Klatkager

Klatkager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis der er rester tilbage fra risengrøden, kan du lave dem om til en lækker dessert: Klatkager. Det kræver kun meget få ekstra ingredienser. Bruger du rester, undgår du madspild, og du kan sætte tænderne i de lune klatkager med god samvittighed.

        Opskriften giver cirka 16 klatkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 205 kJ / 49 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 34 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 5 dl. risengrød
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 tsk. sukker
        • 2 æg
        • 4 tsk. smør
      • Trin 3 af 8

        Kom risengrød, hvedemel og sukker op i en skål. Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Rør det hele sammen med en røreske.

        • 5 dl. risengrød
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 tsk. sukker
        • 2 æg
      • Trin 4 af 8

        Kom 1 teske smør på en stegepande og smelt det.

        • 4 tsk. smør
      • Trin 5 af 8

        Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden og steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.

      • Trin 6 af 8

        Vend klatkagerne og steg dem i 3 minutter på den anden side.

      • Trin 7 af 8

        Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.

      • Trin 8 af 8

        Vend klatkagerne og steg dem 3 minutter på den anden side. Tag dem af stegepanden, når de er færdige.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis der er rester tilbage fra risengrøden, kan du lave dem om til en lækker dessert: Klatkager. Det kræver kun meget få ekstra ingredienser. Bruger du rester, undgår du madspild, og du kan sætte tænderne i de lune klatkager med god samvittighed.

        Opskriften giver cirka 16 klatkager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 5 dl. risengrød
          • 1 spsk. hvedemel
          • 1 tsk. sukker
          • 2 æg
          • 4 tsk. smør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom risengrød, hvedemel og sukker op i en skål. Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Rør det hele sammen med en røreske.
          4. Kom 1 teske smør på en stegepande og smelt det.
          5. Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden og steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.
          6. Vend klatkagerne og steg dem i 3 minutter på den anden side.
          7. Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.
          8. Vend klatkagerne og steg dem 3 minutter på den anden side. Tag dem af stegepanden, når de er færdige.