Kartofler med topping

Kartofler med topping

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis det skal være fint og se rigtig flot ud uden at være svært at lave, så er det her den rette ret at kigge nærmere på. Skal det se super fornemt ud, kan du klippe et hul i en lille pose, fx sætte en stjerne-tyl i, og derefter presse toppingen ud på de halve kartofler i et flot mønster.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1080 kJ / 258 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 32 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 10 små kogte kartofler
        • 6-8 cm. agurk
        • 2 små tomater
        • 2 skiver peberfrugt
        • ¼ tsk .salt
        • ¼ tsk. peber

        Cremet topping med flødeost og hvidløg:

        • 6 spsk. flødeost naturel
        • 2 spsk. mælk
        • 2 fed hvidløg
        • Evt. hakket persille

        Cremet topping med karrymayo:

        • 4 spsk. mayonnaise
        • 4 tsk. stærk karry
        • Evt. hakket karse

        Cremet topping med avocado og chili:

        • 1 moden avocado
        • 2 tsk. citronsaft
        • 2 tsk. sød chilisovs
        • Evt. hakket purløg
      • Trin 3 af 11

        Skær kartoflerne i halve.

        • 10 små  kogte kartofler
      • Trin 4 af 11

        Vask agurk, peberfrugt og tomat. Skær kernerne og toppen væk fra peberfrugten. Skær derefter peberfrugt, agurk og tomat ud i små tern, og bland det hele sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • 6-8 cm. agurk
        • 2 stk. små tomater
        • 2 skiver peberfrugt
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 5 af 11

        Pres hvidløget, og kom det i en skål sammen med mælk og flødeost. Rør det sammen. Skyl og hak lidt persille, og rør det i massen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Toppingen er færdig. Sæt den i køleskabet, indtil du skal bruge den.

        • 6 spsk. flødeost naturel
        • 2 spsk. minimælk
        • 2 fed hvidløg
        • Evt. hakket persille
      • Trin 6 af 11

        Rør karry og mayonnaise sammen i en skål, og sæt det i køleskabet, indtil du skal bruge det.

        • 4 spsk. mayonnaise
        • 4 tsk. stærk karry
      • Trin 7 af 11

        Skær avocadoen over på langs, og skil den ad. Stenen kan du tage ud med en spiseske. Grav herefter avocadokødet fri fra skrællen med spiseskeen. Læg det på et skærebræt, og mos så avocadokødet med en gaffel. Kom det derefter op i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tager stenen ud af en avocado.

        • 1 moden avocado
      • Trin 8 af 11

        Kom citronsaft og sød chilisovs ned i skålen med avocado, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

        • 2 tsk. citronsaft
        • 2 tsk. sød chilisovs
      • Trin 9 af 11

        Kom vand i en skål, og skyl karse og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak karse og purløg fint. Det skal du bruge som pynt på cremetoppingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • Evt. hakket purløg
        • Evt. hakket karse
      • Trin 10 af 11

        Fordel de tre forskellige cremetoppings på de halve kartofler med en teske. Pynt derefter kartoflerne med hakket karse eller hakket purløg.

         

         

      • Trin 11 af 11

        Læg agurk, tomat og peberfrugt ud på et fad. Læg de pyntede kartofler ovenpå. Retten er nu klar til servering.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis det skal være fint og se rigtig flot ud uden at være svært at lave, så er det her den rette ret at kigge nærmere på. Skal det se super fornemt ud, kan du klippe et hul i en lille pose, fx sætte en stjerne-tyl i, og derefter presse toppingen ud på de halve kartofler i et flot mønster.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 10 små kogte kartofler
          • 6-8 cm. agurk
          • 2 små tomater
          • 2 skiver peberfrugt
          • ¼ tsk .salt
          • ¼ tsk. peber

          Cremet topping med flødeost og hvidløg:

          • 6 spsk. flødeost naturel
          • 2 spsk. mælk
          • 2 fed hvidløg
          • Evt. hakket persille

          Cremet topping med karrymayo:

          • 4 spsk. mayonnaise
          • 4 tsk. stærk karry
          • Evt. hakket karse

           Cremet topping med avocado og chili:

