Kartoffelæggekage - spansk tortillas

Kartoffelæggekage - spansk tortillas

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 46 %
        • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. kartofler
        • 1 spsk. olie
        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
        • 3 æg
        • ½ dl. mælk
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 10

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 10

        Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 5 af 10

        Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 6 af 10

        Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
      • Trin 7 af 10

        Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 8 af 10

        Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.

        • 3 æg
      • Trin 9 af 10

        Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

        • ½ dl. mælk
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 10 af 10

        Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler
          • 1 spsk. olie
          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber
          • 3 æg
          • ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
          • 1 paletkniv
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          5. Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
          6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
          8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
          9. Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
          10. Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 35 %
            • Fedt: 46 %
            • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 10

            Find alle ingredienserne frem.

            • 500 g. kartofler
            • 2 spsk. olie
            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
            • 6 æg
            • 1 dl. mælk
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 10

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 10

            Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • 500 g. kartofler
          • Trin 5 af 10

            Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

            • 2 spsk. olie

             

          • Trin 6 af 10

            Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 7 af 10

            Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

          • Trin 8 af 10

            Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.

            • 6 æg
          • Trin 9 af 10

            Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

            • 1 dl. mælk
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 10 af 10

            Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. kartofler
              • 2 spsk. olie
              • 1 løg
              • 1 fed hvidløg
              • 6 æg
              • 1 dl. mælk
              • 1 tsk. salt 
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
              • 1 paletkniv
              • 1 kop
              • 1 stor skål
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              5. Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
              6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              7. Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
              8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
              9. Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
              10. Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 35 %
                • Fedt: 46 %
                • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredienserne frem.

                • 750 g. kartofler
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ løg
                • 2 fed hvidløg
                • 1 ½ tsk. salt 
                • 1 knivspids peber
                • 9 æg
                • 1 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt 
                • ½ tsk. peber
              • Trin 3 af 10

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 10

                Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 750 g. kartofler
              • Trin 5 af 10

                Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 6 af 10

                Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
                • 2 fed hvidløg
              • Trin 7 af 10

                Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

                • 1 ½ tsk. salt 
                • 1 knivspids peber
              • Trin 8 af 10

                Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.

                • 9 æg
              • Trin 9 af 10

                Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

                • 1 ½ dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt 
                • ½ tsk. peber
              • Trin 10 af 10

                Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. kartofler
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ løg
                  • 2 fed hvidløg
                  • 1 ½ tsk. salt 
                  • 1 knivspids peber
                  • 9 æg
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. salt 
                  • ½ tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
                  • 1 paletkniv
                  • 1 kop
                  • 1 stor skål
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  5. Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
                  6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  7. Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
                  8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
                  9. Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
                  10. Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.