Kartoffelæggekage - spansk tortillas

Kartoffelæggekage - spansk tortillas

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 46 %
        • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver kartoffelæggekage.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
          • Protein: 19 %
          • Kulhydrat: 35 %
          • Fedt: 46 %
          • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 10

          Find alle ingredienserne frem.

          • 250 g. kartofler
          • 1 spsk. olie
          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber
          • 3 æg
          • ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber
        • Trin 3 af 10

          Tænd ovnen på 200 grader.

        • Trin 4 af 10

          Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skære kartofler i tern.

          • 250 g. kartofler
        • Trin 5 af 10

          Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

          • 1 spsk. olie
        • Trin 6 af 10

          Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
        • Trin 7 af 10

          Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber
        • Trin 8 af 10

          Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

          • 3 æg
        • Trin 9 af 10

          Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

          • ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber
        • Trin 10 af 10

          Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 250 g. kartofler
            • 1 spsk. olie
            • ½ løg
            • ½ fed hvidløg
            • ½ tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
            • 3 æg
            • ½ dl. mælk
            • ½ tsk. salt 
            • 1 knivspids peber

             

            Køkkenredskaber

            • 1 kartoffelskræller
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
            • 1 paletkniv
            • 1 kop
            • 1 stor skål
            • 1 piskeris

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 200 grader.
            4. Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skære kartofler i tern.
            5. Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
            6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
            7. Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
            8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
            9. Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
            10. Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 30 minutter

              En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
              • Protein: 19 %
              • Kulhydrat: 35 %
              • Fedt: 46 %
              • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Se filmen, hvor Gorm laver kartoffelæggekage.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 35 %
                • Fedt: 46 %
                • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredienserne frem.

                • 500 g. kartofler
                • 2 spsk. olie
                • 1 løg
                • 1 fed hvidløg
                • 6 æg
                • 1 dl. mælk
                • 1 tsk. salt 
                • 1 knivspids peber
              • Trin 3 af 10

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 10

                Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skære kartofler i tern.

                • 500 g. kartofler
              • Trin 5 af 10

                Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

                • 2 spsk. olie

                 

              • Trin 6 af 10

                Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 løg
                • 1 fed hvidløg
              • Trin 7 af 10

                Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

              • Trin 8 af 10

                Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 6 æg
              • Trin 9 af 10

                Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

                • 1 dl. mælk
                • 1 tsk. salt 
                • 1 knivspids peber
              • Trin 10 af 10

                Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 500 g. kartofler
                  • 2 spsk. olie
                  • 1 løg
                  • 1 fed hvidløg
                  • 6 æg
                  • 1 dl. mælk
                  • 1 tsk. salt 
                  • 1 knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
                  • 1 paletkniv
                  • 1 kop
                  • 1 stor skål
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skære kartofler i tern.
                  5. Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
                  6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  7. Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
                  8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  9. Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
                  10. Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                    En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

                     

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
                    • Protein: 19 %
                    • Kulhydrat: 35 %
                    • Fedt: 46 %
                    • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                      Se filmen, hvor Gorm laver kartoffelæggekage.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 1314 kJ / 314 kcal
                      • Protein: 19 %
                      • Kulhydrat: 35 %
                      • Fedt: 46 %
                      • Heraf mættet fedt: 2,6 g.
                  • Du skal bruge

                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 10

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 10

                      Find alle ingredienserne frem.

                      • 750 g. kartofler
                      • 3 spsk. olie
                      • 1 ½ løg
                      • 2 fed hvidløg
                      • 1 ½ tsk. salt 
                      • 1 knivspids peber
                      • 9 æg
                      • 1 ½ dl. mælk
                      • 1 ½ tsk. salt 
                      • ½ tsk. peber
                    • Trin 3 af 10

                      Tænd ovnen på 200 grader.

                    • Trin 4 af 10

                      Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skære kartofler i tern.

                      • 750 g. kartofler
                    • Trin 5 af 10

                      Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

                      • 3 spsk. olie

                       

                    • Trin 6 af 10

                      Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                      • 1 ½ løg
                      • 2 fed hvidløg
                    • Trin 7 af 10

                      Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

                      • 1 ½ tsk. salt 
                      • 1 knivspids peber
                    • Trin 8 af 10

                      Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                      • 9 æg
                    • Trin 9 af 10

                      Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

                      • 1 ½ dl. mælk
                      • 1 ½ tsk. salt 
                      • ½ tsk. peber
                    • Trin 10 af 10

                      Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

                       

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        • 750 g. kartofler
                        • 3 spsk. olie
                        • 1 ½ løg
                        • 2 fed hvidløg
                        • 1 ½ tsk. salt 
                        • 1 knivspids peber
                        • 9 æg
                        • 1 ½ dl. mælk
                        • 1 ½ tsk. salt 
                        • ½ tsk. peber

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 kartoffelskræller
                        • 1 skærebræt
                        • 1 stor skarp kniv
                        • 1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
                        • 1 paletkniv
                        • 1 kop
                        • 1 stor skål
                        • 1 piskeris

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Tænd ovnen på 200 grader.
                        4. Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skære kartofler i tern.
                        5. Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
                        6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                        7. Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
                        8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                        9. Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
                        10. Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.