Kartoffel

Kartofler er runde, hårde knolde. De findes i mange forskellige størrelser. Nogle kartofler er bedst at bruge til at bage, andre er bedst, når du skræller dem og koger dem. Du kan spise kartofler med skræl, efter du har vasket og kogt dem. 

 

Smag: Sødt og umami.

Holdbarhed

10 dage på hylden

1 måned i køleskabet

Opbevaring

Opbevar kartofler i grøntsagsskuffen i køleskabet, så holder de sig bedst. Hvis kartoflerne har grønne pletter, skal du smide dem ud. 

Retter med kartoffel

Rosmarin-kartoffelbåde

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Hakkebøffer med bløde løg

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Rødbedesuppe

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Vegetarburger med kartoffel-grøntsagsbøf

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 90 min