Kartoffel-æggekage

Kartoffel-æggekage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1845 kJ / 439 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 36 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder.

      • Trin 2 af 26

        Mål alle ingredienser af. 

        • 250 g kartofler
        • ½ liter vand
        • ½ tsk salt
        • 50 g skalotteløg
        • ½ spsk olivenolie
        • 2 æg
        • ½ spsk kartoffelmel
        • 3/4 dl mælk
        • 1 tsk salt
        • 1/4 tsk friskkværnet peber
        • 100 g grønne bønner
        • ½ liter vand
        • ½ tsk salt
        • ½ dåse hvide bønner
        • ½ rød snack peberfrugt
        • 1/4 bundt purløg
        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 spsk olivenolie
        • 1/4 citron
        • Friskkværnet peber 
      • Trin 3 af 26

        Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.

        • 250 g kartofler
      • Trin 4 af 26

        Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.

        • ½ l vand
        • ½ tsk salt
      • Trin 5 af 26

        Sluk for kartoflerne og hæld kogevandet fra. Lad kartoflerne køle lidt. 

      • Trin 6 af 26

        Skær de afkølede kartofler i både.

      • Trin 7 af 26

        Pil skalotteløgene og hak dem.

        • 50 g skalotteløg
      • Trin 8 af 26

        Slå æggene ud i en skål. 

        • 2 æg
      • Trin 9 af 26

        Kom kartoffelmel og mælk i skålen med æg og pisk det godt sammen. 

        • ½ spsk kartoffelmel
        • 3/4 dl mælk
      • Trin 10 af 26

        Tilsæt salt og peber til skålen og pisk massen godt.

        • 1 tsk salt
        • 1/4 tsk friskkværnet peber
      • Trin 11 af 26

        Kom olien på panden og varm den op.

        • ½ spsk olivenolie
      • Trin 12 af 26

        Kom løg og kartoffel på panden og svits det, mens du rører rundt.

      • Trin 13 af 26

        Hæld æggemassen på panden. Skru ned og skub det hele godt sammen.

      • Trin 14 af 26

        Læg låg på panden og steg æggemassen indtil den er helt stiv. Hvis du ikke har et låg der passer til panden kan du bruge sølvpapir istedet.

      • Trin 15 af 26

        Nip de grønne bønner og skyl dem grundigt. Skær dem i mindre stykker. 

        • 100 g grønne bønner
      • Trin 16 af 26

        Kom vand og salt i en gryde og bring det i kog. Når vandet koger kommer du bønnerne i gryden og koger i 3 minutter, til de er sprøde.

        • ½ l vand
        • ½ tsk salt
      • Trin 17 af 26

        Hæld vandet fra bønnerne og kom dem over i en si.

      • Trin 18 af 26

        Åben dåsen og hæld de hvide bønner op i en si/sigte, og lad dem dryppe af. 

        • ½ dåse hvide bønner
      • Trin 19 af 26

        Skyl perberfrugten. Skær perberfrugten midt over og fjern stilk og frø. Skær den så i små terninger.

        • ½ rød snack peberfrugt
      • Trin 20 af 26

        Skyl purløget og klip det i små stykker.

        • 1/4 bundt purløg
      • Trin 21 af 26

        Kom de grønne bønner, hvide bønner og purløg i en skål. 

      • Trin 22 af 26

        Pres hvidløgene ned i en lille skål.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 23 af 26

        Pres saften fra citronen og kom det i skålen med hvidløg.

        • 1/4 citron
      • Trin 24 af 26

        Kom olien op i skålen med hvidløg og citron. Tilsæt lidt salt og peber til skålen og rør rundt med en spiseske. 

        • 1 spsk olivenolie
        • Lidt salt
      • Trin 25 af 26

        Hæld dressingen over bønnesalaten, og smag den til med citron, salt og friskkværnet peber.

