Kartofler med timian

Kartofler med timian

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kartofler kan tilberedes på utallige måder. Her er kartoflerne stegt på panden med lidt timian, og det smager fremragende. Servér dem med pesto eller en cremefraiche-dressing.

        Tip: I stedet for timian kan du drysse med en anden frisk krydderurt eller revet citronskal (husk citronen skal være økologisk, når du bruger skallen).

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1271 kJ / 304 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 1,6 g.
    • Det skal du bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • Ca. ½ kg. kartofler 
        • 2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
        • ¼ dl. olie
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 12

        Skræl kartoflerne.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 4 af 12

        Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.

      • Trin 5 af 12

        Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning.

      • Trin 6 af 12

        Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.

      • Trin 7 af 12

        Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian.

        • 2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
      • Trin 8 af 12

        Hak timian fint.

      • Trin 9 af 12

        Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.

        • ¼ dl. olie
      • Trin 10 af 12

        Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.

      • Trin 11 af 12

        Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.

      • Trin 12 af 12

        Krydr med timian, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kartofler kan tilberedes på utallige måder. Her er kartoflerne stegt på panden med lidt timian, og det smager fremragende. Servér dem med pesto eller en cremefraiche-dressing.

        Tip: I stedet for timian kan du drysse med en anden frisk krydderurt eller revet citronskal (husk citronen skal være økologisk, når du bruger skallen).

        Det skal du bruge

          Ingredienser

          • Ca. ½ kg. kartofler 
          • 2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
          • ¼ dl. olie
          • ½ tsk.  salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 balje
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 viskestykke
          • 1 stor stegepande
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl kartoflerne.
          4. Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.
          5. Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning.
          6. Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.
          7. Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian.
          8. Hak timian fint.
          9. Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
          10. Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
          11. Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.
          12. Krydr med timian, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Kartofler kan tilberedes på utallige måder. Her er kartoflerne stegt på panden med lidt timian, og det smager fremragende. Servér dem med pesto eller en cremefraiche-dressing.

            Tip: I stedet for timian kan du drysse med en anden frisk krydderurt eller revet citronskal (husk citronen skal være økologisk, når du bruger skallen).

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1271 kJ / 304 kcal
            • Protein: 6 %
            • Kulhydrat: 59 %
            • Fedt: 35 %
            • Heraf mættet fedt: 1,6 g.
        • Det skal du bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 kg. kartofler
            • 4-5 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
            • ½ dl. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 12

            Skræl kartoflerne.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 4 af 12

            Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.

          • Trin 5 af 12

            Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning.

          • Trin 6 af 12

            Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.

          • Trin 7 af 12

            Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian.

            • 4-5 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
          • Trin 8 af 12

            Hak timian fint.

          • Trin 9 af 12

            Hæld olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.

            • ½ dl. olie
          • Trin 10 af 12

            Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.

          • Trin 11 af 12

            Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.

          • Trin 12 af 12

            Krydr med timian, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kartofler kan tilberedes på utallige måder. Her er kartoflerne stegt på panden med lidt timian, og det smager fremragende. Servér dem med pesto eller en cremefraiche-dressing.

            Tip: I stedet for timian kan du drysse med en anden frisk krydderurt eller revet citronskal (husk citronen skal være økologisk, når du bruger skallen).

            Det skal du bruge

              Ingredienser

              • 1 kg. kartofler
              • 4-5 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
              • ½ dl. olie
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 balje
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 viskestykke
              • 1 stor stegepande
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skræl kartoflerne.
              4. Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.
              5. Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning.
              6. Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.
              7. Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian.
              8. Hak timian fint.
              9. Hæld olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
              10. Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
              11. Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.
              12. Krydr med timian, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Kartofler kan tilberedes på utallige måder. Her er kartoflerne stegt på panden med lidt timian, og det smager fremragende. Servér dem med pesto eller en cremefraiche-dressing.

                Tip: I stedet for timian kan du drysse med en anden frisk krydderurt eller revet citronskal (husk citronen skal være økologisk, når du bruger skallen).

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1271 kJ / 304 kcal
                • Protein: 6 %
                • Kulhydrat: 59 %
                • Fedt: 35 %
                • Heraf mættet fedt: 1,6 g.
            • Det skal du bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • Ca. 1 ½ kg. kartofler
                • 6-8 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
                • ¾ dl. olie
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 12

                Skræl kartoflerne.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 4 af 12

                Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.

              • Trin 5 af 12

                Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning.

              • Trin 6 af 12

                Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.

              • Trin 7 af 12

                Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian.

                • 6-8 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
              • Trin 8 af 12

                Hak timian fint.

              • Trin 9 af 12

                Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.

                • ¾ dl. olie
              • Trin 10 af 12

                Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.

              • Trin 11 af 12

                Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.

              • Trin 12 af 12

                Krydr med timian, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kartofler kan tilberedes på utallige måder. Her er kartoflerne stegt på panden med lidt timian, og det smager fremragende. Servér dem med pesto eller en cremefraiche-dressing.

                Tip: I stedet for timian kan du drysse med en anden frisk krydderurt eller revet citronskal (husk citronen skal være økologisk, når du bruger skallen).

                Det skal du bruge

                  Ingredienser

                  • Ca. 1 ½ kg. kartofler
                  • 6-8 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
                  • ¾ dl. olie
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 balje
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 viskestykke
                  • 1 stor stegepande
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skræl kartoflerne.
                  4. Kom koldt vand i en balje, og skyl kartoflerne.
                  5. Skær kartoflerne ud i tern på størrelse med en terning.
                  6. Dup kartoffelterningerne tørre med et rent viskestykke.
                  7. Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Klik på filmen og se hvordan du skyller timian.
                  8. Hak timian fint.
                  9. Kom olie på en stor slip-let stegepande, og varm op. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
                  10. Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne, så de bliver brune på alle sider.
                  11. Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er bløde indeni, og sprøde udenpå. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven.
                  12. Krydr med timian, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.