Kartofler med tomatsalsa

Kartofler med tomatsalsa

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Her er en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan fx bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.

        Tip: Du kan spise kartoflerne for sig selv, sammen med frikadeller eller til en åben burger.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 190 kJ / 796 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 67 %
        • Fedt: 25 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienser af.

        • 300 g. små kartofler
        • 1 tsk. olivenolie
        • 5 stilke frisk timian (eller 1 tsk. tørret timian)
        • 1 knivspids salt
        • 1 ½ tomat
        •  løg
        •  ½ tsk. olivenolie
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 13

        Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 4 af 13

        Skyl kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål.

        • 300 g. kartofler
      • Trin 5 af 13

        Hæld olie i skålen.

        • 1 tsk. olie
      • Trin 6 af 13

        Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 5 stilke frisk timian (eller 1 tsk. tørret timian) 
      • Trin 7 af 13

        Put timianen i skålen.

      • Trin 8 af 13

        Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.

        • 1 knivspids salt
      • Trin 9 af 13

        Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.

      • Trin 10 af 13

        Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.

        • 1 ½ tomat
      • Trin 11 af 13

        Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        •  løg
      • Trin 12 af 13

        Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.

        • ½ tsk. olie
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 13 af 13

        Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan fx bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.

        Tip: Du kan spise kartoflerne for sig selv, sammen med frikadeller eller til en åben burger.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 300 g. små kartofler
          • 1 tsk. olie
          • 5 stilke frisk timian (eller 1 tsk. tørret timian)
          • En knivspids salt

          Tomatsalsa:

          • 1 ½ tomat
          • ⅛ løg
          • ½ tsk. olie
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 røreske
          • 1 stor skål
          • 1 mellem skål
          • 1 bradepande
          • Bagepapir
          • 1 køkkenvægt
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienser af.
          3. Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.
          4. Skyl kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål.
          5. Hæld olie i skålen.
          6. Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Put timianen i skålen.
          8. Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.
          9. Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.
          10. Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
          11. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          12. Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.
          13. Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Her er en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan fx bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.

            Tip: Du kan spise kartoflerne for sig selv, sammen med frikadeller eller til en åben burger.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 190 kJ / 796 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 67 %
            • Fedt: 25 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 13

            Mål alle ingredienser af.

            • 600 g. små kartofler
            • 1 spsk. olivenolie
            • 10 stilke timian (eller 2 tsk. tørret timian)
            • ¼ tsk. salt
            • 3 tomater
            • ¼ løg
            • ½ spsk. olivenolie
          • Trin 3 af 13

            Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 4 af 13

            Skyl kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål.

            • 600 g. kartofler
          • Trin 5 af 13

            Hæld olie i skålen.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 6 af 13

            Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 10 stilke timian (eller 2 tsk. tørret timian)
          • Trin 7 af 13

            Put timianen i skålen.

          • Trin 8 af 13

            Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.

            • ¼ tsk. salt
          • Trin 9 af 13

            Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.

          • Trin 10 af 13

            Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.

            • 3 tomater
          • Trin 11 af 13

            Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ¼ løg
          • Trin 12 af 13

            Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.

            • ½ spsk. olie
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 13

            Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her er en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan fx bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.

            Tip: Du kan spise kartoflerne for sig selv, sammen med frikadeller eller til en åben burger.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 600 g. små kartofler
              • 1 spsk. olie
              • 10 stilke timian (eller 2 tsk. tørret)
              • ¼ tsk. salt

              Tomatsalsa:

              • 3 tomater
              • ¼ løg
              • ½ spsk. olie
              • ¼ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 røreske
              • 1 stor skål
              • 1 mellem skål
              • 1 bradepande
              • Bagepapir
              • 1 køkkenvægt
              • 1 rent viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienser af.
              3. Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.
              4. Skyl kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål.
              5. Hæld olie i skålen.
              6. Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              7. Put timianen i skålen.
              8. Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.
              9. Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.
              10. Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
              11. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              12. Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.
              13. Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Her er en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan fx bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.

                Tip: Du kan spise kartoflerne for sig selv, sammen med frikadeller eller til en åben burger.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 190 kJ / 796 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 67 %
                • Fedt: 25 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 13

                Mål alle ingredienser af.

                • 900 g. små kartofler
                • 1 ½ spsk. olivenolie
                • 15 stilke timian (eller 3 tsk. tørret timian)
                •  tsk. salt
                • 5 tomater
                • ½ løg
                • 1 spsk. olivenolie
                • ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 3 af 13

                Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 4 af 13

                Skyl kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål.

                • 900 g. kartofler
              • Trin 5 af 13

                Hæld olie i skålen.

                • ½ spsk. olie
              • Trin 6 af 13

                Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 15 stilke timian (eller 3 tsk. tørret timian)
              • Trin 7 af 13

                Put timianen i skålen.

              • Trin 8 af 13

                Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.

                • ½ tsk. salt
              • Trin 9 af 13

                Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.

              • Trin 10 af 13

                Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.

                • 5 tomater
              • Trin 11 af 13

                Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ½ løg
              • Trin 12 af 13

                Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.

                • 1 spsk. olie
                • ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 13 af 13

                Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her er en enkel og let ret, du kan spise både alene og som tilbehør. Du kan fx bruge tomatsalsa som dip til tortilla-chips eller nachos. Så hvis der er lidt tilbage fra aftensmaden, har du til en lille snack - bonus! Desuden er det en billig ret.

                Tip: Du kan spise kartoflerne for sig selv, sammen med frikadeller eller til en åben burger.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 900 g. små kartofler
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 15 stilke timian (eller 3 tsk. tørret timian)
                  • ⅓ tsk. salt

                  Tomatsalsa:

                  • 5 tomater
                  • ½ løg
                  • 1 spsk. olie
                  • ½ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 røreske
                  • 1 stor skål
                  • 1 mellem skål
                  • 1 bradepande
                  • Bagepapir
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 rent viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienser af.
                  3. Læg bagepapir i en lille bradepande. Tænd ovnen på 225 grader.
                  4. Skyl kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke. Læg kartoflerne i en skål.
                  5. Hæld olie i skålen.
                  6. Kom koldt vand i en skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  7. Put timianen i skålen.
                  8. Hæld kartoflerne i bradepanden, og drys salt over dem. Sæt bradepanden i ovnen.
                  9. Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre.
                  10. Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
                  11. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  12. Kom olie i skålen, og rør rundt. Kom salt og peber i skålen, og rør rundt.
                  13. Smag tomatsalsaen til, og server den til kartoflerne.