Kartoffelsuppe
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Kartoffelsuppe er en klassiker. Den mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så gå straks igang med denne opskrift, og glæd dig til en varm og dejlig suppe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 772 kJ / 185 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 52 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 porre
- ¼ knoldselleri
- 1 stor kartoffel
- 15 g. smør
- ½ hønsebouillon-terning
- 4 dl vand
- 1 kinvspids salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ dl madlavningsfløde
Til pynt
- ¼ bundt persille
- ¼ bundt purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 lille gryde
- 1 blender
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 2 dybe tallerkener
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 14
Mål alle ingredienserne af.
- 1 porre
- ¼ knoldselleri
- 1 stor kartoffel
- 15 g. smør
- ½ hønsebouillon-terning
- 4 dl vand
- 1 knivspids salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ dl madlavningsfløde
- ¼ bundt persille
- ¼ bundt purløg
- Trin 3 af 14
Skær toppen og roden af porren, og skyl den under rindende vand. Skær porren i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 1 porre
- Trin 4 af 14
Vask sellerien, og skær den i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer selleri.
- 1/4 knoldselleri
- Trin 5 af 14
Vask og skræl kartoflen og skrær den derefter i tern.
- 1 stor kartoffel
- Trin 6 af 14
Kom smørret i gryden, og smelt det.
- 15 g. smør
- Trin 7 af 14
Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 8 af 14
Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
- ½ hønsebouillon-terning
- 4 dl vand
- Trin 9 af 14
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
- Trin 10 af 14
Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 11 af 14
Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
- 1 knivspids salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ dl madlavningsfløde
- Trin 12 af 14
Smag suppen til med salt og peber.
- Trin 13 af 14
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ bundt persille
- ¼ bundt purløg
- Trin 14 af 14
Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartoffelsuppe er en klassiker. Den mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så gå straks igang med denne opskrift, og glæd dig til en varm og dejlig suppe.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 porre
- ¼ knoldselleri
- 1 stor kartoffel
- 15 g. smør
- ½ hønsebouillon-terning
- 4 dl vand
- 1 kinvspids salt
- ¼ knivspids peber
- ¼ dl madlavningsfløde
Til pynt:
- ¼ bundt persille
- ¼ bundt purløg
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 lille gryde
- 1 blender
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 2 dybe tallerkener
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skær toppen og roden af porren, og skyl den under rindende vand. Skær porren i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Vask sellerien, og skær den i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer selleri.
- Vask og skræl kartoflen og skrær den derefter i tern.
- Kom smørret i gryden, og smelt det.
- Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
- Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Kartoffelsuppe er en klassiker. Den mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så gå straks igang med denne opskrift, og glæd dig til en varm og dejlig suppe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 772 kJ / 185 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 52 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 porrer
- ½ knoldselleri
- 2 store kartofler
- 25 g. smør
- 1 hønsebouillon-terning
- 8 dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl madlavningsfløde
Til pynt
- ½ bundt persille
- ½ bundt purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem gryde
- 1 blender
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 4 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 14
Mål alle ingredienserne af.
- 2 porrer
- ½ knoldselleri
- 2 store kartofler
- 25 g. smør
- 1 hønsebouillon-terning
- 8 dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl madlavningsfløde
- ½ bundt persille
- ½ bundt purløg
- ½ knoldselleri
- Trin 3 af 14
Skær toppen og roden af porrerne, og skyl dem under rindende vand. Skær porrerne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 2 porrer
- Trin 4 af 14
Vask sellerien, og skær den i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer selleri.
- ½ knoldselleri
- Trin 5 af 14
Vask kartoflerne og skræl dem. Skær dem derefter i tern.
- 2 store kartofler
- Trin 6 af 14
Kom smørret i gryden, og smelt det.
