Knoldselleri-puré

Knoldselleri-puré

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hvad stiller man op med en knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 565 kJ / 135 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver knoldselleri-puré.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 565 kJ / 135 kcal
          • Protein: 13 %
          • Kulhydrat: 43 %
          • Fedt: 44 %
          • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 12

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

        • Trin 2 af 12

          Find alle ingredienserne frem.

          • ½ knold-selleri
          • ½ citron, økologisk
          • ¼ dl. fløde eller mælk
          • 15 g. smør
          • 1 knivspids salt
          • ½ knivspids peber

          Topping:

          • 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
        • Trin 3 af 12

          Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.

          • ½ knold-selleri
        • Trin 4 af 12

          Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.

        • Trin 5 af 12

          Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

        • Trin 6 af 12

          Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.

          • 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
        • Trin 7 af 12

          Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder

        • Trin 8 af 12

          Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.

        • Trin 9 af 12

          Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

          • ½ citron, økologisk
        • Trin 10 af 12

          Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

          • 1 knivspids salt
        • Trin 11 af 12

          Tilsæt fløde eller mælk og ¼ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

          • ¼ dl. fløde eller mælk
          • 15 g. smør
          • ½ knivspids peber
        • Trin 12 af 12

          Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hvad stiller man op med en knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • ½ knold-selleri
            • ½ citron, økologisk
            • ¼ dl. fløde eller mælk
            • 15 g. smør
            • 1 knivspids salt
            • ½ knivspids peber

            Topping:

            • 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.
            4. Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.
            5. Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.
            6. Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.
            7. Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder
            8. Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.
            9. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
            10. Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.
            11. Tilsæt fløde eller mælk og ¼ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
            12. Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 30 minutter

              Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 565 kJ / 135 kcal
              • Protein: 13 %
              • Kulhydrat: 43 %
              • Fedt: 44 %
              • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Se filmen, hvor Gorm laver knoldselleri-puré.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 565 kJ / 135 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 44 %
                • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 knold-selleri
                • 1 citron, økologisk
                • ½ dl. fløde eller mælk
                • 25 g. smør
                • ¼ tsk. salt
                • 1 knivspids peber

                Topping:

                • 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
              • Trin 3 af 12

                Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.

                • 1 knold-selleri

                 

              • Trin 4 af 12

                Skær knold-sellerien i grove stykker.

              • Trin 5 af 12

                Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

              • Trin 6 af 12

                Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.

                • 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
              • Trin 7 af 12

                Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

              • Trin 8 af 12

                Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.

              • Trin 9 af 12

                Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 1 citron, økologisk
              • Trin 10 af 12

                Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

                • ¼ tsk. salt
              • Trin 11 af 12

                Tilsæt fløde eller mælk og ½ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

                • ½ dl. fløde eller mælk
                • 25 g. smør
                • 1 knivspids peber
              • Trin 12 af 12

                Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 knold-selleri
                  • 1 citron, økologisk
                  • ½ dl. fløde eller mælk
                  • 25 g. smør
                  • ¼ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                  Topping:

                  • 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål 
                  • 1 teske 
                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 spiseske 
                  • 1 kartoffelskræller 
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 1 mellemstor gryde med låg 
                  • 1 stegepande 
                  • 1 paletkniv 
                  • 1 viskestykke 
                  • 1 dørslag 
                  • 1 rivejern 
                  • 1 citruspresser 
                  • 1 blender eller stavblender 
                  • 1 serveringsskål 

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.
                  4. Skær knold-sellerien i grove stykker.
                  5. Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.
                  6. Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.
                  7. Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
                  8. Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.
                  9. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  10. Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.
                  11. Tilsæt fløde eller mælk og ½ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
                  12. Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                    Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 565 kJ / 135 kcal
                    • Protein: 13 %
                    • Kulhydrat: 43 %
                    • Fedt: 44 %
                    • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                      Se filmen, hvor Gorm laver knoldselleri-puré.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 565 kJ / 135 kcal
                      • Protein: 13 %
                      • Kulhydrat: 43 %
                      • Fedt: 44 %
                      • Heraf mættet fedt: 3,5 g.
                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 12

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

                    • Trin 2 af 12

                      Find alle ingredienserne frem.

                      • 1 ½ knold-selleri
                      • 1 ½ citron, økologisk
                      • ¾ dl. fløde eller mælk
                      • 40 g. smør
                      • ½ tsk. salt
                      • ½ tsk. peber

                      Topping:

                      • 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
                    • Trin 3 af 12

                      Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.

                      • 1 ½ knold-selleri
                    • Trin 4 af 12

                      Skær knold-sellerien i grove stykker.

                    • Trin 5 af 12

                      Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.

                    • Trin 6 af 12

                      Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.

                      • 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

                       

                    • Trin 7 af 12

                      Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

                    • Trin 8 af 12

                      Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.

                    • Trin 9 af 12

                      Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                      • 1 ½ citron, økologisk

                       

                    • Trin 10 af 12

                      Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.

                      • ½ tsk. salt
                    • Trin 11 af 12

                      Tilsæt fløde eller mælk og 1 teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.

                      • ¾ dl. fløde eller mælk
                      • 40 g. smør
                      • ½ tsk. peber
                    • Trin 12 af 12

                      Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Hvad stiller man op med en hel knoldselleri?? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst på den lækre måde.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        • 1 ½ knold-selleri
                        • 1 ½ citron, økologisk
                        • ¾ dl. fløde eller mælk
                        • 40 g. smør
                        • ½ tsk. salt
                        • ½ tsk. peber

                        Topping:

                        • 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 decilitermål 
                        • 1 teske 
                        • 1 køkkenvægt 
                        • 1 spiseske 
                        • 1 kartoffelskræller 
                        • 1 skærebræt 
                        • 1 stor skarp kniv 
                        • 1 mellemstor gryde med låg 
                        • 1 stegepande 
                        • 1 paletkniv 
                        • 1 viskestykke 
                        • 1 dørslag 
                        • 1 rivejern 
                        • 1 citruspresser 
                        • 1 blender eller stavblender 
                        • 1 serveringsskål 

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Skær skrællen af knold-sellerien. Klik på videoen, og se hvordan du skræller en knold-selleri.
                        4. Skær knold-sellerien i grove stykker.
                        5. Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.
                        6. Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du rister nødder.
                        7. Hak hasselnødderne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
                        8. Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af.
                        9. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                        10. Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.
                        11. Tilsæt fløde eller mælk og 1 teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
                        12. Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.