Kartoffelmos med græskar

Kartoffelmos med græskar

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1463 kJ / 350 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredisenserne frem.

        • ¼ hokkaido-græskar
        • 250 g. kartofler
        • 1 tsk. salt
        • 25 g. smør
        • ½ knivspids peber
        • ½ håndfuld persille
      • Trin 3 af 10

        Tag et skærebræt og en skarp kniv. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Gør det samme med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.

        • ¼ hokkaido-græskar
        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 10

        Tag en stor gryde. Kom græskar-ternene og kartoffel-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog det i cirka 30 minutter, til de er helt møre.

      • Trin 5 af 10

        Stil en skål i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld grøntsagerne og kogevandet ned i dørslaget, og lad det dryppe lidt af. Gem kogevandet.

      • Trin 6 af 10

        Tag et piskeris. Kom græskar og kartofler tilbage i gryden, og mos dem med piskeriset, til det bliver en mos uden klumper.

      • Trin 7 af 10

        Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

        • 1 tsk. salt
        • 25 g. smør
      • Trin 8 af 10

        Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ knivspids peber
      • Trin 9 af 10

        Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ håndfuld persille
      • Trin 10 af 10

        Server kartoffelmosen med græskar som tilbehør til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¼ hokkaido-græskar
          • 250 g. kartofler
          • 1 tsk. salt
          • 25 g. smør
          • ½ knivspids peber
          • ½ håndfuld persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 dørslag
          • 1 piskeris
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredisenserne frem.
          3. Tag et skærebræt og en skarp kniv. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Gør det samme med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
          4. Tag en stor gryde. Kom græskar-ternene og kartoffel-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog det i cirka 30 minutter, til de er helt møre.
          5. Stil en skål i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld grøntsagerne og kogevandet ned i dørslaget, og lad det dryppe lidt af. Gem kogevandet.
          6. Tag et piskeris. Kom græskar og kartofler tilbage i gryden, og mos dem med piskeriset, til det bliver en mos uden klumper.
          7. Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
          8. Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          9. Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          10. Server kartoffelmosen med græskar som tilbehør til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1463 kJ / 350 kcal
            • Protein: 4 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 11

            Find alle ingredisenserne frem.

            • ½ hokkaido-græskar
            • 500 g. kartofler
            • 2 tsk. salt
            • 50 g. smør
            • 1 knivspids peber
            • 1 håndfuld persille
          • Trin 3 af 11

            Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær græskarret i både på cirka 1 centimeter. Gør det samme med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i både.

            • ½ hokkaido-græskar
            • 500 g. kartofler
          • Trin 4 af 11

            Skær skællen af græskarbådene og kartoflerne. Skær græskarbåde og kartofler i stykker på cirka 1 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.

          • Trin 5 af 11

            Tag en stor gryde. Kom græskar-ternene og kartoffel-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog det i cirka 30 minutter, til de er helt møre.

          • Trin 6 af 11

            Stil en skål i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld grøntsagerne og kogevandet ned i dørslaget, og lad det dryppe lidt af. Gem kogevandet.

          • Trin 7 af 11

            Tag et piskeris. Kom græskar og kartofler tilbage i gryden, og mos dem med piskeriset, til det bliver en mos uden klumper.

          • Trin 8 af 11

            Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

            • 2 tsk. salt
            • 50 g. smør
          • Trin 9 af 11

            Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 knivspids peber
          • Trin 10 af 11

            Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 håndfuld persille
          • Trin 11 af 11

            Server kartoffelmosen med græskar som tilbehør til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • ½ hokkaido-græskar
              • 500 g. kartofler
              • 2 tsk. salt
              • 50 g. smør
              • 1 knivspids peber
              • 1 håndfuld persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 dørslag
              • 1 piskeris
              • 1 lille skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredisenserne frem.
              3. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær græskarret i både på cirka 1 centimeter. Gør det samme med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i både.
              4. Skær skællen af græskarbådene og kartoflerne. Skær græskarbåde og kartofler i stykker på cirka 1 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
              5. Tag en stor gryde. Kom græskar-ternene og kartoffel-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog det i cirka 30 minutter, til de er helt møre.
              6. Stil en skål i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld grøntsagerne og kogevandet ned i dørslaget, og lad det dryppe lidt af. Gem kogevandet.
              7. Tag et piskeris. Kom græskar og kartofler tilbage i gryden, og mos dem med piskeriset, til det bliver en mos uden klumper.
              8. Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
              9. Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              10. Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Server kartoffelmosen med græskar som tilbehør til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1463 kJ / 350 kcal
                • Protein: 4 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 27 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredisenserne frem.

                • ¾ hokkaido-græskar
                • 750 g. kartofler
                • 3 tsk. salt
                • 75 g. smør
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 3 af 10

                Tag et skærebræt og en skarp kniv. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Gør det samme med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.

                • ¾ hokkaido-græskar
                • 750 g. kartofler
              • Trin 4 af 10

                Tag en stor gryde. Kom græskar-ternene og kartoffel-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog det i cirka 30 minutter, til de er helt møre.

              • Trin 5 af 10

                Stil en skål i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld grøntsagerne og kogevandet ned i dørslaget, og lad det dryppe lidt af. Gem kogevandet.

              • Trin 6 af 10

                Tag et piskeris. Kom græskar og kartofler tilbage i gryden, og mos dem med piskeriset, til det bliver en mos uden klumper.

              • Trin 7 af 10

                Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.

                • 3 tsk. salt
                • 75 g. smør
              • Trin 8 af 10

                Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 9 af 10

                Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 10 af 10

                Server kartoffelmosen med græskar som tilbehør til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • ¾ hokkaido-græskar
                  • 750 g. kartofler
                  • 3 tsk. salt
                  • 75 g. smør
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ håndfuld persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 dørslag
                  • 1 piskeris
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredisenserne frem.
                  3. Tag et skærebræt og en skarp kniv. Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne i stykker på cirka 1 centimeter. Gør det samme med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
                  4. Tag en stor gryde. Kom græskar-ternene og kartoffel-ternene i gryden. Hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på gryden, og kog det i cirka 30 minutter, til de er helt møre.
                  5. Stil en skål i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå skålen. Hæld grøntsagerne og kogevandet ned i dørslaget, og lad det dryppe lidt af. Gem kogevandet.
                  6. Tag et piskeris. Kom græskar og kartofler tilbage i gryden, og mos dem med piskeriset, til det bliver en mos uden klumper.
                  7. Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
                  8. Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis du synes, at mosen er lidt for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  9. Tag en lille skål, et skærebræt og en stor skarp kniv. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  10. Server kartoffelmosen med græskar som tilbehør til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.