Kikærte-kyskager
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Har du lige lavet en lækker hummus med kikærter og har en masse vand tilbage? Brug kikærte-vandet til desserten og spis løs af hjemmelavede kyskager! Det er lækkert, og så laver du mindre madspild.
Opskriften giver cirka 50 kikærte-kyskager.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 75 kJ / 18 kcal
- Kulhydrat: 100 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
- 1 ½ dl. flormelis
- 1 ½ dl. sukker
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 sigte
- 2 skåle
- 1 håndmixer med piskeris
- 1 sprøjtepose eller frysepose
- 1 sprøjtetyl
- 1 dejskraber
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
- 1 ½ dl. flormelis
- 1 ½ dl. sukker
- Trin 3 af 10
Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 10
Åbn dåsen eller brikken med kikærterne og hæld det hele ned i et dørslag med en stor skål nedenunder dørslaget.
- Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
- Trin 5 af 10
Pisk kikærte-vand med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter. Det skal blive til en fast, hvid skum. Skummen er klar, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at den falder ud.
- Trin 6 af 10
Kom 1 spiseske flormelis i. Pisk igen. Drys flormelissen i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk sukkeret i på samme måde. Pisk, til du har en fast, blank marengs-masse.
- 1 ½ dl. flormelis
- 1 ½ dl. sukker
- Trin 7 af 10
Kom marengs-massen i en sprøjtepose eller en frysepose med en dejskraber.
- Trin 8 af 10
Sprøjt massen ud i små toppe på bagepapiret. De skal være cirka 3 centimeter i diameter. Der kan være cirka 25 marengstoppe på hver bageplade. Klik på videoen og se, hvordan du bruger sprøjtepose med tylle.
- Trin 9 af 10
Kom bagepladerne i ovnen. Bag dem i cirka 1 ½ time, til de er blevet hårde på ydersiden. Hvis de er lidt store i det, skal de måske bage i 2 timer. Lad pladerne stå i ovnen og sluk den. Og tag kyskagerne ud, når ovnen er kold.
- Trin 10 af 10
Opbevar kikærte kyskagerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i mindst en uge.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du lige lavet en lækker hummus med kikærter og har en masse vand tilbage? Brug kikærte-vandet til desserten og spis løs af hjemmelavede kyskager! Det er lækkert, og så laver du mindre madspild.
Opskriften giver cirka 50 kikærte-kyskager.
Du skal bruge
Ingredienser
- Kikærtevandet fra 1 brik kikærter (ca. 1 ½ deciliter)
- 1 ½ dl. flormelis
- 1 ½ dl. sukker
Køkkenredskaber
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 sigte
- 2 skåle
- 1 håndmixer med piskeris
- 1 sprøjtepose eller frysepose
- 1 sprøjtetyl
- 1 dejskraber
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.
- Åbn dåsen eller brikken med kikærterne og hæld det hele ned i et dørslag med en stor skål nedenunder dørslaget.
- Pisk kikærte-vand med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter. Det skal blive til en fast, hvid skum. Skummen er klar, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at den falder ud.
- Kom 1 spiseske flormelis i. Pisk igen. Drys flormelissen i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk sukkeret i på samme måde. Pisk, til du har en fast, blank marengs-masse.
- Kom marengs-massen i en sprøjtepose eller en frysepose med en dejskraber.
- Sprøjt massen ud i små toppe på bagepapiret. De skal være cirka 3 centimeter i diameter. Der kan være cirka 25 marengstoppe på hver bageplade. Klik på videoen og se, hvordan du bruger sprøjtepose med tylle.
- Kom bagepladerne i ovnen. Bag dem i cirka 1 ½ time, til de er blevet hårde på ydersiden. Hvis de er lidt store i det, skal de måske bage i 2 timer. Lad pladerne stå i ovnen og sluk den. Og tag kyskagerne ud, når ovnen er kold.
- Opbevar kikærte kyskagerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i mindst en uge.
-