Kartoffel-æggekage med bønnesalat

Kartoffel-æggekage med bønnesalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1845 kJ / 439 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 36 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. kartofler
        • ½ l. vand
        • ½ tsk. salt
        • 50 g. skalotteløg
        • ½ spsk. olie
        • 2 æg
        • ½ spsk. kartoffelmel
        • ¾ dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Bønnesalat:

        • 100 g. grønne bønner
        • ½ l. vand
        • ½ tsk. salt
        • ½ dåse hvide bønner
        • ½ rød snack peberfrugt
        • ¼ bundt purløg

        Dressing:

        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ citron
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber 
      • Trin 3 af 23

        Kartoffel-æggekage: Vask kartoflerne.

        • 250 g kartofler
      • Trin 4 af 23

        Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.

        • ½ l vand
        • ½ tsk salt
      • Trin 5 af 23

        Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.

      • Trin 6 af 23

        Skær kartoflerne i både.

      • Trin 7 af 23

        Pil, og hak skalotteløgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 50 g skalotteløg
      • Trin 8 af 23

        Slå æggene ud i en skål. 

        • 2 æg
      • Trin 9 af 23

        Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.

        • ½ spsk. kartoffelmel
        • ¾ dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 10 af 23

        Varm olie op på en stegepande.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 11 af 23

        Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt.

      • Trin 12 af 23

        Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.

      • Trin 13 af 23

        Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.

      • Trin 14 af 23

        Bønnesalat: Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.

        • 100 g grønne bønner
      • Trin 15 af 23

        Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.

        • ½ l vand
        • ½ tsk salt
      • Trin 16 af 23

        Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.

      • Trin 17 af 23

        Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.

        • ½ dåse hvide bønner
      • Trin 18 af 23

        Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • ½ rød snack peberfrugt
      • Trin 19 af 23

        Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1/4 bundt purløg
      • Trin 20 af 23

        Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 21 af 23

        Pres saften fra citronen, og kom det op i skålen med hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften en citron.

        • 1/4 citron
      • Trin 22 af 23

        Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 spsk. olie
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 23 af 23

        Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.

        • Lidt friskkværnet peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler
          • ½ l. vand
          • ½ tsk. salt
          • 50 g. skalotteløg
          • ½ spsk. olie
          • 2 æg
          • ½ spsk. kartoffelmel
          • ¾ dl. mælk
          • 1 tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Bønnesalat:

          • 100 g. grønne bønner
          • ½ l. vand
          • ½ tsk. salt
          • ½ dåse hvide bønner
          • ½ rød snack peberfrugt
          • ¼ bundt purløg

          Dressing:

          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • ¼ citron
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber 

           

          Køkkenredskaber

          • 2 måleskeer
          • 1 grydeske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 røreske
          • 1 saks
          • 1 mellem skål
          • 2 små skåle
          • 1 mellem gryde
          • 1 pande (teflon)
          • 1 piskeris
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 citruspresser
          • 2 sier/sigter
          • 1 dåseåbner
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 grydelåg
          • 1 lille gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartoffel-æggekage: Vask kartoflerne.
          4. Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.
          5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.
          6. Skær kartoflerne i både.
          7. Pil, og hak skalotteløgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          8. Slå æggene ud i en skål. 
          9. Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.
          10. Varm olie op på en stegepande.
          11. Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt.
          12. Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.
          13. Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.
          14. Bønnesalat: Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.
          15. Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.
          16. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.
          17. Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.
          18. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          19. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          20. Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål.
          21. Pres saften fra citronen, og kom det op i skålen med hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften en citron.
          22. Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          23. Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor og sund frokost eller aftensmad.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1845 kJ / 439 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 46 %
            • Fedt: 36 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 23

            Find alle ingredienserne frem.

            • 500 g. kartofler
            • 1 l. vand
            • 1 tsk. salt
            • 100 g. skalotteløg
            • 1 spsk. olie
            • 4 æg
            • 1 spsk. kartoffelmel
            • 1 ½ dl. mælk
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Bønnesalat:

            • 200 g. grønne bønner
            • 1 l. vand
            • 1 tsk. salt
            • 1 dåse hvide bønner
            • 1 rød snack peberfrugt
            • ½ bundt purløg

            Dressing:

            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • ½ citron
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber 
          • Trin 3 af 23

            Kartoffel-æggekage: Vask kartoflerne.

            • 500 g kartofler
          • Trin 4 af 23

            Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.

            • 1 l vand
            • 1 tsk salt
          • Trin 5 af 23

            Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.

          • Trin 6 af 23

            Skær kartoflerne i både.

          • Trin 7 af 23

            Pil, og hak skalotteløgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 100 g skalotteløg
          • Trin 8 af 23

            Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 4 æg
          • Trin 9 af 23

            Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.

            • 1 spsk. kartoffelmel
            • 1 ½ dl. mælk
            • 2 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 10 af 23

            Varm olie op på en stegepande.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 11 af 23

            Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 12 af 23

            Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.

          • Trin 13 af 23

            Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.

          • Trin 14 af 23

            Bønnesalat: Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.

            • 200 g grønne bønner
          • Trin 15 af 23

            Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.

            • 1 l vand
            • 1 tsk salt
          • Trin 16 af 23

            Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.

          • Trin 17 af 23

            Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.

