Kartoffelmel

Kartoffelmel er mel lavet af kartofler. Det er hvidt og ligner hvedemel. Kartoffelmel er kartoffelmos, der er tørret til mel. Så det består af kartoffelstivelse.

HVAD BRUGER MAN KARTOFFELMEL TIL?

Kartoffelmel er nemt at røre sammen med vand, uden det laver klumper. Kartoffelmel er god at jævne med til fx gelé, frugtsupper eller frugtgrød. Jævninger med kartoffelmel må dog ikke koge, efter de er blevet tykke. Så bliver jævningen klistret, slimet og 'lang'. Det er fordi, der ikke skal meget til for, at stivelseskornene falder fra hinanden i kartoffelmelet.

Man bruger det også til at undgå klumper i færdige madvarer, som du kan købe fra fabrikker (kaldes afklumpningsmiddel).

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar kartoffelmel tørt og mørkt, for eksempel i et køkkenskab eller en køkkenskuffe.

Retter med kartoffelmel

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min