Ketchup

Ketchup

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Her får du den ultimative opskrift på hjemmelavet ketchup. Bare spørg Micki Cheng, som opfandt
        denne opskrift til bagedysten. Bruger du solmodne tomater, får du den bedste smag på din ketchup.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 96 kJ / 23 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 66 %
        • Fedt: 30 %
    • Beskrivelse

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ fed hvidløg
        • 1 løg
        • 350 g. tomater
        • 50 g. æbler
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. sukker
        • 1 spsk. brun farin
        • ⅓ dl. æblecidereddike
        • 1 knivspids stødt nellike
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 11

        Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 4 af 11

        Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 5 af 11

        Skyl tomaterne, og skær dem i tern.

        • 350 g. tomater
      • Trin 6 af 11

        Skræl æblet, skær kernehuset ud. Skær æblet i tern.

        • 50 g. æbler
      • Trin 7 af 11

        Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits dem i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 11

        Tilsæt sukker, brun farin, æblecidereddike og stødt nellike. Bring det hele i kog, læg låg på, og lad retten koge ved svag varme i 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 2 spsk. sukker
        • 1 spsk. brun farin
        • ⅓ dl. æblecidereddike
        • 1 knivspids stødt nellike
      • Trin 9 af 11

        Stil gryden ned i håndvasken, og blend blandingen til en fin ketchup med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan du blender.

      • Trin 10 af 11

        Stil gryden over på varmen igen. Smag til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 11 af 11

        Hæld ketchuppen i en skål, og stil den på køl.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her får du den ultimative opskrift på hjemmelavet ketchup. Bare spørg Micki Cheng, som opfandt
        denne opskrift til bagedysten. Bruger du solmodne tomater, får du den bedste smag på din ketchup.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ fed hvidløg
          • 1 løg
          • 350 g. tomater
          • 50 g. æbler
          • 1 spsk. olie
          • 2 spsk. sukker
          • 1 spsk. brun farin
          • ⅓ dl. æblecidereddike
          • 1 knivspids stødt nellike
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 hvidløgspresser
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 spiseske
          • 1 spatel
          • 1 decilitermål
          • 1 grydelåg
          • 1 teske

          Beskrivelse

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
          4. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
          6. Skræl æblet, skær kernehuset ud. Skær æblet i tern.
          7. Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits dem i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt.
          8. Tilsæt sukker, brun farin, æblecidereddike og stødt nellike. Bring det hele i kog, læg låg på, og lad retten koge ved svag varme i 20 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          9. Stil gryden ned i håndvasken, og blend blandingen til en fin ketchup med en stavblender. Klik på videoen og se, hvordan du blender.
          10. Stil gryden over på varmen igen. Smag til med salt og peber.
          11. Hæld ketchuppen i en skål, og stil den på køl.