        • Lidt friskkværnet peber
      • Trin 26 af 26

        Server æggekagen med bønnesalat til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g kartofler
          • ½ liter vand
          • ½ tsk salt
          • 50 g skalotteløg
          • ½ spsk olivenolie
          • 2 æg
          • ½ spsk kartoffelmel
          • 3/4 dl mælk
          • 1 tsk salt
          • 1/4 tsk friskkværnet peber

          Bønnesalat:

          • 100 g grønne bønner
          • ½ liter vand
          • ½ tsk salt
          • ½ dåse hvide bønner
          • ½ rød snack peberfrugt
          • 1/4 bundt purløg

          Dressing:

          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 spsk olivenolie
          • 1/4 citron
          • Friskkværnet peber 

          Køkkenredskaber

          • 2 måleskeer
          • 1 grydeske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 røreske
          • 1 saks
          • 1 mellem skål
          • 2 små skåle
          • 1 mellem gryde
          • 1 pande (teflon)
          • 1 piskeris
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 citruspresser
          • 2 sier/sigter
          • 1 dåseåbner
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 grydelåg
          • 1 lille gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder.
          2. Mål alle ingredienser af. 
          3. Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
          4. Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.
          5. Sluk for kartoflerne og hæld kogevandet fra. Lad kartoflerne køle lidt. 
          6. Skær de afkølede kartofler i både.
          7. Pil skalotteløgene og hak dem.
          8. Slå æggene ud i en skål. 
          9. Kom kartoffelmel og mælk i skålen med æg og pisk det godt sammen. 
          10. Tilsæt salt og peber til skålen og pisk massen godt.
          11. Kom olien på panden og varm den op.
          12. Kom løg og kartoffel på panden og svits det, mens du rører rundt.
          13. Hæld æggemassen på panden. Skru ned og skub det hele godt sammen.
          14. Læg låg på panden og steg æggemassen indtil den er helt stiv. Hvis du ikke har et låg der passer til panden kan du bruge sølvpapir istedet.
          15. Nip de grønne bønner og skyl dem grundigt. Skær dem i mindre stykker. 
          16. Kom vand og salt i en gryde og bring det i kog. Når vandet koger kommer du bønnerne i gryden og koger i 3 minutter, til de er sprøde.
          17. Hæld vandet fra bønnerne og kom dem over i en si.
          18. Åben dåsen og hæld de hvide bønner op i en si/sigte, og lad dem dryppe af. 
          19. Skyl perberfrugten. Skær perberfrugten midt over og fjern stilk og frø. Skær den så i små terninger.
          20. Skyl purløget og klip det i små stykker.
          21. Kom de grønne bønner, hvide bønner og purløg i en skål. 
          22. Pres hvidløgene ned i en lille skål.
          23. Pres saften fra citronen og kom det i skålen med hvidløg.
          24. Kom olien op i skålen med hvidløg og citron. Tilsæt lidt salt og peber til skålen og rør rundt med en spiseske. 
          25. Hæld dressingen over bønnesalaten, og smag den til med citron, salt og friskkværnet peber.
          26. Server æggekagen med bønnesalat til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor og sund frokost eller aftensmad.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1845 kJ / 439 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 46 %
            • Fedt: 36 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 26

            Vask hænder.

          • Trin 2 af 26

            Mål alle ingredienser af.

            • 500 g kartofler
            • 1 liter vand
            • 1 tsk salt
            • 100 g skalotteløg
            • 1 spsk olivenolie
            • 4 æg
            • 1 spsk kartoffelmel
            • 1½ dl mælk
            • 2 tsk salt
            • ½ tsk friskkværnet peber
            • 200 g grønne bønner
            • 1 liter vand
            • 1 tsk salt
            • 1 dåse hvide bønner
            • 1 rød snack peberfrugt
            • ½ bundt purløg
            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 spsk olivenolie
            • ½ citron
            • Friskkværnet peber 
          • Trin 3 af 26

            Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.

            • 500 g kartofler
          • Trin 4 af 26

            Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.

            • 1 l vand
            • 1 tsk salt
          • Trin 5 af 26

            Sluk for kartoflerne og hæld kogevandet fra. Lad kartoflerne køle lidt. 

          • Trin 6 af 26

            Skær de afkølede kartofler i både.

          • Trin 7 af 26

            Pil skalotteløgene og hak dem.

            • 100 g skalotteløg
          • Trin 8 af 26

            Slå æggene ud i en skål. 

            • 4 æg
          • Trin 9 af 26

            Kom kartoffelmel og mælk i skålen med æg og pisk det godt sammen. 

