Kikærte-kyskager

Kikærte-kyskager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Har du lige lavet en lækker hummus med kikærter og har en masse vand tilbage? Brug kikærte-vandet til desserten og spis løs af hjemmelavede kyskager! Det er lækkert, og så laver du mindre madspild.

        Opskriften giver cirka 50 kikærte-kyskager.

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
        • 1 ½ dl. flormelis
        • 1 ½ dl. sukker
      • Trin 3 af 10

        Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.

      • Trin 4 af 10

        Åbn dåsen eller brikken med kikærterne og hæld det hele ned i et dørslag med en stor skål nedenunder dørslaget.

        • Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
      • Trin 5 af 10

        Pisk kikærte-vand med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter. Det skal blive til en fast, hvid skum. Skummen er klar, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at den falder ud.

      • Trin 6 af 10

        Kom 1 spiseske flormelis i. Pisk igen. Drys flormelissen i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk sukkeret i på samme måde. Pisk, til du har en fast, blank marengs-masse.

        • 1 ½ dl. flormelis
        • 1 ½ dl. sukker
      • Trin 7 af 10

        Kom marengs-massen i en sprøjtepose eller en frysepose med en dejskraber.

      • Trin 8 af 10

        Sprøjt massen ud i små toppe på bagepapiret. De skal være cirka 3 centimeter i diameter. Der kan være cirka 25 marengstoppe på hver bageplade. Klik på videoen og se, hvordan du bruger sprøjtepose med tylle.

      • Trin 9 af 10

        Kom bagepladerne i ovnen. Bag dem i cirka 1 ½ time, til de er blevet hårde på ydersiden. Hvis de er lidt store i det, skal de måske bage i 2 timer. Lad pladerne stå i ovnen og sluk den. Og tag kyskagerne ud, når ovnen er kold.

      • Trin 10 af 10

        Opbevar kikærte kyskagerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i mindst en uge.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Har du lige lavet en lækker hummus med kikærter og har en masse vand tilbage? Brug kikærte-vandet til desserten og spis løs af hjemmelavede kyskager! Det er lækkert, og så laver du mindre madspild.

        Opskriften giver cirka 50 kikærte-kyskager.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
          • 1 ½ dl. flormelis
          • 1 ½ dl. sukker

           

          Køkkenredskaber

          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 sigte
          • 2 skåle
          • 1 håndmixer med piskeris
          • 1 sprøjtepose eller frysepose
          • 1 sprøjtetyl
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.
          4. Åbn dåsen eller brikken med kikærterne og hæld det hele ned i et dørslag med en stor skål nedenunder dørslaget.
          5. Pisk kikærte-vand med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter. Det skal blive til en fast, hvid skum. Skummen er klar, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at den falder ud.
          6. Kom 1 spiseske flormelis i. Pisk igen. Drys flormelissen i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk sukkeret i på samme måde. Pisk, til du har en fast, blank marengs-masse.
          7. Kom marengs-massen i en sprøjtepose eller en frysepose med en dejskraber.
          8. Sprøjt massen ud i små toppe på bagepapiret. De skal være cirka 3 centimeter i diameter. Der kan være cirka 25 marengstoppe på hver bageplade. Klik på videoen og se, hvordan du bruger sprøjtepose med tylle.
          9. Kom bagepladerne i ovnen. Bag dem i cirka 1 ½ time, til de er blevet hårde på ydersiden. Hvis de er lidt store i det, skal de måske bage i 2 timer. Lad pladerne stå i ovnen og sluk den. Og tag kyskagerne ud, når ovnen er kold.
          10. Opbevar kikærte kyskagerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i mindst en uge.