Kartoffel-svampesalat

Kartoffel-svampesalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1127 kJ / 270 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 36 %
        • Fedt: 57 %
        • Heraf mættet fedt 2,0g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. kartofler
        • ½ tsk. salt
        • 65 g. champignon
        • 1 tsk. olie

        Dressing:

        • 1 ½ spsk. olie
        • 1 tsk. dijonsennep
        • 1 tsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
        • ½ knivspids peber
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ bundt persille
        • 13 g. hasselnødder
      • Trin 3 af 21

        Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 21

        Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 21

        Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.

      • Trin 6 af 21

        Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.

      • Trin 7 af 21

        Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.

        • 65 g. champignon
      • Trin 8 af 21

        Skær champignon i skiver.

      • Trin 9 af 21

        Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

        • 1 tsk. olie
      • Trin 10 af 21

        Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.

      • Trin 11 af 21

        Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.

      • Trin 12 af 21

        Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.

        • 1 ½ spsk. olie
        • 1 tsk. dijonsennep
        • 1 tsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
      • Trin 13 af 21

        Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 14 af 21

        Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ bundt persille
      • Trin 15 af 21

        Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.

      • Trin 16 af 21

        Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.

        • 13 g. hasselnødder
      • Trin 17 af 21

        Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.

      • Trin 18 af 21

        Put kartoflerne i skålen med dressingen.

      • Trin 19 af 21

        Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.

      • Trin 20 af 21

        Put nødderne i skålen, og smag til med salt.

      • Trin 21 af 21

        Servér med groft brød til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler
          • ½ tsk. salt
          • 65 g. champignon
          • 1 tsk. olie

          Dressing:

          • 1 ½ spsk. olie
          • 1 tsk. dijonsennep
          • 1 tsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
          • ½ knivspids peber
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ bundt persille
          • 13 g. hasselnødder

           

          Køkkenredskaber

          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 dørslag
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 dyb tallerken
          • 1 grydeske
          • 1 balje
          • 1 stor skål
          • 1 brødkniv
          • 1 køkkenvægt

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
          4. Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
          5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
          6. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
          7. Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
          8. Skær champignon i skiver.
          9. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
          10. Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
          11. Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
          12. Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
          13. Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          14. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          15. Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
          16. Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
          17. Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
          18. Put kartoflerne i skålen med dressingen.
          19. Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
          20. Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
          21. Servér med groft brød til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1127 kJ / 270 kcal
            • Protein: 7 %
            • Kulhydrat: 36 %
            • Fedt: 57 %
            • Heraf mættet fedt 2,0g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            • Ca. 500 g. kartofler
            • 1 tsk. salt
            • 125 g. champignon
            • 1 spsk. olie

            Dressing:

            • 3 spsk. olie
            • 1 spsk. dijonsennep
            • 1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. salt
            • ½ bundt persille
            • 25 g. hasselnødder
          • Trin 3 af 21

            Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.

            • Ca. 500 g. kartofler
          • Trin 4 af 21

            Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 21

            Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.

          • Trin 6 af 21

            Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.

          • Trin 7 af 21

            Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.

            • 125 g. champignon
          • Trin 8 af 21

            Skær champignon i skiver.

          • Trin 9 af 21

            Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 10 af 21

            Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.

          • Trin 11 af 21

            Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.

          • Trin 12 af 21

            Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.

            • 3 spsk. olie
            • 1 spsk. dijonsennep
            • 1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
          • Trin 13 af 21

            Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 14 af 21

            Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ bundt persille
          • Trin 15 af 21

            Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.

          • Trin 16 af 21

            Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.

            • 25 g. hasselnødder
          • Trin 17 af 21

            Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.

          • Trin 18 af 21

            Put kartoflerne i skålen med dressingen.

          • Trin 19 af 21

            Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.

          • Trin 20 af 21

            Put nødderne i skålen, og smag til med salt.

          • Trin 21 af 21

            Servér med groft brød til. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • Ca. 500 g. kartofler
              • 1 tsk. salt
              • 125 g. champignon
              • 1 spsk. olie

              Dressing:

              • 3 spsk. olie
              • 1 spsk. dijonsennep
              • 1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
              • 1 knivspids peber
              • ½ tsk. salt
              • ½ bundt persille
              • 25 g. hasselnødder

               

              Køkkenredskaber

              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 dørslag
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 dyb tallerken
              • 1 grydeske
              • 1 balje
              • 1 stor skål
              • 1 brødkniv
              • 1 køkkenvægt

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
              4. Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
              5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
              6. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
              7. Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
              8. Skær champignon i skiver.
              9. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
              10. Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
              11. Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
              12. Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
              13. Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              14. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              15. Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
              16. Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
              17. Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
              18. Put kartoflerne i skålen med dressingen.
              19. Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
              20. Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
              21. Servér med groft brød til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1127 kJ / 270 kcal
                • Protein: 7 %
                • Kulhydrat: 36 %
                • Fedt: 57 %
                • Heraf mættet fedt 2,0g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                • 750 g. kartofler
                • 1 ½ tsk. salt
                • 190 g. champignon
                • 1 ½ spsk. olie

                Dressing:

                • 5 spsk. olie
                • 1 ½ spsk. dijonsennep
                • 1 ½ spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
                • 2 knivspidser peber
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ bundt persille
                • 40 g. hasselnødder
              • Trin 3 af 21

                Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.

                • 750 g. kartofler
              • Trin 4 af 21

                Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 21

                Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.

              • Trin 6 af 21

                Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.

              • Trin 7 af 21

                Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.

                • 190 g. champignon
              • Trin 8 af 21

                Skær champignon i skiver.

              • Trin 9 af 21

                Hæld olie på en stegepande, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 10 af 21

                Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.

              • Trin 11 af 21

                Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.

              • Trin 12 af 21

                Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.

                • 5 spsk. olie
                • 1 ½ spsk. dijonsennep
                • 1 ½ spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
              • Trin 13 af 21

                Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 14 af 21

                Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ bundt persille
              • Trin 15 af 21

                Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.

              • Trin 16 af 21

                Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.

                • 40 g. hasselnødder
              • Trin 17 af 21

                Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.

              • Trin 18 af 21

                Put kartoflerne i skålen med dressingen.

              • Trin 19 af 21

                Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.

              • Trin 20 af 21

                Put nødderne i skålen, og smag til med salt.

              • Trin 21 af 21

                Servér med groft brød til. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 190 g. champignon
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Dressing:

                  • 5 spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. dijonsennep
                  • 1 ½ spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
                  • 2 knivspidser peber
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ bundt persille
                  • 40 g. hasselnødder

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 dørslag
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 dyb tallerken
                  • 1 grydeske
                  • 1 balje
                  • 1 stor skål
                  • 1 brødkniv
                  • 1 køkkenvægt

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartoffel-salat: Vask kartoflerne.
                  4. Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden.
                  5. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige.
                  6. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
                  7. Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord.
                  8. Skær champignon i skiver.
                  9. Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
                  10. Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
                  11. Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
                  12. Dressing: Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
                  13. Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  14. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  15. Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
                  16. Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
                  17. Skær kartoflerne i terninger på cirka 2 x 2 x 2 centimeter.
                  18. Put kartoflerne i skålen med dressingen.
                  19. Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
                  20. Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
                  21. Servér med groft brød til. Velbekomme!