Kirstines filippinske kylling Adobo

Kirstines filippinske kylling Adobo

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1309 kJ / 313 kcal
        • Protein: 36 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 22 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        Marinade:

        • ½ dl eddike
        • ½ dl soja
        • ½ dl sukker  
        • ½ tsk. stødt peber
        • 1 laurbærblad
        • 2 fed hvidløg

        Kyllingelår:

        • 400 g. kyllingelår
        • ¼ l vand
        • 1 kyllingebouillonterninger

        Sovs:

        • 1 tsk. majsstivelse
        • 1 spsk. vand

        Tilbehør:

        • Kogte ris til 2 personer
      • Trin 3 af 17

        Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.

        • ½ dl eddike
        • ½ dl soja
        • ½ dl sukker  
        • ½ tsk. stødt peber
        • 1 laurbærblad
      • Trin 4 af 17

        Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.

        • 2 fed hvidløg
      • Trin 5 af 17

        Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen.

        • 400 g. kyllingelår
      • Trin 6 af 17

        Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.

      • Trin 7 af 17

        Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.

      • Trin 8 af 17

        Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.

        • ¼ l vand
        • 1 kyllingebouillonterning
      • Trin 9 af 17

        Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.

      • Trin 10 af 17

        Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.

      • Trin 11 af 17

        Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.

      • Trin 12 af 17

        Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.

        • 1 tsk. majsstivelse
        • 1 spsk. vand
      • Trin 13 af 17

        Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.

      • Trin 14 af 17

        Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.

      • Trin 15 af 17

        Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.

      • Trin 16 af 17

        Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.

      • Trin 17 af 17

        Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.

        • Kogte ris til 2 personer
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Marinade:

          • ½ dl eddike
          • ½ dl soja
          • ½ dl sukker  
          • ½ tsk. stødt peber
          • 1 laurbærblad
          • 2 fed hvidløg

          Kyllingelår:

          • 400 g. kyllingelår
          • ¼ l vand
          • 1 kyllingebouillonterning

          Sovs:

          • 1 tsk. majsstivelse
          • 1 spsk. vand

          Tilbehør:

          • Kogte ris til 2 personer

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 lille skål
          • 1 gaffel
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 stor gryde eller wok
          • 1 serveringsfad
          • 1 kop
          • 1 spiseske
          • 1 piskeris
          • 1 sovseskål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
          4. Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
          5. Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen.
          6. Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
          7. Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
          8. Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
          9. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
          10. Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
          11. Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
          12. Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
          13. Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
          14. Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
          15. Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
          16. Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
          17. Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1309 kJ / 313 kcal
            • Protein: 36 %
            • Kulhydrat: 42 %
            • Fedt: 22 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            Marinade:

            • 1 dl eddike
            • 1 dl soja
            • 1 dl sukker  
            • 1 tsk. stødt peber
            • 2 laurbærblade
            • 4 fed hvidløg

            Kyllingelår:

            • 800 g. kyllingelår
            • ½ l vand
            • 2 kyllingebouillonterninger

            Sovs:

            • 2 tsk. majsstivelse
            • 2 spsk. vand

            Tilbehør:

            • Kogte ris til 4 personer
          • Trin 3 af 17

            Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.

            • 1 dl eddike
            • 1 dl soja
            • 1 dl sukker  
            • 1 tsk. stødt peber
            • 2 laurbærblade
          • Trin 4 af 17

            Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.

            • 4 fed hvidløg
          • Trin 5 af 17

            Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen.

            • 800 g. kyllingelår
          • Trin 6 af 17

            Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.

          • Trin 7 af 17

            Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.

          • Trin 8 af 17

            Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.

            • ½ l vand
            • 2 kyllingebouillonterninger
          • Trin 9 af 17

            Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.

          • Trin 10 af 17

            Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.

          • Trin 11 af 17

            Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.

          • Trin 12 af 17

            Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.

