Knoldselleri-puré

Knoldselleri-puré

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hvad stiller man op med en knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 565 kJ / 135 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ knold-selleri
        • ½ citron, økologisk
        • ¼ dl. fløde eller mælk
        • 15 g. smør
        • 1 knivspids salt
        • ½ knivspids peber

        Topping:

        • 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
      • Trin 3 af 12

        Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.

        • ½ knold-selleri
      • Trin 4 af 12

        Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.

      • Trin 5 af 12

        Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

      • Trin 6 af 12

        Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.

        • 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
      • Trin 7 af 12

        Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder

      • Trin 8 af 12

        Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.

      • Trin 9 af 12

        Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • ½ citron, økologisk
      • Trin 10 af 12

        Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

        • 1 knivspids salt
      • Trin 11 af 12

        Tilsæt fløde eller mælk og ¼ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

        • ¼ dl. fløde eller mælk
        • 15 g. smør
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 12

        Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvad stiller man op med en knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ knold-selleri
          • ½ citron, økologisk
          • ¼ dl. fløde eller mælk
          • 15 g. smør
          • 1 knivspids salt
          • ½ knivspids peber

          Topping:

          • 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.
          4. Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.
          5. Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.
          6. Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.
          7. Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder
          8. Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.
          9. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          10. Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.
          11. Tilsæt fløde eller mælk og ¼ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
          12. Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 565 kJ / 135 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 44 %
            • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 knold-selleri
            • 1 citron, økologisk
            • ½ dl. fløde eller mælk
            • 25 g. smør
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Topping:

            • 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
          • Trin 3 af 12

            Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.

            • 1 knold-selleri

             

          • Trin 4 af 12

            Skær knold-sellerien i grove stykker.

          • Trin 5 af 12

            Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

          • Trin 6 af 12

            Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.

            • 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
          • Trin 7 af 12

            Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

          • Trin 8 af 12

            Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.

          • Trin 9 af 12

            Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

            • 1 citron, økologisk
          • Trin 10 af 12

            Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

            • ¼ tsk. salt
          • Trin 11 af 12

            Tilsæt fløde eller mælk og ½ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

            • ½ dl. fløde eller mælk
            • 25 g. smør
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 12

            Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 knold-selleri
              • 1 citron, økologisk
              • ½ dl. fløde eller mælk
              • 25 g. smør
              • ¼ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Topping:

              • 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål 
              • 1 teske 
              • 1 køkkenvægt 
              • 1 spiseske 
              • 1 kartoffelskræller 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv 
              • 1 mellemstor gryde med låg 
              • 1 stegepande 
              • 1 paletkniv 
              • 1 viskestykke 
              • 1 dørslag 
              • 1 rivejern 
              • 1 citruspresser 
              • 1 blender eller stavblender 
              • 1 serveringsskål 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.
              4. Skær knold-sellerien i grove stykker.
              5. Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.
              6. Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.
              7. Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
              8. Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.
              9. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              10. Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.
              11. Tilsæt fløde eller mælk og ½ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
              12. Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 565 kJ / 135 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 44 %
                • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ knold-selleri
                • 1 ½ citron, økologisk
                • ¾ dl. fløde eller mælk
                • 40 g. smør
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber

                Topping:

                • 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
              • Trin 3 af 12

                Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.

                • 1 ½ knold-selleri
              • Trin 4 af 12

                Skær knold-sellerien i grove stykker.

              • Trin 5 af 12

                Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

              • Trin 6 af 12

                Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.

                • 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

                 

              • Trin 7 af 12

                Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

              • Trin 8 af 12

                Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.

              • Trin 9 af 12

                Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 1 ½ citron, økologisk

                 

              • Trin 10 af 12

                Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

                • ½ tsk. salt
              • Trin 11 af 12

                Tilsæt fløde eller mælk og 1 teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

                • ¾ dl. fløde eller mælk
                • 40 g. smør
                • ½ tsk. peber
              • Trin 12 af 12

                Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ knold-selleri
                  • 1 ½ citron, økologisk
                  • ¾ dl. fløde eller mælk
                  • 40 g. smør
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber

                  Topping:

                  • 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål 
                  • 1 teske 
                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 spiseske 
                  • 1 kartoffelskræller 
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 1 mellemstor gryde med låg 
                  • 1 stegepande 
                  • 1 paletkniv 
                  • 1 viskestykke 
                  • 1 dørslag 
                  • 1 rivejern 
                  • 1 citruspresser 
                  • 1 blender eller stavblender 
                  • 1 serveringsskål 

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.
                  4. Skær knold-sellerien i grove stykker.
                  5. Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.
                  6. Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.
                  7. Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
                  8. Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.
                  9. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  10. Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.
                  11. Tilsæt fløde eller mælk og 1 teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
                  12. Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.