Kartoffel

Kartofler er runde, hårde knolde. De findes i mange forskellige størrelser. Nogle kartofler er bedst at bruge til at bage, andre er bedst, når du skræller dem og koger dem. Du kan spise kartofler med skræl, efter du har vasket og kogt dem. 

 

Smag: Sødt og umami.

Holdbarhed

10 dage på hylden

1 måned i køleskabet

Opbevaring

Opbevar kartofler i grøntsagsskuffen i køleskabet, så holder de sig bedst. Hvis kartoflerne har grønne pletter, skal du smide dem ud. 

Retter med kartoffel

Svensk pølseret

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Kartoffel-svampesalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Karrysuppe med rejer

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Tortillapizza med rodfrugter

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min