            • 2 tsk. majsstivelse
            • 2 spsk. vand
          • Trin 13 af 17

            Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.

          • Trin 14 af 17

            Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.

          • Trin 15 af 17

            Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.

          • Trin 16 af 17

            Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.

          • Trin 17 af 17

            Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.

            • Kogte ris til 4 personer
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Marinade:

              • 1 dl eddike
              • 1 dl soja
              • 1 dl sukker  
              • 1 tsk. stødt peber
              • 2 laurbærblade
              • 4 fed hvidløg

              Kyllingelår:

              • 800 g. kyllingelår
              • ½ l vand
              • 2 kyllingebouillonterninger

              Sovs:

              • 2 tsk. majsstivelse
              • 2 spsk. vand

              Tilbehør:

              • Kogte ris til 4 personer

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 lille skål
              • 1 gaffel
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 stor gryde eller wok
              • 1 serveringsfad
              • 1 kop
              • 1 spiseske
              • 1 piskeris
              • 1 sovseskål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
              4. Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
              5. Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen.
              6. Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
              7. Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
              8. Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
              9. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
              10. Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
              11. Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
              12. Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
              13. Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
              14. Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
              15. Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
              16. Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
              17. Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1309 kJ / 313 kcal
                • Protein: 36 %
                • Kulhydrat: 42 %
                • Fedt: 22 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                Marinade:

                • 1 ½ dl eddike
                • 1 ½ dl soja
                • 1 ½ dl sukker  
                • 1 ½ tsk. stødt peber
                • 3 laurbærblad
                • 6 fed hvidløg

                Kyllingelår:

                • 1200 g. kyllingelår
                • ¾ l vand
                • 3 kyllingebouillonterninger

                Sovs:

                • 3 tsk. majsstivelse
                • 3 spsk. vand

                Tilbehør:

                • Kogte ris til 6 personer
              • Trin 3 af 17

                Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.

                • 1 ½ dl eddike
                • 1 ½ dl soja
                • 1 ½ dl sukker  
                • 1 ½ tsk. stødt peber
                • 3 laurbærblad
              • Trin 4 af 17

                Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.

                • 6 fed hvidløg
              • Trin 5 af 17

                Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen.

                • 1200 g. kyllingelår
              • Trin 6 af 17

                Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.

              • Trin 7 af 17

                Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.

              • Trin 8 af 17

                Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.

                • ¾ l vand
                • 3 kyllingebouillonterninger
              • Trin 9 af 17

                Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.

              • Trin 10 af 17

                Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.

              • Trin 11 af 17

                Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.

              • Trin 12 af 17

                Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.

                • 3 tsk. majsstivelse
                • 3 spsk. vand
              • Trin 13 af 17

                Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.

              • Trin 14 af 17

                Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.

              • Trin 15 af 17

                Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.

              • Trin 16 af 17

                Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.

              • Trin 17 af 17

                Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.

                • Kogte ris til 6 personer
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Marinade:

                  • 1 ½ dl eddike
                  • 1 ½ dl soja
                  • 1 ½ dl sukker  
                  • 1 ½ tsk. stødt peber
                  • 3 laurbærblad
                  • 6 fed hvidløg

                  Kyllingelår:

                  • 1200 g. kyllingelår
                  • ¾ l vand
                  • 3 kyllingebouillonterninger

                  Sovs:

                  • 3 tsk. majsstivelse
                  • 3 spsk. vand

                  Tilbehør:

                  • Kogte ris til 6 personer

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 lille skål
                  • 1 gaffel
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 stor gryde eller wok
                  • 1 serveringsfad
                  • 1 kop
                  • 1 spiseske
                  • 1 piskeris
                  • 1 sovseskål
                     

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
                  4. Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
                  5. Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen.
                  6. Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
                  7. Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
                  8. Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
                  9. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
                  10. Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
                  11. Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
                  12. Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
                  13. Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
                  14. Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
                  15. Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
                  16. Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
                  17. Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.