1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Kartoffelsuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil løgene, og hak dem. Se videoen.

Pil løgene, og hak dem. Se videoen.

Pil løget, og hak det. Se videoen.

4.

Vask sellerien, og skær den i tern. Se videoen.

5.

Vask kartoflerne, og skræl dem. Se videoen.

6.

Skær kartoflerne i tern. Se videoen.

Skær kartoflen i tern. Se videoen.

7.

Kom smørret i gryden, og smelt det.

8.

Kom alle grøntsagerne i gryden, og svits dem. De må ikke blive brune. Se videoen.

9.

Kom vand og hønsebouillon ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad det hele koge i 20 minutter.

10.

Tag gryden af varmen, og lad suppen køle af.

11.

Tag en stavblender eller en foodprocessor. Blend suppen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom lidt af suppen i beholderen af gangen. Se videoen.

12.

Blend kun suppen, indtil den er fri for klumper. Ellers kan den blive slimet. Tilsæt madlavningsfløde og eventuelt vand, så du får den rette konsistens. Se videoen.

13.

Smag suppen til med salt og peber.

Pynt:

14.

Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Se videoen.

Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Se videoen.

Kom vand i en skål, og skyl persille og purløg i vandet. Se videoen.

15.

Hak persille og purløg fint. Se videoen.

16.

Server suppen i 4 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over. Server med brød.

Server suppen i 6 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over. Server med brød.

Server suppen i 2 dybe tallerkener, og drys persille og purløg over. Server med brød.

Næringsindhold per portion

Energi: 772 kJ / 185 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 4,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Blender, sådan bruger du den

Blender, sådan bruger du den

Blende Suppe

Blende Suppe

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min