Ketchup
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her får du den ultimative opskrift på hjemmelavet ketchup. Bare spørg Micki Cheng, som opfandtdenne opskrift til bagedysten. Bruger du solmodne tomater, får du den bedste smag på din ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ketchup
Ketchup:
½ fed hvidløg
1 løg
350 g. tomater
50 g. æbler
1 spsk. olie
2 spsk. sukker
1 spsk. brun farin
⅓ dl. æblecidereddike
1 knivspids stødt nellike
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
Hvidløg
Løg
Tomat
Æble
Olie - smagsneutral
Sukker
Brun farin
Æblecidereddike
Nellike (stødt)
Salt
Peber
Køkkenredskaber til ketchup
1 hvidløgspresser
1 skærebræt
1 lille skap kniv
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 spiseske
1 spatel
1 decilitermål
1 grydelåg
1 teske
Hvidløgspresser
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Spiseske
Spatel
Decilitermål
Grydelåg
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ketchup:
3.
Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits dem i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 96 kJ / 23 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer