Kartoffelmos med græskar
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1463 kJ / 350 kcal
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¼ hokkaido-græskar
- 250 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 25 g. smør
- ½ knivspids peber
- ½ håndfuld persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor kniv
- 1 stor gryde
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- ¼ hokkaido-græskar
- 250 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 25 g. smør
- ½ knivspids peber
- ½ håndfuld persille
- Trin 3 af 10
Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
- ¼ hokkaido-græskar
- 250 g. kartofler
- Trin 4 af 10
Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
- Trin 5 af 10
Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
- Trin 6 af 10
Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
- Trin 7 af 10
Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
- Trin 8 af 10
Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
- 1 tsk. salt
- 25 g. smør
- Trin 9 af 10
Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ knivspids peber
- Trin 10 af 10
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ håndfuld persille
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Du skal bruge
Ingredienser
- ¼ hokkaido-græskar
- 250 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 25 g. smør
- ½ knivspids peber
- ½ håndfuld persille
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor kniv
- 1 stor gryde
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
- Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
- Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
- Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
- Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
- Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
- Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1463 kJ / 350 kcal
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ hokkaido-græskar
- 500 g. kartofler
- 2 tsk. salt
- 50 g. smør
- 1 knivspids peber
- 1 håndfuld persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor kniv
- 1 stor gryde
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- ½ hokkaido-græskar
- 500 g. kartofler
- 2 tsk. salt
- 50 g. smør
- 1 knivspids peber
- 1 håndfuld persille
- Trin 3 af 10
Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
- ½ hokkaido-græskar
- 500 g. kartofler
- Trin 4 af 10
Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
- Trin 5 af 10
Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
- Trin 6 af 10
Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
- Trin 7 af 10
Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
- Trin 8 af 10
Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
- 2 tsk. salt
- 50 g. smør
- Trin 9 af 10
Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 knivspids peber
- Trin 10 af 10
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 håndfuld persille
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ hokkaido-græskar
- 500 g. kartofler
- 2 tsk. salt
- 50 g. smør
- 1 knivspids peber
- 1 håndfuld persille
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor kniv
- 1 stor gryde
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
- Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
- Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
- Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
- Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
- Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
- Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1463 kJ / 350 kcal
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¾ hokkaido-græskar
- 750 g. kartofler
- 3 tsk. salt
- 75 g. smør
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ håndfuld persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor kniv
- 1 stor gryde
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- ¾ hokkaido-græskar
- 750 g. kartofler
- 3 tsk. salt
- 75 g. smør
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ håndfuld persille
- Trin 3 af 10
Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
- ¾ hokkaido-græskar
- 750 g. kartofler
- Trin 4 af 10
Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
- Trin 5 af 10
Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
- Trin 6 af 10
Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
- Trin 7 af 10
Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
- Trin 8 af 10
Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
- 3 tsk. salt
- 75 g. smør
- Trin 9 af 10
Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 10 af 10
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ håndfuld persille
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Giv din kartoffelmos et pift. Lav den med lige dele kartoffel og græskar. Det smager super lækkert!
Tip: Servér kartoffelmos med græskar til for eksempel brændende kærlighed eller en gryderet.
Du skal bruge
Ingredienser
- ¾ hokkaido-græskar
- 750 g. kartofler
- 3 tsk. salt
- 75 g. smør
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ håndfuld persille
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor kniv
- 1 stor gryde
- 1 dørslag
- 1 piskeris
- 1 lille skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Vask hokkaido-græskarret og kartoflerne. Læg hokkaido-græskarret med skærefladen på et skærebræt. Skær det i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skrællen væk. Gør det samme med kartoflerne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer skrællen af græskarbådene.
- Skær græskarskiverne og kartoflerne i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer græskar i tern.
- Kom alle ternene i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Læg låg på, og kog i cirka 30 minutter, til grøntsags-ternene er helt møre.
- Stil et dørslag i en skålen. Hæld grøntsags-ternene og kogevandet ned i dørslaget. Gem kogevandet.
- Kom grøntsags-ternene tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris, til det bliver en mos uden klumper.
- Kom smør og salt i mosen, og bland den sammen. Rør, til smørret er helt smeltet.
- Smag græskar-mosen til med salt og peber. Kom lidt af kogevandet i, hvis mosen er lidt for tyk. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
-