            • 1 spsk kartoffelmel
            • 1½ dl mælk
          • Trin 10 af 26

            Tilsæt salt og peber til skålen og pisk massen godt.

            • 2 tsk salt
            • ½ tsk friskkværnet peber
          • Trin 11 af 26

            Kom olien på panden og varm den op.

            • 1 spsk olivenolie
          • Trin 12 af 26

            Kom løg og kartoffel på panden og svits det, mens du rører rundt.

          • Trin 13 af 26

            Hæld æggemassen på panden. Skru ned og skub det hele godt sammen.

          • Trin 14 af 26

            Læg låg på panden og steg æggemassen indtil den er helt stiv. Hvis du ikke har et låg der passer til panden kan du bruge sølvpapir istedet.

          • Trin 15 af 26

            Nip de grønne bønner og skyl dem grundigt. Skær dem i mindre stykker. 

            • 200 g grønne bønner
          • Trin 16 af 26

            Kom vand og salt i en gryde og bring det i kog. Når vandet koger kommer du bønnerne i gryden og koger dem i 3 minutter, til de er sprøde.

            • 1 l vand
            • 1 tsk salt
          • Trin 17 af 26

            Hæld vandet fra bønnerne og kom dem over i en si.

          • Trin 18 af 26

            Åben dåsen og hæld de hvide bønner op i en si/sigte, og lad dem dryppe af. 

            • 1 dåse hvide bønner
          • Trin 19 af 26

            Skyl perberfrugten. Skær perberfrugten midt over og fjern stilk og frø. Skær den så i små terninger.

            • 1 rød snack peberfrugt
          • Trin 20 af 26

            Skyl purløget og klip det i små stykker.

            • ½ bundt purløg
          • Trin 21 af 26

            Kom de grønne bønner, hvide bønner og purløg i en skål. 

          • Trin 22 af 26

            Pres hvidløgene ned i en lille skål.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 23 af 26

            Pres saften fra den halve citron og kom det i skålen med hvidløg.

            • ½ citron
          • Trin 24 af 26

            Kom olien op i skålen med hvidløg og citron. Tilsæt lidt salt og peber til skålen og rør rundt med en spiseske.

            • 2 spsk olivenolie
            • Lidt salt
          • Trin 25 af 26

            Hæld dressingen over bønnesalaten, og smag den til med citron, salt og friskkværnet peber.

            • Lidt friskkværnet peber
          • Trin 26 af 26

            Server æggekagen med bønnesalat til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor og sund frokost eller aftensmad.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g kartofler
              • 1 liter vand
              • 1 tsk salt
              • 100 g skalotteløg
              • 1 spsk olivenolie
              • 4 æg
              • 1 spsk kartoffelmel
              • 1½ dl mælk
              • 2 tsk salt
              • ½ tsk friskkværnet peber

              Bønnesalat:

              • 200 g grønne bønner
              • 1 liter vand
              • 1 tsk salt
              • 1 dåse hvide bønner
              • 1 rød snack peberfrugt
              • ½ bundt purløg

              Dressing:

              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 spsk olivenolie
              • ½ citron
              • Friskkværnet peber 

              Køkkenredskaber

              • 2 måleskeer
              • 1 grydeske
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 røreske
              • 1 saks
              • 1 mellem skål
              • 2 små skåle
              • 1 mellem gryde
              • 1 pande (teflon)
              • 1 piskeris
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 citruspresser
              • 2 sier/sigter
              • 1 dåseåbner
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 grydelåg
              • 1 lille gryde