          • 1 moden avocado
          • 2 tsk. citronsaft
          • 2 tsk. sød chilisovs
          • Evt. hakket purløg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 2 spiseskeer
          • 1 hvidløgspresser
          • 3 små skåle
          • 1 gaffel
          • 1 teske
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skær kartoflerne i halve.
          4. Vask agurk, peberfrugt og tomat. Skær kernerne og toppen væk fra peberfrugten. Skær derefter peberfrugt, agurk og tomat ud i små tern, og bland det hele sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          5. Pres hvidløget, og kom det i en skål sammen med mælk og flødeost. Rør det sammen. Skyl og hak lidt persille, og rør det i massen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Toppingen er færdig. Sæt den i køleskabet, indtil du skal bruge den.
          6. Rør karry og mayonnaise sammen i en skål, og sæt det i køleskabet, indtil du skal bruge det.
          7. Skær avocadoen over på langs, og skil den ad. Stenen kan du tage ud med en spiseske. Grav herefter avocadokødet fri fra skrællen med spiseskeen. Læg det på et skærebræt, og mos så avocadokødet med en gaffel. Kom det derefter op i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tager stenen ud af en avocado.
          8. Kom citronsaft og sød chilisovs ned i skålen med avocado, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.
          9. Kom vand i en skål, og skyl karse og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak karse og purløg fint. Det skal du bruge som pynt på cremetoppingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          10. Fordel de tre forskellige cremetoppings på de halve kartofler med en teske. Pynt derefter kartoflerne med hakket karse eller hakket purløg.
          11. Læg agurk, tomat og peberfrugt ud på et fad. Læg de pyntede kartofler ovenpå. Retten er nu klar til servering.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hvis det skal være fint og se rigtig flot ud uden at være svært at lave, så er det her den rette ret at kigge nærmere på. Skal det se super fornemt ud, kan du klippe et hul i en lille pose, sætte en stjerne-tyl i, og derefter presse toppingen ud på de halve kartofler i et flot mønster.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1080 kJ / 258 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 60 %
            • Fedt: 32 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienserne af.

            • 20 små kogte kartofler
            • 12-16 cm. agurk
            • 4 små. tomater
            • 4 skiver peberfrugt
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Cremet topping med flødeost og hvidløg:

            • 12 spsk. flødeost naturel
            • 4 spsk. mælk
            • 4 fed hvidløg
            • Evt. hakket persille

            Cremet topping med karrymayo:

            • 8 spsk. mayonnaise
            • 8 tsk. stærk karry
            • Evt. hakket karse

            Cremet topping med avocado og chili:

            • 2 modne avocadoer
            • 4 tsk. citronsaft
            • 4 tsk. sød chilisovs
            • Evt. hakket purløg
          • Trin 3 af 11

            Skær kartoflerne i halve.

            • 20 små kogte kartofler
          • Trin 4 af 11

            Vask agurk, peberfrugt og tomat. Skær kernerne og toppen væk fra peberfrugten. Skær derefter peberfrugt, agurk og tomat ud i små tern, og bland det hele sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • 12-16 cm. agurk
            • 4 stk. små tomater
            • 4 skiver peberfrugt
            • ½ tsk. salt 
            • ½ tsk. peber
          • Trin 5 af 11

            Pres hvidløget, og kom det i en skål sammen med mælk og flødeost. Rør det sammen. Skyl og hak lidt persille, og rør det i massen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Toppingen er færdig. Sæt den i køleskabet, indtil du skal bruge den.

            • 12 spsk. flødeost naturel
            • 4 spsk. minimælk
            • 4 fed hvidløg
            • Evt. hakket persille
          • Trin 6 af 11

            Rør karry og mayonnaise sammen i en skål, og sæt det i køleskabet, indtil du skal bruge det.

            • 8 spsk. mayonnaise
            • 8 tsk. stærk karry
          • Trin 7 af 11

            Skær avocadoen over på langs, og skil den ad. Stenen kan du tage ud med en spiseske. Grav herefter avocadokødet fri fra skrællen med spiseskeen. Læg det på et skærebræt, og mos så avocadokødet med en gaffel. Kom det derefter op i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tager stenen ud af en avocado.

            • 2 modne avocadoer
          • Trin 8 af 11

            Kom citronsaft og sød chilisovs ned i skålen med avocado, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

            • 4 tsk. citronsaft
            • 4 tsk. sød chilisovs
          • Trin 9 af 11

            Kom vand i en skål, og skyl karse og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak karse og purløg fint. Det skal du bruge som pynt på cremetoppingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • Evt. hakket purløg
            • Evt. hakket karse
          • Trin 10 af 11

            Fordel de tre forskellige cremetoppings på de halve kartofler med en teske. Derefter pyntes kartoflerne med hakket karse eller hakket purløg.

