Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Se videoen.

4.

Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.

Kødboller:

5.

Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.

6.

Slå ægget ud i en kop, og rør det derefter i farsen. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop ét ad gangen, og rør dem i farsen. Se videoen.

7.

Tilsæt hvedemel og peber, og rør rundt.

8.

Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.

9.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Koge kødbollerne:

10.

Når vandet koger, lægger du forsigtigt kødbollerne ned i gryden. Brug en ske. Pas på du ikke brænder dig.

11.

Skru ned på svag varme. Vandet må ikke bulderkoge. Lad bollerne simre i 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

12.

Sluk for varmen. Lad bollerne ligge i vandet, så de holder sig varme.

Ris - fortsat:

13.

Når risene har kogt, tager du gryden med ris af varmen. Lad låget blive på, og lad risene trække i 10 minutter.

Grøntsagssovs:

14.

Fjern de yderste grove blade fra kålhovedet. Tag en stor kniv, og del kålen på langs. Skær stokken væk, og skær kålen i strimler. Se videoen.

15.

Kom kålen i et dørslag, og skyl den under rindende vand. Lad kålen dryppe af i dørslaget.

16.

Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på. Se videoen.

17.

Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.

18.

Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.

19.

Hæld olien i en stor gryde, og den varm op. Kom chili i gryden, og svits det i cirka 1 minut, mens du rører rundt. Se videoen.

20.

Tilsæt kål, porrer, gulerødder og stærk karry. Svits det hele i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke blive brunt.

21.

Åbn dåsen med kokosmælk. Tilsæt kokosmælken til gryden og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med limesaft og salt.

22.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

23.

Tag en hulske, og tag kødbollerne op af det kogevandet. Læg dem ned til de krydrede grøntsager i kokosmælk. Lad retten varme igennem i 2 minutter. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 3458 kJ / 824 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 48 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Porrer

Porrer

Gulerod i tykke og tynde skiver

Gulerod i tykke og tynde skiver

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min