Kartoffelboller med ost

Kartoffelboller med ost

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Du går aldrig galt i byen med hjemmelavede, lune boller. Men de her boller er ikke helt almindelige boller. De er nemlig fyldt med både ost og kartofler. Spis dem lune med ost, salat og tomat i midten. Det rene guf! 

        Opskriften giver cirka 12 kartoffelboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1068 kJ / 255 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 80 %
        • Fedt: 7 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. kartofler
        • 50 g. ost
        • 25 g. gær
        • 2 dl lunket vand
        • 2 dl kærnemælk
        • 2 tsk. groft salt
        • ½ tsk. stødt allehånde eller muskatnød
        • 3 ½ dl grahamsmel
        • 9 dl hvedemel

        Forslag til tilbehør:

        • 1 blad grøn salat pr. bolle
        • 2 skiver tomat pr. bolle
        • 1 tsk. pesto
      • Trin 3 af 15

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 15

        Vask og skræl kartoflerne. Stil et rivejern på et skærebræt, og riv kartoflerne på den fine side af rivejernet.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 5 af 15

        Riv osten på den fine side af rivejernet. Du kan sagtens bruge det samme rivejern.

        • 50 g. ost
      • Trin 6 af 15

        Smuldr gæren ned i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 7 af 15

        Kom vand og kærnemælk i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.

        • 2 dl lunkent vand
        • 2 dl kærnemælk
      • Trin 8 af 15

        Kom revet kartoffel og revet ost i skålen, og rør rundt. Tilsæt allehånde eller muskatnød, og rør rundt igen.

        •  ½ tsk. stødt allehånde eller muskatnød
      • Trin 9 af 15

        Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt med en grydeske. Kom derefter hvedemel i lidt ad gangen, og rør dejen sammen undervejs.

        • 3 ½ grahamsmel
        • 9 dl hvedemel
      • Trin 10 af 15

        Drys lidt hvedemel ud på bordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen færdig med hænderne. Kom den æltede dej tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den tildækkede skål et lunt sted, og lad dejen hæve i 15 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

         

         

      • Trin 11 af 15

        Dry lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Rul dejen til en lille pølse, og del den i 12 lige store stykker. Form de 12 stykker til runde boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 15 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 12 af 15

        Sæt bagepladen i ovnen, og bag bollerne i 15-20 minutter.

      • Trin 13 af 15

        Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 14 af 15

        Imens bollerne køler af, kan du skylle tomater og grøn salat til fyld. Skær tomaten i skiver, og del salaten i salatblade.

        • 1 blad grøn salat pr. bolle
        • 2 skiver tomat pr. bolle
      • Trin 15 af 15

        Skær bollerne over, og fordel 1 teske pesto, 2 skiver tomat og 1 salatblad i hver bolle. Du kan også bruge andet pålæg. Velbekomme!

        • 1 tsk. pesto pr. bolle
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du går aldrig galt i byen med hjemmelavede, lune boller. Men de her boller er ikke helt almindelige boller. De er nemlig fyldt med både ost og kartofler. Spis dem lune med ost, salat og tomat i midten. Det rene guf! 

        Opskriften giver cirka 12 kartoffelboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler
          • 50 g. ost
          • 25 g. gær
          • 2 dl lunket vand
          • 2 dl kærnemælk
          • 2 tsk. groft salt
          • ½ tsk. stødt allehånde eller muskatnød
          • 3 ½ dl grahamsmel
          • 9 dl hvedemel

          Forslag til tilbehør:

          • 1 blad grøn salat pr. bolle
          • 2 skiver tomat pr. bolle
          • 1 tsk. pesto pr. bolle

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 målebæger
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • Køkkenrulle
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom bagepapir på en bageplade.
          4. Vask og skræl kartoflerne. Stil et rivejern på et skærebræt, og riv kartoflerne på den fine side af rivejernet.
          5. Riv osten på den fine side af rivejernet. Du kan sagtens bruge det samme rivejern.
          6. Smuldr gæren ned i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          7. Kom vand og kærnemælk i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.
          8. Kom revet kartoffel og revet ost i skålen, og rør rundt. Tilsæt allehånde eller muskatnød, og rør rundt igen.
          9. Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt med en grydeske. Kom derefter hvedemel i lidt ad gangen, og rør dejen sammen undervejs.
          10. Drys lidt hvedemel ud på bordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen færdig med hænderne. Kom den æltede dej tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den tildækkede skål et lunt sted, og lad dejen hæve i 15 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          11. Dry lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Rul dejen til en lille pølse, og del den i 12 lige store stykker. Form de 12 stykker til runde boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 15 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
          12. Sæt bagepladen i ovnen, og bag bollerne i 15-20 minutter.
          13. Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
          14. Imens bollerne køler af, kan du skylle tomater og grøn salat til fyld. Skær tomaten i skiver, og del salaten i salatblade.
          15. Skær bollerne over, og fordel 1 teske pesto, 2 skiver tomat og 1 salatblad i hver bolle. Du kan også bruge andet pålæg. Velbekomme!