Kartoffelpizza med bacon
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 2 pizzaer.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4546 kJ / 1087 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt 25 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pizzadej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¼ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Fyld:
- 60 g. bacon i tern
- 175 g. kartofler
- ½ rødløg
- ¼ dl. frisk rosmarin
- ¼ dl. frisk timian
- 125 g. mascarpone
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- 62 g. revet ost
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 lille gryde
- 2 rene viskestykker
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Pizzadej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¼ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Fyld:
- 60 g. bacon i tern
- 175 g. kartofler
- ½ rødløg
- ¼ dl. frisk rosmarin
- ¼ dl. frisk timian
- 125 g. mascarpone
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- 62 g. revet ost
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 19
Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål.
- 12 ½ g. gær
- Trin 4 af 19
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- 1 ¼ dl. vand
- Trin 5 af 19
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- ½ spsk. olie
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
- Trin 6 af 19
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 7 af 19
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 8 af 19
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 2 stykker. Læg et rent viskestykke over de 2 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Trin 9 af 19
Læg 2 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Trin 10 af 19
Fyld: Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
- 60 g. bacon i tern
- Trin 11 af 19
Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
- 175 g. kartofler
- Trin 12 af 19
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Trin 13 af 19
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- ½ rødløg
- Trin 14 af 19
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl rosmarin og timian i det kolde vand. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Pil bladene af stilkene. Hak rosmarinstilkene groft.
- ¼ dl. frisk rosmarin
- ¼ dl. frisk timian
- Trin 15 af 19
Samle pizza: Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
- Trin 16 af 19
Kom 1 spiseske mascarpone på hver pizzabund, og smør det ud.
125 g. mascarpone
- Trin 17 af 19
Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde. Pensl kartoffelskiverne med olie, og drys dem med salt.
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- Trin 18 af 19
Fordel løg, bacontern, og krydderurter på pizzaerne. Drys med peber og den revne ost.
- 62 g. revet ost
- ½ knivspids peber
- Trin 19 af 19
Bag pizzaerne midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag én bageplade ad gangen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 2 pizzaer.
Du skal bruge
Ingredienser
Pizzadej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¼ dl. vand
- ½ spsk. olie
- 1 ¼ dl. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 3 dl. hvedemel
Fyld:
- 60 g. bacon i tern
- 175 g. kartofler
- ½ rødløg
- ¼ dl. frisk rosmarin
- ¼ dl. frisk timian
- 125 g. mascarpone
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- 62 g. revet ost
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 lille gryde
- 2 rene viskestykker
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål.
- Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 2 stykker. Læg et rent viskestykke over de 2 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Læg 2 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Fyld: Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
- Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
- Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl rosmarin og timian i det kolde vand. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Pil bladene af stilkene. Hak rosmarinstilkene groft.
- Samle pizza: Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
- Kom 1 spiseske mascarpone på hver pizzabund, og smør det ud.
- Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde. Pensl kartoffelskiverne med olie, og drys dem med salt.
- Fordel løg, bacontern, og krydderurter på pizzaerne. Drys med peber og den revne ost.
- Bag pizzaerne midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag én bageplade ad gangen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 4 pizzaer.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4546 kJ / 1087 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt 25 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pizzadej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
Fyld:
- 120 g. bacon i tern
- 350 g. kartofler
- 1 rødløg
- 1/2 dl. frisk rosmarin
- 1/2 dl. frisk timian
- 250 g. mascarpone
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 125 g. revet ost
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 lille gryde
- 2 rene viskestykker
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Pizzadej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
Fyld:
- 120 g. bacon i tern
- 350 g. kartofler
- 1 rødløg
- 1/2 dl. frisk rosmarin
- 1/2 dl. frisk timian
- 250 g. mascarpone
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 125 g. revet ost
- Trin 3 af 19
Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål.
- 25 g. gær
- Trin 4 af 19
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- 3 ½ dl. vand
- Trin 5 af 19
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
- Trin 6 af 19
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 7 af 19
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 8 af 19
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Trin 9 af 19
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Trin 10 af 19
Fyld: Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
- 120 g. bacon i tern
- Trin 11 af 19
Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
- 350 g. kartofler
- Trin 12 af 19
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Trin 13 af 19
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- 1 rødløg
- Trin 14 af 19
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl rosmarin og timian i det kolde vand. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Pil bladene af stilkene. Hak rosmarinstilkene groft.
- 1/2 dl. frisk rosmarin
- 1/2 dl. frisk timian
- Trin 15 af 19
Samle pizza: Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
- Trin 16 af 19
Kom 1 spiseske mascarpone på hver pizzabund, og smør det ud.
- 250 g. mascarpone
- Trin 17 af 19
Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde. Pensl kartoffelskiverne med olie, og drys dem med salt.
