Kartoffelæggekage - spansk tortillas

Kartoffelæggekage - spansk tortillas

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 500 g. kartofler
        • 2 spsk. olie
        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • 6 æg
        • 1 dl. mælk
        • 1 tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 10

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 10

        Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • 500 g. kartofler
      • Trin 5 af 10

        Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

        • 2 spsk. olie

         

      • Trin 6 af 10

        Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 10

        Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

      • Trin 8 af 10

        Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.

        • 6 æg
      • Trin 9 af 10

        Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

        • 1 dl. mælk
        • 1 tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 10 af 10

        Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 500 g. kartofler
          • 2 spsk. olie
          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • 6 æg
          • 1 dl. mælk
          • 1 tsk. salt 
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
          • 1 paletkniv
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skræl kartoflerne. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          5. Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
          6. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
          8. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
          9. Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
          10. Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.