            • 1 dåse hvide bønner
          • Trin 18 af 23

            Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

            • 1 rød snack peberfrugt
          • Trin 19 af 23

            Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ bundt purløg
          • Trin 20 af 23

            Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 21 af 23

            Pres saften fra den halve citron, og kom det op i skålen med hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften en citron.

            • ½ citron
          • Trin 22 af 23

            Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 spsk. olie
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 23 af 23

            Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.

            • Lidt friskkværnet peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor og sund frokost eller aftensmad.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. kartofler
              • 1 l. vand
              • 1 tsk. salt
              • 100 g. skalotteløg
              • 1 spsk. olie
              • 4 æg
              • 1 spsk. kartoffelmel
              • 1 ½ dl. mælk
              • 2 tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Bønnesalat:

              • 200 g. grønne bønner
              • 1 l. vand
              • 1 tsk. salt
              • 1 dåse hvide bønner
              • 1 rød snack peberfrugt
              • ½ bundt purløg

              Dressing:

              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • ½ citron
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber 

               

              Køkkenredskaber

              • 2 måleskeer
              • 1 grydeske
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 røreske
              • 1 saks
              • 1 mellem skål
              • 2 små skåle
              • 1 mellem gryde
              • 1 pande (teflon)
              • 1 piskeris
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 citruspresser
              • 2 sier/sigter
              • 1 dåseåbner
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 grydelåg
              • 1 lille gryde

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartoffel-æggekage: Vask kartoflerne.
              4. Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.
              5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.
              6. Skær kartoflerne i både.
              7. Pil, og hak skalotteløgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              8. Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              9. Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.
              10. Varm olie op på en stegepande.
              11. Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              12. Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.
              13. Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.
              14. Bønnesalat: Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.
              15. Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.
              16. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.
              17. Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.
              18. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
              19. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              20. Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål.
              21. Pres saften fra den halve citron, og kom det op i skålen med hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften en citron.
              22. Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              23. Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1845 kJ / 439 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 46 %
                • Fedt: 36 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 23

                Find alle ingredienserne frem.

                • 750 g. kartofler
                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 150 g. skalotteløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 6 æg
                • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                • 2 ¼ dl. mælk
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Bønnesalat:

                • 300 g. grønne bønner
                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ dåse hvide bønner
                • 1 ½ rød snack peberfrugt
                • ¾ bundt purløg

                Dressing:

                • 3-4 fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • ¾ citron
                • 1 knivspids salt
                • 1 knivspids peber 
              • Trin 3 af 23

                Kartoffel-æggekage: Vask kartoflerne.

                • 750 g kartofler
              • Trin 4 af 23

                Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.

                • 1½ l vand
                • 1½ tsk salt
              • Trin 5 af 23

                Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.

              • Trin 6 af 23

                Skær kartoflerne i både.

              • Trin 7 af 23

                Pil, og hak skalotteløgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 150 g skalotteløg
              • Trin 8 af 23

                Slå æggene ud i en skål.

                • 6 æg
              • Trin 9 af 23

                Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.

                • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                • 2 ¼ dl. mælk
                • 3 tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 10 af 23

                Varm olie op på en stegepande.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 11 af 23

                Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 12 af 23

                Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.

              • Trin 13 af 23

                Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.

              • Trin 14 af 23

                Bønnesalat: Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.

                • 300 g grønne bønner
              • Trin 15 af 23

                Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.

                • 1½ l vand
                • 1½ tsk salt
              • Trin 16 af 23

                Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.

              • Trin 17 af 23

                Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.

                • 1½ dåse hvide bønner
              • Trin 18 af 23

                Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

                • 1½ rød snack peberfrugt
              • Trin 19 af 23

                Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3/4 bundt purløg
              • Trin 20 af 23

                Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål.

                • 3-4 fed hvidløg
              • Trin 21 af 23

                Pres saften fra citronen, og kom det op i skålen med hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 22 af 23

                Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 23 af 23

                Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.

                • Lidt friskkværnet peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. kartofler
                  • 1 ½ l. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 150 g. skalotteløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 6 æg
                  • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                  • 2 ¼ dl. mælk
                  • 3 tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Bønnesalat:

                  • 300 g. grønne bønner
                  • 1 ½ l. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ dåse hvide bønner
                  • 1 ½ rød snack peberfrugt
                  • ¾ bundt purløg

                  Dressing:

                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ citron
                  • 1 knivspids salt
                  • 1 knivspids peber 

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 måleskeer
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 røreske
                  • 1 saks
                  • 1 mellem skål
                  • 2 små skåle
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 pande (teflon)
                  • 1 piskeris
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 citruspresser
                  • 2 sier/sigter
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille gryde

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartoffel-æggekage: Vask kartoflerne.
                  4. Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.
                  5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.
                  6. Skær kartoflerne i både.
                  7. Pil, og hak skalotteløgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  8. Slå æggene ud i en skål.
                  9. Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.
                  10. Varm olie op på en stegepande.
                  11. Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  12. Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.
                  13. Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.
                  14. Bønnesalat: Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.
                  15. Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.
                  16. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.
                  17. Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.
                  18. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
                  19. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  20. Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål.
                  21. Pres saften fra citronen, og kom det op i skålen med hvidløg. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften en citron.
                  22. Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  23. Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.