- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Råstegte kartofler
Råstegte kartofler på pande
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Råstegte kartofler er mega cool! Nogle gange kalder man dem bare for stegte kartofler. Her dealen på opskriften: Du smider rå kartofler på panden og steger dem, indtil de er møre og lækre som pommes - uden de ender som mos eller kul! Og GoCooks hemmelige trick er, at vi vasker stivelsen ud af kartoflerne først. Så kig med her!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til råstegte kartofler
Råstegte kartofler:
1 kg kartofler (kogefaste)
Ca. 1 ½ kg kartofler (kogefaste)
Ca. ½ kg kartofler (kogefaste)
Evt. 1 forårsløg eller 1 tsk. tørret timian
Evt. 1 forårsløg eller 6 stilke timian
Evt. 1 forårsløg eller 1 tsk. tørret timian
2 spsk. olie
3 spsk
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
1 ½ knivspids peber fra kværn
½ knivspids peber fra kværn
Kartoffel
Forårsløg
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Køkkenredskaber til råstegte kartofler
1 balje
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv eller kødnål
1 viskestykke
1 stor stegepande
1 lille skarp kniv
1 dørslag
Balje
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Viskestykke
Stegepande
Urtekniv
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered kartoflerne:
3.
Skræl eller skrub kartoflerne. Skyl dem af. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne ud i både eller tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
5.
Kom kartoflerne op i en skål med koldt vand. Lad kartoflerne stå i 15 minutter for at fjerne lidt af stivelsen. Det gør dine råstegte kartofler mere sprøde. Har du ikke tid, så hop videre.
6.
Rør rundt i skålen. Sæt et dørslag i vasken. Hæld vandet ud.
7.
Dup kartoffelterne helt tørre med et rent viskestykke - ellers vil de koge og ikke stege på panden.
Klargøring af forårsløg (eventuelt):
8.
Skyl forårsløget. Skær det i skiver. Se videoen.
Stege kartoflerne:
9.
Kom olie og smør på en god stor stegepande eller to små. Skru op til høj varme.
Kom smør og olie på to gode stegepander. Skru op til høj varme.
Hæld olie og smør på en god stegepande. Skru op til høj varme.
10.
Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Skru ned til middel varme.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Skru ned til middel varme.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Skru ned til middel varme
11.
Steg kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Rør forsigtigt i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
12.
Mærk med en lille kniv eller kødnål om kartoflerne er møre. De skal være hårde udenpå, men bløde indeni.
13.
Tilsæt forårsløg eller timian. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1271 kJ / 304 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 1,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 150 min
Arbejdstid: 50 min