             

             

          • Trin 11 af 11

            Læg agurk, tomat og peberfrugt ud på et fad. Læg de pyntede kartofler ovenpå. Retten er nu klar til servering.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis det skal være fint og se rigtig flot ud uden at være svært at lave, så er det her den rette ret at kigge nærmere på. Skal det se super fornemt ud, kan du klippe et hul i en lille pose, sætte en stjerne-tyl i, og derefter presse toppingen ud på de halve kartofler i et flot mønster.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 20 små kogte kartofler
              • 12-16 cm. agurk
              • 4 små. tomater
              • 4 skiver peberfrugt
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Cremet topping med flødeost og hvidløg:

              • 12 spsk. flødeost naturel
              • 4 spsk. mælk
              • 4 fed hvidløg
              • Evt. hakket persille

              Cremet topping med karrymayo:

              • 8 spsk. mayonnaise
              • 8 tsk. stærk karry
              • Evt. hakket karse

               Cremet topping med avocado og chili:

              • 2 modne avocadoer
              • 4 tsk. citronsaft
              • 4 tsk. sød chilisovs
              • Evt. hakket purløg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem skål
              • 1 røreske
              • 2 spiseskeer
              • 1 hvidløgspresser
              • 3 små skåle
              • 1 gaffel
              • 1 teske
              • 2 serveringsfade

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skær kartoflerne i halve.
              4. Vask agurk, peberfrugt og tomat. Skær kernerne og toppen væk fra peberfrugten. Skær derefter peberfrugt, agurk og tomat ud i små tern, og bland det hele sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              5. Pres hvidløget, og kom det i en skål sammen med mælk og flødeost. Rør det sammen. Skyl og hak lidt persille, og rør det i massen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Toppingen er færdig. Sæt den i køleskabet, indtil du skal bruge den.
              6. Rør karry og mayonnaise sammen i en skål, og sæt det i køleskabet, indtil du skal bruge det.
              7. Skær avocadoen over på langs, og skil den ad. Stenen kan du tage ud med en spiseske. Grav herefter avocadokødet fri fra skrællen med spiseskeen. Læg det på et skærebræt, og mos så avocadokødet med en gaffel. Kom det derefter op i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tager stenen ud af en avocado.
              8. Kom citronsaft og sød chilisovs ned i skålen med avocado, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.
              9. Kom vand i en skål, og skyl karse og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak karse og purløg fint. Det skal du bruge som pynt på cremetoppingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              10. Fordel de tre forskellige cremetoppings på de halve kartofler med en teske. Derefter pyntes kartoflerne med hakket karse eller hakket purløg.
              11. Læg agurk, tomat og peberfrugt ud på et fad. Læg de pyntede kartofler ovenpå. Retten er nu klar til servering.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hvis det skal være fint og se rigtig flot ud uden at være svært at lave, så er det her den rette ret at kigge nærmere på. Skal det se super fornemt ud, kan du klippe et hul i en lille pose, fx sætte en stjerne-tyl i, og derefter presse toppingen ud på de halve kartofler i et flot mønster.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1080 kJ / 258 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 32 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienserne af.

                • 30 små kogte kartofler
                • 1 agurk
                • 6 små tomater
                • 6 skiver peberfrugt
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber

                Cremet topping med flødeost og hvidløg:

                • 150 g. flødeost naturel
                • 6 spsk. mælk
                • 6 fed hvidløg
                • Evt. hakket persille

                Cremet topping med karrymayo:

                • 12 spsk. mayonnaise
                • 12 tsk. stærk karry
                • Evt. hakket karse

                Cremet topping med avocado og chili:

                • 3 modne avocadoer
                • 6 tsk. citronsaft
                • 6 tsk. sød chilisovs
                • Evt. hakket purløg
              • Trin 3 af 11

                Skær kartoflerne i halve.

