Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hold efterårs-kulden på afstand med en cremet suppe.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartoffel-porresuppe:

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 1 porre
        • 300 g. kartofler
        • 1 persillerod
        • ½ grøntsags-bouillonterning
        • ½ spsk. olie
        • ¼ dl. timian
        • ½ l. vand
        • 2 ½ spsk. cremefraiche
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber

        Topping:

        • 65 g. bacon i tern
        • 2 ½ skive rugbrød
      • Trin 3 af 21

        Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 21

        Skyl, og rens porren: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

        • 1 porre
      • Trin 5 af 21

        Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.

      • Trin 6 af 21

        Vask, og skræl kartofler og persillerod.

        • 300 g. kartofler
        • 1 persillerod
      • Trin 7 af 21

        Skær persillerod og kartofler i terninger.

      • Trin 8 af 21

        Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 9 af 21

        Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.

      • Trin 10 af 21

        Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ dl. timian
      • Trin 11 af 21

        Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

        • ½ grøntsags-bouillonterning
        • ½ l. vand
      • Trin 12 af 21

        Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bacon.

        • 65 g. bacon i tern
      • Trin 13 af 21

        Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.

        • 2 ½ skive rugbrød
      • Trin 14 af 21

        Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.

      • Trin 15 af 21

        Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.

      • Trin 16 af 21

        Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.

      • Trin 17 af 21

        Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.

        • 2 ½ spsk. cremefraiche
      • Trin 18 af 21

        Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.

      • Trin 19 af 21

        Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 20 af 21

        Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.

        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 21 af 21

        Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hold efterårs-kulden på afstand med en cremet suppe.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffel-porresuppe:

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 1 porre
          • 300 g. kartofler
          • 1 persillerod
          • ½ grøntsags-bouillonterning
          • ½ spsk. olie
          • ¼ dl. timian
          • ½ l. vand
          • 2 ½ spsk. cremefraiche
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Topping:

          • 65 g. bacon i tern
          • 2 ½ skive rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 stor skål
          • 1 stegepande
          • 1 røreske
          • 1 paletkniv
          • 1 rivejern
          • 1 stavblender

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skyl, og rens porren: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
          5. Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.
          6. Vask, og skræl kartofler og persillerod.
          7. Skær persillerod og kartofler i terninger.
          8. Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
          9. Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.
          10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
          12. Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bacon.
          13. Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.
          14. Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.
          15. Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.
          16. Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.
          17. Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.
          18. Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.
          19. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          20. Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.
          21. Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hold efterårs-kulden på afstand med en cremet suppe.

            Energi-indhold pr. portion
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartoffel-porresuppe:

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 2 porrer
            • 600 g. kartofler
            • 2 persillerødder
            • 1 grøntsags-bouillonterning
            • 1 spsk. olie
            • ½ dl. timian
            • 1 l. vand
            • 5 spsk. cremefraiche
            • 2 tsk. salt
            • 1 tsk. peber

            Topping:

            • 125 g. bacon i tern
            • 5 skiver rugbrød
          • Trin 3 af 21

            Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 4 af 21

            Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

            • 2 porrer
          • Trin 5 af 21

            Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.

          • Trin 6 af 21

            Vask, og skræl kartofler og persillerod.

            • 600 g. kartofler
            • 2 persillerødder
          • Trin 7 af 21

            Skær persillerod og kartofler i terninger.

          • Trin 8 af 21

            Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 9 af 21

            Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.

          • Trin 10 af 21

            Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl. timian
          • Trin 11 af 21

            Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

            • 1 grøntsags-bouillonterning
            • 1 l. vand
          • Trin 12 af 21

            Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bacon.

            • 125 g. bacon i tern
          • Trin 13 af 21

            Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.

            • 5 skiver rugbrød
          • Trin 14 af 21

            Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.

          • Trin 15 af 21

            Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.

          • Trin 16 af 21

            Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.

          • Trin 17 af 21

            Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.

            • 5 spsk. cremefraiche
          • Trin 18 af 21

            Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.

          • Trin 19 af 21

            Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 20 af 21

            Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.