              Sådan gør du

              1. Vask hænder.
              2. Mål alle ingredienser af.
              3. Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
              4. Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.
              5. Sluk for kartoflerne og hæld kogevandet fra. Lad kartoflerne køle lidt. 
              6. Skær de afkølede kartofler i både.
              7. Pil skalotteløgene og hak dem.
              8. Slå æggene ud i en skål. 
              9. Kom kartoffelmel og mælk i skålen med æg og pisk det godt sammen. 
              10. Tilsæt salt og peber til skålen og pisk massen godt.
              11. Kom olien på panden og varm den op.
              12. Kom løg og kartoffel på panden og svits det, mens du rører rundt.
              13. Hæld æggemassen på panden. Skru ned og skub det hele godt sammen.
              14. Læg låg på panden og steg æggemassen indtil den er helt stiv. Hvis du ikke har et låg der passer til panden kan du bruge sølvpapir istedet.
              15. Nip de grønne bønner og skyl dem grundigt. Skær dem i mindre stykker. 
              16. Kom vand og salt i en gryde og bring det i kog. Når vandet koger kommer du bønnerne i gryden og koger dem i 3 minutter, til de er sprøde.
              17. Hæld vandet fra bønnerne og kom dem over i en si.
              18. Åben dåsen og hæld de hvide bønner op i en si/sigte, og lad dem dryppe af. 
              19. Skyl perberfrugten. Skær perberfrugten midt over og fjern stilk og frø. Skær den så i små terninger.
              20. Skyl purløget og klip det i små stykker.
              21. Kom de grønne bønner, hvide bønner og purløg i en skål. 
              22. Pres hvidløgene ned i en lille skål.
              23. Pres saften fra den halve citron og kom det i skålen med hvidløg.
              24. Kom olien op i skålen med hvidløg og citron. Tilsæt lidt salt og peber til skålen og rør rundt med en spiseske.
              25. Hæld dressingen over bønnesalaten, og smag den til med citron, salt og friskkværnet peber.
              26. Server æggekagen med bønnesalat til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1845 kJ / 439 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 46 %
                • Fedt: 36 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 26

                Vask hænder.

              • Trin 2 af 26

                Mål alle ingredienser af.

                • 750 g kartofler
                • 1½ liter vand
                • 1½ tsk salt
                • 150 g skalotteløg
                • 1½ spsk olivenolie
                • 6 æg
                • 1½ spsk kartoffelmel
                • 2 1/4 dl mælk
                • 3 tsk salt
                • 3/4 tsk friskkværnet peber
                • 300 g grønne bønner
                • 1½ liter vand
                • 1½ tsk salt
                • 1½ dåse hvide bønner
                • 1½ rød snack peberfrugt
                • 3/4 bundt purløg
                • 3-4 fed hvidløg
                • 3 spsk olivenolie
                • 3/4 citron
                • Friskkværnet peber 
              • Trin 3 af 26

                Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.

                • 750 g kartofler
              • Trin 4 af 26

                Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.

                • 1½ l vand
                • 1½ tsk salt
              • Trin 5 af 26

                Sluk for kartoflerne og hæld kogevandet fra. Lad kartoflerne køle lidt. 

              • Trin 6 af 26

                Skær de afkølede kartofler i både.

              • Trin 7 af 26

                Pil skalotteløgene og hak dem.

                • 150 g skalotteløg
              • Trin 8 af 26

                Slå æggene ud i en skål.

                • 6 æg
              • Trin 9 af 26

                Kom kartoffelmel og mælk i skålen med æg og pisk det godt sammen. 

                • 1½ spsk kartoffelmel
                • 2 1/4 dl mælk
              • Trin 10 af 26

                Tilsæt salt og peber til skålen og pisk massen godt.

                • 3 tsk salt
                • 3/4 tsk friskkværnet peber
              • Trin 11 af 26

                Kom olien på panden og varm den op.

                • 1½ spsk olivenolie
              • Trin 12 af 26

                Kom løg og kartoffel på panden og svits det, mens du rører rundt.

              • Trin 13 af 26

                Hæld æggemassen på panden. Skru ned og skub det hele godt sammen.

              • Trin 14 af 26

                Læg låg på panden og steg æggemassen indtil den er helt stiv. Hvis du ikke har et låg der passer til panden kan du bruge sølvpapir istedet.

              • Trin 15 af 26

                Nip de grønne bønner og skyl dem grundigt. Skær dem i mindre stykker.

                • 300 g grønne bønner
              • Trin 16 af 26

                Kom vand og salt i en gryde og bring det i kog. Når vandet koger kommer du bønnerne i gryden og koger dem i 3 minutter, til de er sprøde.

                • 1½ l vand
                • 1½ tsk salt
              • Trin 17 af 26

                Hæld vandet fra bønnerne og kom dem over i en si.

              • Trin 18 af 26

                Åben dåsen og hæld de hvide bønner op i en si/sigte, og lad dem dryppe af. 

