Knækbrød

Knækbrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Disse knækbrød er en lækker, sund snack, når den lille sult melder sig. 

        Tip: Du kan også komme krydderier i dejen, hvis du vil lave dine knækbrød lidt anderledes - prøv for eksempel med lidt oregano.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1545 kJ / 368 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt 2,4g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        • 100 g. hasselnødder
        • 100 g. græskarkerner
        • 1 ¾ dl vand
        • 1 tsk. honning
        • 1 tsk. salt
        • 2 dl grahamsmel
        • 1 ½ dl hvedemel
      • Trin 3 af 13

        Hak hasselnødderne fint med en brødkniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

      • Trin 4 af 13

        Hak græskarkernerne groft.

      • Trin 5 af 13

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 ¾ dl vand
      • Trin 6 af 13

        Tag en skål. Hæld de hakkede hasselnødder, hakkede græskarkerner, lunkent vand, honning, salt, grahamsmel og hvedemel op i skålen. Bland det sammen.

        • 1 tsk. honning
        • 1 tsk. salt
        • 2 dl grahamsmel
        • 1 ½ dl hvedemel
      • Trin 7 af 13

        Drys lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Saml dejen med hænderne.

      • Trin 8 af 13

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 13

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 10 af 13

        Rul dejen meget tyndt ud med en kagerulle. Læg dejen på bagepladen.

      • Trin 11 af 13

        Skær dejen ud til firkanter med en pizzaskærer eller en kniv.

      • Trin 12 af 13

        Sæt bagepladen i ovnen, og bag knækbrødene i cirka 10-15 minutter. Hold øje med dem.

      • Trin 13 af 13

        Lad knækbrødene køle af på en bagerist. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Disse knækbrød er en lækker, sund snack, når den lille sult melder sig. 

        Tip: Du kan også komme krydderier i dejen, hvis du vil lave dine knækbrød lidt anderledes - prøv for eksempel med lidt oregano.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. hasselnødder
          • 100 g. græskarkerner
          • 1 ¾ dl vand
          • 1 tsk. honning
          • 1 tsk. salt
          • 2 dl grahamsmel
          • 1 ½ dl hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 pizzaskærer
          • 1 bagerist
          • 1 sæt grydelapper

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hak hasselnødderne fint med en brødkniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          4. Hak græskarkernerne groft.
          5. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          6. Tag en skål. Hæld de hakkede hasselnødder, hakkede græskarkerner, lunkent vand, honning, salt, grahamsmel og hvedemel op i skålen. Bland det sammen.
          7. Drys lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Saml dejen med hænderne.
          8. Læg bagepapir på en bageplade.
          9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          10. Rul dejen meget tyndt ud med en kagerulle. Læg dejen på bagepladen.
          11. Skær dejen ud til firkanter med en pizzaskærer eller en kniv.
          12. Sæt bagepladen i ovnen, og bag knækbrødene i cirka 10-15 minutter. Hold øje med dem.
          13. Lad knækbrødene køle af på en bagerist. Velbekomme.