            • 2 tsk. salt
            • 1 tsk. peber
          • Trin 21 af 21

            Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hold efterårs-kulden på afstand med en cremet suppe.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffel-porresuppe:

              • 1 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 2 porrer
              • 600 g. kartofler
              • 2 persillerødder
              • 1 grøntsags-bouillonterning
              • 1 spsk. olie
              • ½ dl. timian
              • 1 l. vand
              • 5 spsk. cremefraiche
              • 2 tsk. salt
              • 1 tsk. peber

              Topping:

              • 125 g. bacon i tern
              • 5 skiver rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 stor skål
              • 1 stegepande
              • 1 røreske
              • 1 paletkniv
              • 1 rivejern
              • 1 stavblender

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
              5. Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.
              6. Vask, og skræl kartofler og persillerod.
              7. Skær persillerod og kartofler i terninger.
              8. Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
              9. Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.
              10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
              12. Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bacon.
              13. Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.
              14. Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.
              15. Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.
              16. Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.
              17. Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.
              18. Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.
              19. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              20. Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.
              21. Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hold efterårs-kulden på afstand med en cremet suppe.

                Energi-indhold pr. portion
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartoffel-porresuppe:

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 3 porrer
                • 900 g. kartofler
                • 3 persillerødder
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                • 1 ½ spsk. olie
                • ¾ dl. timian
                • 1 ½ l. vand
                • 7 ½ spsk. cremefraiche
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber

                Topping:

                • 200 g. bacon i tern
                • 7 ½ skive rugbrød
              • Trin 3 af 21

                Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 4 af 21

                Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

                • 3 porrer
              • Trin 5 af 21

                Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.

              • Trin 6 af 21

                Vask, og skræl kartofler og persillerødder.

                • 900 g. kartofler
                • 3 persillerødder
              • Trin 7 af 21

                Skær persillerødderne og kartoflerne i terninger.

              • Trin 8 af 21

                Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 9 af 21

                Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.

              • Trin 10 af 21

                Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ dl. timian
              • Trin 11 af 21

                Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                • 1 ½ l. vand
              • Trin 12 af 21

                Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bacon.

                • 200 g. bacon i tern
              • Trin 13 af 21

                Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.

                • 7 ½ skive rugbrød
              • Trin 14 af 21

                Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.

              • Trin 15 af 21

                Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.

              • Trin 16 af 21

                Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.

              • Trin 17 af 21

                Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.

                • 7 ½ spsk. cremefraiche
              • Trin 18 af 21

                Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.

              • Trin 19 af 21

                Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 20 af 21

                Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.

                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber
              • Trin 21 af 21

                Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hold efterårs-kulden på afstand med en cremet suppe.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffel-porresuppe:

                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3 porrer
                  • 900 g. kartofler
                  • 3 persillerødder
                  • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • ¾ dl. timian
                  • 1 ½ l. vand
                  • 7 ½ spsk. cremefraiche
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. peber

                  Topping:

                  • 200 g. bacon i tern
                  • 7 ½ skive rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skål
                  • 1 stegepande
                  • 1 røreske
                  • 1 paletkniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 stavblender

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartoffel-porresuppe: Tag et skærebræt og skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porre-top af. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
                  5. Skær den hvide del af porren i skiver på cirka ½ centimeter.
                  6. Vask, og skræl kartofler og persillerødder.
                  7. Skær persillerødderne og kartoflerne i terninger.
                  8. Tag en stor gryde. Hæld olie i gryden, og varm den op.
                  9. Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det stege et par minutter. Rør rundt med en røreske imens.
                  10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
                  12. Topping: Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconternene på køkkenrullen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger bacon.
                  13. Tag et rivejern. Riv brødet på den grove side af rivejernet.
                  14. Tag et stykke køkkenrulle. Tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Pas på, stegepanden kan stadig være varm. Varm stegepanden op igen.
                  15. Kom rugbrød på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til det er sprødt.
                  16. Suppe fortsat: Tag timiankvistene op af suppen.
                  17. Kom cremefraiche i gryden, og lad suppen koge videre i 5-10 minutter.
                  18. Tag gryden af varmen, og stil den ned i håndvasken. Sluk for varmen.
                  19. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  20. Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.
                  21. Servér kartoffel-porresuppen med bacon og rugbrødsstykker drysset på toppen.