                • 1½ dåse hvide bønner
              • Trin 19 af 26

                Skyl perberfrugterne. Skær perberfrugterne midt over og fjern stilk og frø. Skær dem så i små terninger.

                • 1½ rød snack peberfrugt
              • Trin 20 af 26

                Skyl purløget og klip det i små stykker.

                • 3/4 bundt purløg
              • Trin 21 af 26

                Kom de grønne bønner, hvide bønner og purløg i en skål. 

              • Trin 22 af 26

                Pres hvidløgene ned i en lille skål.

                • 3-4 fed hvidløg
              • Trin 23 af 26

                Pres saften fra citronen og kom det i skålen med hvidløg.

                • 3/4 citron
              • Trin 24 af 26

                Kom olien op i skålen med hvidløg og citron. Tilsæt lidt salt og peber til skålen og rør rundt med en spiseske. 

                • 3 spsk olivenolie
                • Lidt salt
              • Trin 25 af 26

                Hæld dressingen over bønnesalaten, og smag den til med citron, salt og friskkværnet peber.

                • Lidt friskkværnet peber
              • Trin 26 af 26

                Server æggekagen med bønnesalat til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g kartofler
                  • 1½ liter vand
                  • 1½ tsk salt
                  • 150 g skalotteløg
                  • 1½ spsk olivenolie
                  • 6 æg
                  • 1½ spsk kartoffelmel
                  • 2 1/4 dl mælk
                  • 3 tsk salt
                  • 3/4 tsk friskkværnet peber

                  Bønnesalat:

                  • 300 g grønne bønner
                  • 1½ liter vand
                  • 1½ tsk salt
                  • 1½ dåse hvide bønner
                  • 1½ rød snack peberfrugt
                  • 3/4 bundt purløg

                  Dressing:

                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 3 spsk olivenolie
                  • 3/4 citron
                  • Friskkværnet peber 

                  Køkkenredskaber

                  • 2 måleskeer
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 røreske
                  • 1 saks
                  • 1 mellem skål
                  • 2 små skåle
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 pande (teflon)
                  • 1 piskeris
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 citruspresser
                  • 2 sier/sigter
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille gryde

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder.
                  2. Mål alle ingredienser af.
                  3. Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
                  4. Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre.
                  5. Sluk for kartoflerne og hæld kogevandet fra. Lad kartoflerne køle lidt. 
                  6. Skær de afkølede kartofler i både.
                  7. Pil skalotteløgene og hak dem.
                  8. Slå æggene ud i en skål.
                  9. Kom kartoffelmel og mælk i skålen med æg og pisk det godt sammen. 
                  10. Tilsæt salt og peber til skålen og pisk massen godt.
                  11. Kom olien på panden og varm den op.
                  12. Kom løg og kartoffel på panden og svits det, mens du rører rundt.
                  13. Hæld æggemassen på panden. Skru ned og skub det hele godt sammen.
                  14. Læg låg på panden og steg æggemassen indtil den er helt stiv. Hvis du ikke har et låg der passer til panden kan du bruge sølvpapir istedet.
                  15. Nip de grønne bønner og skyl dem grundigt. Skær dem i mindre stykker.
                  16. Kom vand og salt i en gryde og bring det i kog. Når vandet koger kommer du bønnerne i gryden og koger dem i 3 minutter, til de er sprøde.
                  17. Hæld vandet fra bønnerne og kom dem over i en si.
                  18. Åben dåsen og hæld de hvide bønner op i en si/sigte, og lad dem dryppe af. 
                  19. Skyl perberfrugterne. Skær perberfrugterne midt over og fjern stilk og frø. Skær dem så i små terninger.
                  20. Skyl purløget og klip det i små stykker.
                  21. Kom de grønne bønner, hvide bønner og purløg i en skål. 
                  22. Pres hvidløgene ned i en lille skål.
                  23. Pres saften fra citronen og kom det i skålen med hvidløg.
                  24. Kom olien op i skålen med hvidløg og citron. Tilsæt lidt salt og peber til skålen og rør rundt med en spiseske. 
                  25. Hæld dressingen over bønnesalaten, og smag den til med citron, salt og friskkværnet peber.
                  26. Server æggekagen med bønnesalat til.