Kartoffelmos med græskar

Kartoffelmos med græskar

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

        Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1463 kJ / 350 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • ¼ hokkaido-græskar
        • 250 g. kartofler
        • 1 tsk. salt
        • 25 g. smør
        • ½ knivspids peber
        • ½ håndfuld persille
      • Trin 3 af 10

        Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.

        • ¼ hokkaido-græskar
        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 10

        Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.

      • Trin 5 af 10

        Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.

      • Trin 6 af 10

        Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.

      • Trin 7 af 10

        Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.

      • Trin 8 af 10

        Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

        • 1 tsk. salt
        • 25 g. smør
      • Trin 9 af 10

        Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ knivspids peber
      • Trin 10 af 10

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ håndfuld persille
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

        Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¼ hokkaido-græskar
          • 250 g. kartofler
          • 1 tsk. salt
          • 25 g. smør
          • ½ knivspids peber
          • ½ håndfuld persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 dørslag
          • 1 piskeris
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
          4. Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
          5. Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
          6. Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
          7. Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
          8. Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
          9. Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          10. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

            Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1463 kJ / 350 kcal
            • Protein: 4 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 10

            Find alle ingredienserne frem.

            • ½ hokkaido-græskar
            • 500 g. kartofler
            • 2 tsk. salt
            • 50 g. smør
            • 1 knivspids peber
            • 1 håndfuld persille
          • Trin 3 af 10

            Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.

            • ½ hokkaido-græskar
            • 500 g. kartofler
          • Trin 4 af 10

            Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.

          • Trin 5 af 10

            Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.

          • Trin 6 af 10

            Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.

          • Trin 7 af 10

            Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.

          • Trin 8 af 10

            Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

            • 2 tsk. salt
            • 50 g. smør
          • Trin 9 af 10

            Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 knivspids peber
          • Trin 10 af 10

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 håndfuld persille
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

            Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • ½ hokkaido-græskar
              • 500 g. kartofler
              • 2 tsk. salt
              • 50 g. smør
              • 1 knivspids peber
              • 1 håndfuld persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 dørslag
              • 1 piskeris
              • 1 lille skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
              4. Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
              5. Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
              6. Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
              7. Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
              8. Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
              9. Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              10. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

                Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1463 kJ / 350 kcal
                • Protein: 4 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 27 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredienserne frem.

                • ¾ hokkaido-græskar
                • 750 g. kartofler
                • 3 tsk. salt
                • 75 g. smør
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 3 af 10

                Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.

                • ¾ hokkaido-græskar
                • 750 g. kartofler
              • Trin 4 af 10

                Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.

              • Trin 5 af 10

                Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.

              • Trin 6 af 10

                Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.

              • Trin 7 af 10

                Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.

              • Trin 8 af 10

                Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

                • 3 tsk. salt
                • 75 g. smør
              • Trin 9 af 10

                Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 10 af 10

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ håndfuld persille
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

                Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • ¾ hokkaido-græskar
                  • 750 g. kartofler
                  • 3 tsk. salt
                  • 75 g. smør
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ håndfuld persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 dørslag
                  • 1 piskeris
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
                  4. Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
                  5. Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
                  6. Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
                  7. Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
                  8. Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
                  9. Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  10. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.