Kartoffel-svampesalat
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1127 kJ / 270 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 57 %
- Heraf mættet fedt 2,0g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 250 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- 65 g. champignon
- 1 tsk. olie
Dressing
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. salt
- ¼ bundt persille
- 13 g. hasselnødder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 dørslag
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 dyb tallerken
- 1 grydeske
- 1 balje
- 1 stor skål
- 1 brødkniv
- 1 køkkenvægt
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 250 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- 65 g. champignon
- 1 tsk. olie
Dressing:
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. salt
- ¼ bundt persille
- 13 g. hasselnødder
- Trin 3 af 21
Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
- 250 g. kartofler
- Trin 4 af 21
Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
- ½ tsk. salt
- Trin 5 af 21
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
- Trin 6 af 21
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
- Trin 7 af 21
Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
- 65 g. champignon
- Trin 8 af 21
Skær champignon i skiver.
- Trin 9 af 21
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 tsk. olie
- Trin 10 af 21
Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
- Trin 11 af 21
Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
- Trin 12 af 21
Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- Trin 13 af 21
Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 14 af 21
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ bundt persille
- Trin 15 af 21
Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
- Trin 16 af 21
Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
- 13 g. hasselnødder
- Trin 17 af 21
Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
- Trin 18 af 21
Put kartoflerne i skålen med dressingen.
- Trin 19 af 21
Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
- Trin 20 af 21
Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
- Trin 21 af 21
Servér med groft brød til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Du skal bruge
Ingredienser
- 250 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- 65 g. champignon
- 1 tsk. olie
Dressing:
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. salt
- ¼ bundt persille
- 13 g. hasselnødder
Køkkenredskaber
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 dørslag
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 dyb tallerken
- 1 grydeske
- 1 balje
- 1 stor skål
- 1 brødkniv
- 1 køkkenvægt
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
- Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
- Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
- Skær champignon i skiver.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
- Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
- Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
- Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
- Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
- Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
- Put kartoflerne i skålen med dressingen.
- Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
- Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
- Servér med groft brød til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1127 kJ / 270 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 57 %
- Heraf mættet fedt 2,0g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 500 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 125 g. champignon
- 1 spsk. olie
Dressing
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- ½ bundt persille
- 25 g. hasselnødder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 dørslag
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 dyb tallerken
- 1 grydeske
- 1 balje
- 1 stor skål
- 1 brødkniv
- 1 køkkenvægt
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- Ca. 500 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 125 g. champignon
- 1 spsk. olie
Dressing:
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- ½ bundt persille
- 25 g. hasselnødder
- Trin 3 af 21
Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
- Ca. 500 g. kartofler
- Trin 4 af 21
Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 21
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
- Trin 6 af 21
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
- Trin 7 af 21
Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
- 125 g. champignon
- Trin 8 af 21
Skær champignon i skiver.
- Trin 9 af 21
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 10 af 21
Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
- Trin 11 af 21
Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
- Trin 12 af 21
Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- Trin 13 af 21
Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 14 af 21
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ bundt persille
- Trin 15 af 21
Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
- Trin 16 af 21
Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
- 25 g. hasselnødder
- Trin 17 af 21
Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
- Trin 18 af 21
Put kartoflerne i skålen med dressingen.
- Trin 19 af 21
Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
- Trin 20 af 21
Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
- Trin 21 af 21
Servér med groft brød til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Du skal bruge
Ingredienser
- Ca. 500 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 125 g. champignon
- 1 spsk. olie
Dressing:
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. salt
- ½ bundt persille
- 25 g. hasselnødder
Køkkenredskaber
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 dørslag
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 dyb tallerken
- 1 grydeske
- 1 balje
- 1 stor skål
- 1 brødkniv
- 1 køkkenvægt
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
- Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
- Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
- Skær champignon i skiver.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
- Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
- Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
- Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
- Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
- Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
- Put kartoflerne i skålen med dressingen.
- Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
- Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
- Servér med groft brød til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1127 kJ / 270 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 57 %
- Heraf mættet fedt 2,0g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 750 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- 190 g. champignon
- 1 ½ spsk. olie
Dressing
- 5 spsk. olie
- 1 ½ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- 2 knivspidser peber
- ¾ tsk. salt
- ¾ bundt persille
- 40 g. hasselnødder
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 dørslag
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 dyb tallerken
- 1 grydeske
- 1 balje
- 1 stor skål
- 1 brødkniv
- 1 køkkenvægt
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 750 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- 190 g. champignon
- 1 ½ spsk. olie
Dressing:
- 5 spsk. olie
- 1 ½ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- 2 knivspidser peber
- ¾ tsk. salt
- ¾ bundt persille
- 40 g. hasselnødder
- Trin 3 af 21
Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
- 750 g. kartofler
- Trin 4 af 21
Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 5 af 21
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
- Trin 6 af 21
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
- Trin 7 af 21
Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
- 190 g. champignon
- Trin 8 af 21
Skær champignon i skiver.
- Trin 9 af 21
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 10 af 21
Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
- Trin 11 af 21
Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
- Trin 12 af 21
Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
- 5 spsk. olie
- 1 ½ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- Trin 13 af 21
Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
- Trin 14 af 21
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ bundt persille
- Trin 15 af 21
Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
- Trin 16 af 21
Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
- 40 g. hasselnødder
- Trin 17 af 21
Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
- Trin 18 af 21
Put kartoflerne i skålen med dressingen.
- Trin 19 af 21
Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
- Trin 20 af 21
Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
- Trin 21 af 21
Servér med groft brød til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Du skal bruge
Ingredienser
- 750 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- 190 g. champignon
- 1 ½ spsk. olie
Dressing:
- 5 spsk. olie
- 1 ½ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
- 2 knivspidser peber
- ¾ tsk. salt
- ¾ bundt persille
- 40 g. hasselnødder
Køkkenredskaber
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 dørslag
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 dyb tallerken
- 1 grydeske
- 1 balje
- 1 stor skål
- 1 brødkniv
- 1 køkkenvægt
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
- Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
- Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
- Skær champignon i skiver.
- Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
- Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
- Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
- Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
- Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
- Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
- Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
- Put kartoflerne i skålen med dressingen.
- Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
- Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
- Servér med groft brød til. Velbekomme!
-