1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Kartoffel-æggekage med bønnesalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartoffel-æggekage:

3.

Vask kartoflerne. Se videoen.

4.

Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre. Se videoen.

5.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.

6.

Skær kartoflerne i både.

7.

Pil, og hak skalotteløgene. Se videoen.

8.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

9.

Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.

10.

Varm olie op på en stegepande.

11.

Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Se videoen.

12.

Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.

13.

Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.

Bønnesalat:

14.

Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.

15.

Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.

16.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.

17.

Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.

18.

Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Se videoen.

19.

Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Se videoen.

Dressing:

20.

Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål. Se videoen.

21.

Pres saften fra den halve citron, og kom det op i skålen med hvidløg. Se videoen.

Pres saften fra citronen, og kom det op i skålen med hvidløg. Se videoen.

22.

Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Se videoen.

23.

Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1845 kJ / 439 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 36 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min