                • 30 små kogte kartofler
              • Trin 4 af 11

                Vask agurk, peberfrugt og tomat. Skær kernerne og toppen væk fra peberfrugten. Skær derefter peberfrugt, agurk og tomat ud i små tern, og bland det hele sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 agurk
                • 6 små tomater
                • 6 skiver peberfrugt
                • ½ tsk. salt 
                • ½ tsk. peber
              • Trin 5 af 11

                Pres hvidløget, og kom det i en skål sammen med mælk og flødeost. Rør det sammen. Skyl og hak lidt persille, og rør det i massen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Toppingen er færdig. Sæt den i køleskabet, indtil du skal bruge den.

                • 150 g. flødeost naturel
                • 6 spsk. mælk
                • 6 fed hvidløg
                • Evt. hakket persille
              • Trin 6 af 11

                Rør karry og mayonnaise sammen i en skål, og sæt det i køleskabet, indtil du skal bruge det.

                • 12 spsk. mayonnaise
                • 12 tsk. stærk karry
              • Trin 7 af 11

                Skær avocadoen over på langs, og skil den ad. Stenen kan du tage ud med en spiseske. Grav herefter avocadokødet fri fra skrællen med spiseskeen. Læg det på et skærebræt, og mos så avocadokødet med en gaffel. Kom det derefter op i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tager stenen ud af en avocado.

                • 3 modne avocadoer
              • Trin 8 af 11

                Kom citronsaft og sød chilisovs ned i skålen med avocado, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

                • 6 tsk. citronsaft
                • 6 tsk. sød chilisovs
              • Trin 9 af 11

                Kom vand i en skål, og skyl karse og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak karse og purløg fint. Det skal du bruge som pynt på cremetoppingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • Evt. hakket purløg
                • Evt. hakket karse
              • Trin 10 af 11

                Fordel de tre forskellige cremetoppings på de halve kartofler med en teske. Derefter pyntes kartoflerne med hakket karse eller hakket purløg.

                 

                 

              • Trin 11 af 11

                Læg agurk, tomat og peberfrugt ud på et fad. Læg de pyntede kartofler ovenpå. Retten er nu klar til servering.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis det skal være fint og se rigtig flot ud uden at være svært at lave, så er det her den rette ret at kigge nærmere på. Skal det se super fornemt ud, kan du klippe et hul i en lille pose, fx sætte en stjerne-tyl i, og derefter presse toppingen ud på de halve kartofler i et flot mønster.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 30 små kogte kartofler
                  • 1 agurk
                  • 6 små tomater
                  • 6 skiver peberfrugt
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber

                  Cremet topping med flødeost og hvidløg:

                  • 150 g. flødeost naturel
                  • 6 spsk. mælk
                  • 6 fed hvidløg
                  • Evt. hakket persille

                  Cremet topping med karrymayo:

                  • 12 spsk. mayonnaise
                  • 12 tsk. stærk karry
                  • Evt. hakket karse

                   Cremet topping med avocado og chili:

                  • 3 modne avocadoer
                  • 6 tsk. citronsaft
                  • 6 tsk. sød chilisovs
                  • Evt. hakket purløg

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 røreske
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 3 små skåle
                  • 1 gaffel
                  • 1 teske
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skær kartoflerne i halve.
                  4. Vask agurk, peberfrugt og tomat. Skær kernerne og toppen væk fra peberfrugten. Skær derefter peberfrugt, agurk og tomat ud i små tern, og bland det hele sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  5. Pres hvidløget, og kom det i en skål sammen med mælk og flødeost. Rør det sammen. Skyl og hak lidt persille, og rør det i massen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Toppingen er færdig. Sæt den i køleskabet, indtil du skal bruge den.
                  6. Rør karry og mayonnaise sammen i en skål, og sæt det i køleskabet, indtil du skal bruge det.
                  7. Skær avocadoen over på langs, og skil den ad. Stenen kan du tage ud med en spiseske. Grav herefter avocadokødet fri fra skrællen med spiseskeen. Læg det på et skærebræt, og mos så avocadokødet med en gaffel. Kom det derefter op i en lille skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tager stenen ud af en avocado.
                  8. Kom citronsaft og sød chilisovs ned i skålen med avocado, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.
                  9. Kom vand i en skål, og skyl karse og purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak karse og purløg fint. Det skal du bruge som pynt på cremetoppingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  10. Fordel de tre forskellige cremetoppings på de halve kartofler med en teske. Derefter pyntes kartoflerne med hakket karse eller hakket purløg.
                  11. Læg agurk, tomat og peberfrugt ud på et fad. Læg de pyntede kartofler ovenpå. Retten er nu klar til servering.