge. Lad bollerne simre i 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
                  12. Sluk for varmen. Lad bollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.
                  13. Når risene har kogt, tager du gryden med ris af varmen. Lad låget blive på, og lad risene trække i 10 minutter.
                  14. Fjern de yderste grove blade fra kålhovedet. Tag en stor kniv, og del kålen på langs. Skær stokken væk, og skær kålen i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.
                  15. Kom kålen i et dørslag, og skyl den under rindende vand. Lad kålen dryppe af i dørslaget.
                  16. Skyl porrerne: Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på.
                  17. Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver.
                  18. Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                  19. Hæld olien i en stor gryde, og den varm op. Kom chili i gryden, og svits det i cirka 1 minut, mens du rører rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  20. Tilsæt kål, porrer, gulerødder og stærk karry. Svits det hele i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke blive brunt.
                  21. Åbn dåsen med kokosmælk. Tilsæt kokosmælken til gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med limesaft og salt.
                  22. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  23. Tag en hulske, og tag kødbollerne op af det kogevandet. Læg dem ned til de krydrede grøntsager i kokosmælk. Lad retten varme igennem i 2 minutter. Velbekomme!