Kirstines filippinske kylling Adobo
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1309 kJ / 313 kcal
- Protein: 36 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 22 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Marinade:
- ½ dl eddike
- ½ dl soja
- ½ dl sukker
- ½ tsk. stødt peber
- 1 laurbærblad
- 2 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 400 g. kyllingelår
- ¼ l vand
- 1 kyllingebouillonterning
Sovs:
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 2 peronser
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 gaffel
- 1 hvidløgspresser
- 1 stor gryde eller wok
- 1 serveringsfad
- 1 kop
- 1 spiseske
- 1 piskeris
- 1 skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 17
Mål alle ingredienserne af.
Marinade:
- ½ dl eddike
- ½ dl soja
- ½ dl sukker
- ½ tsk. stødt peber
- 1 laurbærblad
- 2 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 400 g. kyllingelår
- ¼ l vand
- 1 kyllingebouillonterninger
Sovs:
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 2 personer
- Trin 3 af 17
Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
- ½ dl eddike
- ½ dl soja
- ½ dl sukker
- ½ tsk. stødt peber
- 1 laurbærblad
- Trin 4 af 17
Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
- 2 fed hvidløg
- Trin 5 af 17
Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du trækker skindet af et kyllingelår.
- 400 g. kyllingelår
- Trin 6 af 17
Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
- Trin 7 af 17
Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
- Trin 8 af 17
Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
- ¼ l vand
- 1 kyllingebouillonterning
- Trin 9 af 17
Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
- Trin 10 af 17
Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
- Trin 11 af 17
Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
- Trin 12 af 17
Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 spsk. vand
- Trin 13 af 17
Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
- Trin 14 af 17
Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
- Trin 15 af 17
Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
- Trin 16 af 17
Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
- Trin 17 af 17
Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
- Kogte ris til 2 personer
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Du skal bruge
Ingredienser
Marinade:
- ½ dl eddike
- ½ dl soja
- ½ dl sukker
- ½ tsk. stødt peber
- 1 laurbærblad
- 2 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 400 g. kyllingelår
- ¼ l vand
- 1 kyllingebouillonterning
Sovs:
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 2 personer
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 gaffel
- 1 hvidløgspresser
- 1 stor gryde eller wok
- 1 serveringsfad
- 1 kop
- 1 spiseske
- 1 piskeris
- 1 sovseskål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
- Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
- Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du trækker skindet af et kyllingelår.
- Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
- Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
- Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
- Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
- Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
- Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
- Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
- Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
- Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
- Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
- Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
- Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1309 kJ / 313 kcal
- Protein: 36 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 22 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Marinade:
- 1 dl eddike
- 1 dl soja
- 1 dl sukker
- 1 tsk. stødt peber
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 800 g. kyllingelår
- ½ l vand
- 2 kyllingebouillonterninger
Sovs:
- 2 tsk. majsstivelse
- 2 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 4 peronser
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 gaffel
- 1 hvidløgspresser
- 1 stor gryde eller wok
- 1 serveringsfad
- 1 kop
- 1 spiseske
- 1 piskeris
- 1 skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 17
Mål alle ingredienserne af.
Marinade:
- 1 dl eddike
- 1 dl soja
- 1 dl sukker
- 1 tsk. stødt peber
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 800 g. kyllingelår
- ½ l vand
- 2 kyllingebouillonterninger
Sovs:
- 2 tsk. majsstivelse
- 2 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 4 personer
- Trin 3 af 17
Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
- 1 dl eddike
- 1 dl soja
- 1 dl sukker
- 1 tsk. stødt peber
- 2 laurbærblade
- Trin 4 af 17
Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
- 4 fed hvidløg
- Trin 5 af 17
Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du trækker skindet af et kyllingelår.
- 800 g. kyllingelår
- Trin 6 af 17
Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
- Trin 7 af 17
Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
- Trin 8 af 17
Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
- ½ l vand
- 2 kyllingebouillonterninger
- Trin 9 af 17
Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
- Trin 10 af 17
Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
- Trin 11 af 17
Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
- Trin 12 af 17
Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
- 2 tsk. majsstivelse
- 2 spsk. vand
- Trin 13 af 17
Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
- Trin 14 af 17
Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
- Trin 15 af 17
Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
- Trin 16 af 17
Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
- Trin 17 af 17
Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
- Kogte ris til 4 personer
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Du skal bruge
Ingredienser
Marinade:
- 1 dl eddike
- 1 dl soja
- 1 dl sukker
- 1 tsk. stødt peber
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 800 g. kyllingelår
- ½ l vand
- 2 kyllingebouillonterninger
Sovs:
- 2 tsk. majsstivelse
- 2 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 4 personer
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 gaffel
- 1 hvidløgspresser
- 1 stor gryde eller wok
- 1 serveringsfad
- 1 kop
- 1 spiseske
- 1 piskeris
- 1 sovseskål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
- Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
- Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du trækker skindet af et kyllingelår.
- Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
- Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
- Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
- Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
- Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
- Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
- Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
- Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
- Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
- Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
- Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
- Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1309 kJ / 313 kcal
- Protein: 36 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 22 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Marinade:
- 1 ½ dl eddike
- 1 ½ dl soja
- 1 ½ dl sukker
- 1 ½ tsk. stødt peber
- 3 laurbærblad
- 6 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 1200 g. kyllingelår
- ¾ l vand
- 3 kyllingebouillonterninger
Sovs:
- 3 tsk. majsstivelse
- 3 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 6 peronser
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 gaffel
- 1 hvidløgspresser
- 1 stor gryde eller wok
- 1 serveringsfad
- 1 kop
- 1 spiseske
- 1 piskeris
- 1 skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 17
Mål alle ingredienserne af.
Marinade:
- 1 ½ dl eddike
- 1 ½ dl soja
- 1 ½ dl sukker
- 1 ½ tsk. stødt peber
- 3 laurbærblad
- 6 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 1200 g. kyllingelår
- ¾ l vand
- 3 kyllingebouillonterninger
Sovs:
- 3 tsk. majsstivelse
- 3 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 6 personer
- Trin 3 af 17
Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
- 1 ½ dl eddike
- 1 ½ dl soja
- 1 ½ dl sukker
- 1 ½ tsk. stødt peber
- 3 laurbærblad
- Trin 4 af 17
Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
- 6 fed hvidløg
- Trin 5 af 17
Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du trækker skindet af et kyllingelår.
- 1200 g. kyllingelår
- Trin 6 af 17
Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
- Trin 7 af 17
Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
- Trin 8 af 17
Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
- ¾ l vand
- 3 kyllingebouillonterninger
- Trin 9 af 17
Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
- Trin 10 af 17
Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
- Trin 11 af 17
Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
- Trin 12 af 17
Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
- 3 tsk. majsstivelse
- 3 spsk. vand
- Trin 13 af 17
Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
- Trin 14 af 17
Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
- Trin 15 af 17
Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
- Trin 16 af 17
Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
- Trin 17 af 17
Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
- Kogte ris til 6 personer
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kirstine var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Kirstine har familie fra Filippinerne hvor retten ’kylling adobo’ kommer fra. Kyllingelårene skal steges i marinaden som smager både salt og sødt. Du kan fx servere kogte ris til kyllingelårene, eller tage dem med i madpakken.
Du skal bruge
Ingredienser
Marinade:
- 1 ½ dl eddike
- 1 ½ dl soja
- 1 ½ dl sukker
- 1 ½ tsk. stødt peber
- 3 laurbærblad
- 6 fed hvidløg
Kyllingelår:
- 1200 g. kyllingelår
- ¾ l vand
- 3 kyllingebouillonterninger
Sovs:
- 3 tsk. majsstivelse
- 3 spsk. vand
Tilbehør:
- Kogte ris til 6 personer
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 lille skål
- 1 gaffel
- 1 hvidløgspresser
- 1 stor gryde eller wok
- 1 serveringsfad
- 1 kop
- 1 spiseske
- 1 piskeris
- 1 sovseskål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Marinade: Tag en skål. Kom eddike, soja, sukker, peber, og laurbærblade i skålen. Rør det sammen med en gaffel, til sukkeret er opløst. Altså, indtil du ikke kan se sukkeret mere.
- Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det pressede hvidløg op i skålen, og bland det hele sammen.
- Kyllingelår: Træk skindet af hvert kyllingelår, ved at hive skindet ned mod knoglen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du trækker skindet af et kyllingelår.
- Tag en stor gryde eller wok. Læg kyllingelårene ned i gryden. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere i cirka ½ time.
- Sæt gryden med den marinerede kylling på komfuret.
- Hæld vand og kyllinge-bouillon-terningerne ned i gryden. Læg låg på, tænd for gryden, og bring det hele i kog.
- Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre ved middel varme i 40-50 minutter. Sørg for at vende kyllingelårene et par gange i løbet af den tid.
- Tag kyllingelårene op af gryden, og læg dem på et serveringsfad.
- Tag også laurbærbladene op af sovsen. Lad gryden stå på komfuret.
- Sovs: Tag en kop, og hæld majsstivelse og vand i. Rør, indtil majsstivelsen er opløst.
- Rør lidt af maizena-blandingen ned i den sovs, du tog kyllingen op af. Pisk imens.
- Kog sovsen op, og vurder, om den er tyk nok. Hvis du synes, den skal være tykkere, tilsætter du lidt mere af maizena-blandingen. Pisk godt imens.
- Smag sovsen til med eddike, sukker eller soja.
- Når sovsen er, som du gerne vil have den, hælder du den op i en skål.
- Server kyllingelårene med sovsen til, og eventuelt kogte ris.
-