- 25 g. smør
- Trin 7 af 14
Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 8 af 14
Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
- 1 hønsebouillon-terning
- 8 dl vand
- Trin 9 af 14
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
- Trin 10 af 14
Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 11 af 14
Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl madlavningsfløde
- Trin 12 af 14
Smag suppen til med salt og peber.
- Trin 13 af 14
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ bundt persille
- ½ bundt purløg
- Trin 14 af 14
Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartoffelsuppe er en klassiker. Den mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så gå straks igang med denne opskrift, og glæd dig til en varm og dejlig suppe.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 porrer
- ½ knoldselleri
- 2 store kartofler
- 25 g. smør
- 1 hønsebouillon-terning
- 8 dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl madlavningsfløde
Til pynt:
- ½ bundt persille
- ½ bundt purløg
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem gryde
- 1 blender
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 4 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skær toppen og roden af porrerne, og skyl dem under rindende vand. Skær porrerne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Vask sellerien, og skær den i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer selleri.
- Vask kartoflerne og skræl dem. Skær dem derefter i tern.
- Kom smørret i gryden, og smelt det.
- Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
- Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Kartoffelsuppe er en klassiker. Den mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så gå straks igang med denne opskrift, og glæd dig til en varm og dejlig suppe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 772 kJ / 185 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 52 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 porrer
- ¾ knoldselleri
- 3 store kartofler
- 40 g. smør
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- 12 dl vand
- ¾ tsk. salt
- ¾ knivspids peber
- ¾ dl madlavningsfløde
Til pynt
- ¾ bundt persille
- ¾ bundt purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem gryde
- 1 blender
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 6 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 14
Mål alle ingredienserne af.
- 3 porrer
- ¾ knoldselleri
- 3 store kartofler
- 40 g. smør
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- 12 dl vand
- ¾ tsk. salt
- ¾ knivspids Peber
- ¾ dl madlavningsfløde
- ¾ bundt persille
- ¾ bundt purløg
- Trin 3 af 14
Skær toppen og roden af porrerne, og skyl dem under rindende vand. Skær porrerne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 3 porrer
- Trin 4 af 14
Vask sellerien, og skær den i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer selleri.
- 3/4 knoldselleri
- Trin 5 af 14
Vask kartoflerne og skræl dem. Skær dem derefter i tern.
- 3 store kartofler
- Trin 6 af 14
Kom smørret i gryden, og smelt det.
- 40 g. smør
- Trin 7 af 14
Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 8 af 14
Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- 12 dl vand
- Trin 9 af 14
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
- Trin 10 af 14
Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 11 af 14
Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
- ¾ tsk. salt
- ¾ knivspids peber
- ¾ dl madlavningsfløde
- Trin 12 af 14
Smag suppen til med salt og peber.
- Trin 13 af 14
Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ bundt persille
- ¾ bundt purløg
- Trin 14 af 14
Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartoffelsuppe er en klassiker. Den mætter, er nem at lave og den har en dejlig, cremet smag. Er det koldt eller regner det udenfor, så gå straks igang med denne opskrift, og glæd dig til en varm og dejlig suppe.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 porrer
- ¾ knoldselleri
- 3 store kartofler
- 40 g. smør
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- 12 dl vand
- ¾ tsk. salt
- ¾ knivspids peber
- ¾ dl madlavningsfløde
Til pynt:
- ¾ bundt persille
- ¾ bundt purløg
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem gryde
- 1 blender
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 6 dybe tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skær toppen og roden af porrerne, og skyl dem under rindende vand. Skær porrerne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Vask sellerien, og skær den i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer selleri.
- Vask kartoflerne og skræl dem. Skær dem derefter i tern.
- Kom smørret i gryden, og smelt det.
- Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom vand og hønsebouillon-terning ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.
- Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.
- Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom blend kun lidt af suppen af gangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Hvis du har brugt foodprocceser, så hæld suppen tilbage i gryden, og varm op. Tilsæt salt, peber og madlavningsfløde, og rør rundt.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Hak persille og purløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over.
-