Klatkager

Klatkager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis der er rester tilbage fra risengrøden, kan du lave dem om til en lækker dessert: Klatkager. Det kræver kun meget få ekstra ingredienser. Bruger du rester, undgår du madspild, og du kan sætte tænderne i de lune klatkager med god samvittighed.

        Opskriften giver cirka 16 klatkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 205 kJ / 49 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 34 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 5 dl. risengrød
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 tsk. sukker
        • 2 æg
        • 4 tsk. smør
      • Trin 3 af 8

        Kom risengrød, hvedemel og sukker op i en skål. Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Rør det hele sammen med en røreske. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 5 dl. risengrød
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 tsk. sukker
        • 2 æg
      • Trin 4 af 8

        Kom 1 teske smør på en stegepande og smelt det.

        • 4 tsk. smør
      • Trin 5 af 8

        Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden og steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.

      • Trin 6 af 8

        Vend klatkagerne og steg dem i 3 minutter på den anden side.

      • Trin 7 af 8

        Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.

      • Trin 8 af 8

        Vend klatkagerne og steg dem 3 minutter på den anden side. Tag dem af stegepanden, når de er færdige.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis der er rester tilbage fra risengrøden, kan du lave dem om til en lækker dessert: Klatkager. Det kræver kun meget få ekstra ingredienser. Bruger du rester, undgår du madspild, og du kan sætte tænderne i de lune klatkager med god samvittighed.

        Opskriften giver cirka 16 klatkager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 5 dl. risengrød
          • 1 spsk. hvedemel
          • 1 tsk. sukker
          • 2 æg
          • 4 tsk. smør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom risengrød, hvedemel og sukker op i en skål. Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Rør det hele sammen med en røreske. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          4. Kom 1 teske smør på en stegepande og smelt det.
          5. Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden og steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.
          6. Vend klatkagerne og steg dem i 3 minutter på den anden side.
          7. Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.
          8. Vend klatkagerne og steg dem 3 minutter på den anden side. Tag dem af stegepanden, når de er færdige.