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- Trin 18 af 19
Fordel løg, bacontern, og krydderurter på pizzaerne. Drys med peber og den revne ost.
- 125 g. revet ost
- 1 knivspids peber
- Trin 19 af 19
Bag pizzaerne midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag én bageplade ad gangen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 4 pizzaer.
Du skal bruge
Ingredienser
Pizzadej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 3 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 6 dl. hvedemel
Fyld:
- 120 g. bacon i tern
- 350 g. kartofler
- 1 rødløg
- 1/2 dl. frisk rosmarin
- 1/2 dl. frisk timian
- 250 g. mascarpone
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 125 g. revet ost
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 lille gryde
- 2 rene viskestykker
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål.
- Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Fyld: Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
- Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
- Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl rosmarin og timian i det kolde vand. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Pil bladene af stilkene. Hak rosmarinstilkene groft.
- Samle pizza: Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
- Kom 1 spiseske mascarpone på hver pizzabund, og smør det ud.
- Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde. Pensl kartoffelskiverne med olie, og drys dem med salt.
- Fordel løg, bacontern, og krydderurter på pizzaerne. Drys med peber og den revne ost.
- Bag pizzaerne midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag én bageplade ad gangen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 6 pizzaer.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4546 kJ / 1087 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt 25 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pizzadej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 1 ½ spsk. olie
- 3 ¾ dl. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Ca. 9 dl. hvedemel
Fyld:
- 180 g. bacon i tern
- 525 g. kartofler
- 1 ½ rødløg
- ¾ dl. frisk rosmarin
- ¾ dl. frisk timian
- 375 g. mascarpone
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 188 g. revet ost
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 lille gryde
- 2 rene viskestykker
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Pizzadej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 1 ½ spsk. olie
- 3 ¾ dl. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Ca. 9 dl. hvedemel
Fyld:
- 180 g. bacon i tern
- 525 g. kartofler
- 1 ½ rødløg
- ¾ dl. frisk rosmarin
- ¾ dl. frisk timian
- 375 g. mascarpone
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 188 g. revet ost
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 19
Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål.
- 37 ½ g. gær
- Trin 4 af 19
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- 5 ¼ dl. vand
- Trin 5 af 19
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- 1 ½ spsk. olie
- 3 ¾ dl. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Ca. 9 dl. hvedemel
- Trin 6 af 19
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 7 af 19
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Trin 8 af 19
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 6 stykker. Læg et rent viskestykke over de 6 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Trin 9 af 19
Læg 6 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Trin 10 af 19
Fyld: Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
- 180 g. bacon i tern
- Trin 11 af 19
Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
- 525 g. kartofler
- Trin 12 af 19
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Trin 13 af 19
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- 1 ½ rødløg
- Trin 14 af 19
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl rosmarin og timian i det kolde vand. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Pil bladene af stilkene. Hak rosmarinstilkene groft.
- ¾ dl. frisk rosmarin
- ¾ dl. frisk timian
- Trin 15 af 19
Samle pizza: Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
- Trin 16 af 19
Kom 1 spiseske mascarpone på hver pizzabund, og smør det ud.
- 375 g. mascarpone
- Trin 17 af 19
Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde. Pensl kartoffelskiverne med olie, og drys dem med salt.
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- Trin 18 af 19
Fordel løg, bacontern, og krydderurter på pizzaerne. Drys med peber og den revne ost.
- 188 g. revet ost
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 19 af 19
Bag pizzaerne midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag én bageplade ad gangen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 6 pizzaer.
Du skal bruge
Ingredienser
Pizzadej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 1 ½ spsk. olie
- 3 ¾ dl. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Ca. 9 dl. hvedemel
Fyld:
- 180 g. bacon i tern
- 525 g. kartofler
- 1 ½ rødløg
- ¾ dl. frisk rosmarin
- ¾ dl. frisk timian
- 375 g. mascarpone
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 188 g. revet ost
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 lille gryde
- 2 rene viskestykker
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 1 kop
- 1 bagepensel
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pizzadej: Smuldr gæren i en stor skål.
- Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
- Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
- Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
- Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 6 stykker. Læg et rent viskestykke over de 6 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
- Læg 6 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Fyld: Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
- Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern.
- Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- Kom koldt vand i en stor skål. Skyl rosmarin og timian i det kolde vand. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Pil bladene af stilkene. Hak rosmarinstilkene groft.
- Samle pizza: Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
- Kom 1 spiseske mascarpone på hver pizzabund, og smør det ud.
- Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde. Pensl kartoffelskiverne med olie, og drys dem med salt.
- Fordel løg, bacontern, og krydderurter på pizzaerne. Drys med peber og den revne ost.
- Bag pizzaerne midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag én bageplade ad gangen.
-