Klatkager

Klatkager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis der er rester tilbage fra risengrøden, kan du lave dem om til en lækker dessert: Klatkager. Det kræver kun meget få ekstra ingredienser. Bruger du rester, undgår du madspild, og du kan sætte tænderne i de lune klatkager med god samvittighed.

        Opskriften giver cirka 16 klatkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 524 kJ / 125 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 80 %
        • Fedt: 11 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 5 dl risengrød
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 æg
        • 1 tsk. revet skal af 1 økologisk citron eller appelsin
        • 4 tsk. smør

        Æble-ingefær kompot:

        • 6 æbler
        • 3 spsk. vand
        • 1 spsk. sukker
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • ½ tsk. stødt ingefær
      • Trin 3 af 14

        Tag en stor skål og kop frem. Kom risengrød og hvedemel ned i skålen. Slå æg ud koppen, og kom det op i skålen. Rør det hele sammen med en røreske.

        • 5 dl risengrød
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 æg
      • Trin 4 af 14

        Tag et rivejern. Vask citronen eller appelsinen, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Undgå at få det hvide af skallen med. Kom det ned i skålen til risengrøds-dejen.

        • ½ tsk. økologisk citron- eller appelsinskal
      • Trin 5 af 14

        Tag en stegepande frem. Kom 1 teske smør op stegepanden, og smelt det.

        • 4 tsk. smør
      • Trin 6 af 14

        Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden, og steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.

      • Trin 7 af 14

        Vend klatkagerne, og steg dem i 3 minutter på den anden side.

      • Trin 8 af 14

        Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.

      • Trin 9 af 14

        Vend klatkagerne, og steg dem 3 minutter på den anden side.

      • Trin 10 af 14

        Æble-ingefær kompot: Skræl æblerne, fjern æbleskroget, og skær æblerne i små tern.

        • 6 æbler
      • Trin 11 af 14

        Kom æbler og vand i en gryde, og læg låg på. Bring æbler og vand i kog.

        • 3 spsk. vand

         

      • Trin 12 af 14

        Tilsæt sukker, vaniljesukker og stødt ingefær.

        • 1 spsk. sukker
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • ½ tsk. stødt ingefær
      • Trin 13 af 14

        Lad kompotten koge ved svag varme, til æblerne er kogt til mos. Det tager cirka 10 minutter.

      • Trin 14 af 14

        Server klatkagerne med den lune æblekompot. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis der er rester tilbage fra risengrøden, kan du lave dem om til en lækker dessert: Klatkager. Det kræver kun meget få ekstra ingredienser. Bruger du rester, undgår du madspild, og du kan sætte tænderne i de lune klatkager med god samvittighed.

        Opskriften giver cirka 16 klatkager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 5 dl risengrød
          • 1 spsk. hvedemel
          • 1 æg
          • 1 tsk. revet skal af 1 økologisk citron eller appelsin
          • 4 tsk. smør

          Æble-ingefær kompot:

          • 6 æbler
          • 3 spsk. vand
          • 1 spsk. sukker
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • ½ tsk. stødt ingefær

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 rivejern
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål og kop frem. Kom risengrød og hvedemel ned i skålen. Slå æg ud koppen, og kom det op i skålen. Rør det hele sammen med en røreske.
          4. Tag et rivejern. Vask citronen eller appelsinen, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Undgå at få det hvide af skallen med. Kom det ned i skålen til risengrøds-dejen.
          5. Tag en stegepande frem. Kom 1 teske smør op stegepanden, og smelt det.
          6. Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden, og steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.
          7. Vend klatkagerne, og steg dem i 3 minutter på den anden side.
          8. Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.
          9. Vend klatkagerne, og steg dem 3 minutter på den anden side.
          10. Æble-ingefær kompot: Skræl æblerne, fjern æbleskroget, og skær æblerne i små tern.
          11. Kom æbler og vand i en gryde, og læg låg på. Bring æbler og vand i kog.
          12. Tilsæt sukker, vaniljesukker og stødt ingefær.
          13. Lad kompotten koge ved svag varme, til æblerne er kogt til mos. Det tager cirka 10 minutter.
          14. Server klatkagerne med den lune æblekompot. Velbekomme!