Karrysuppe med rejer

Karrysuppe med rejer

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?

        Lav et lækkert madbrød til din suppe.

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • ¼ knoldselleri (200 g.)
        • 200 g. kartofler
        • ¼ frisk chili
        • 1 spsk. olie
        • 2 tsk. karry
        •  5 dl. vand
        • ½ æble
        • ¾ dl. kokosmælk
        • ½ cm. frisk ingefær
        • 1 lime
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 75 g. rejer (fra frost eller i lage)
      • Trin 3 af 17

        Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg

         

      • Trin 4 af 17

        Pil, og pres hvidløget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg

         

      • Trin 5 af 17

        Læg det kvarte selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.

        • ¼ knoldselleri (200 g.)

         

      • Trin 6 af 17

        Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

        • 200 g. kartofler

         

      • Trin 7 af 17

        Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ¼ frisk chili

         

      • Trin 8 af 17

        Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

        • 1 spsk. olie

         

      • Trin 9 af 17

        Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.

        • 2 tsk. karry

         

      • Trin 10 af 17

        Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.

        • 5 dl. vand

         

      • Trin 11 af 17

        Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • ½ æble

         

      • Trin 12 af 17

        Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.

        • ¾ dl. kokosmælk

         

      • Trin 13 af 17

        Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med ske.

        • ½ cm. frisk ingefær

         

      • Trin 14 af 17

        Skyl lime, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citrusfrugt.

        • 1 lime
      • Trin 15 af 17

        Skær limefrugten over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.

      • Trin 16 af 17

        Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

         

      • Trin 17 af 17

        Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.

        • 75 g. rejer (fra frost eller i lage)

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?

        Lav et lækkert madbrød til din suppe.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • ¼ knoldselleri (200 g.)
          • 200 g. kartofler
          • ¼ frisk chili
          • 1 spsk. olie
          • 2 tsk. karry
          •  5 dl. vand
          • ½ æble
          • ¾ dl. kokosmælk
          • ½ cm. frisk ingefær
          • 1 lime
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 75 g. rejer (fra frost eller i lage)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 rivejern
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Pil, og pres hvidløget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          5. Læg det kvarte selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.
          6. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
          7. Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          8. Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
          9. Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.
          10. Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.
          11. Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          12. Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.
          13. Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med ske.
          14. Skyl lime, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citrusfrugt.
          15. Skær limefrugten over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
          16. Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.
          17. Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?

            Lav et lækkert madbrød til din suppe.

             

            Energi-indhold pr. portion
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • ½ knoldselleri (400 g.)
            • 400 g. kartofler
            • ½ frisk chili
            • 2 spsk. olie
            • 4 tsk. karry
            • 1 l. vand
            • 1 æble
            • 1 ¼ dl. kokosmælk
            • 1 cm. frisk ingefær
            • 2 lime
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 150 g. rejer (fra frost eller i lage)
          • Trin 3 af 17

            Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg

             

          • Trin 4 af 17

            Pil, og pres hvidløget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg

             

          • Trin 5 af 17

            Læg den halve selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.

            • ½ knoldselleri (400 g.)

             

          • Trin 6 af 17

            Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

            • 400 g. kartofler

             

          • Trin 7 af 17

            Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • ½ frisk chili
          • Trin 8 af 17

            Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 9 af 17

            Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.

            • 4 tsk. karry

             

          • Trin 10 af 17

            Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.

            • 1 l. vand

             

          • Trin 11 af 17

            Skyl æble, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • 1 æble
          • Trin 12 af 17

            Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.

            • 1 ¼ dl. kokosmælk
          • Trin 13 af 17

            Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med ske.

            • 1 cm. frisk ingefær

             

          • Trin 14 af 17

            Skyl lime, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citrusfrugt.

            • 2 lime

             

          • Trin 15 af 17

            Skær limefrugterne over, og pres saften af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.

          • Trin 16 af 17

            Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 17 af 17

            Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.

            • 150 g. rejer (fra frost eller i lage)
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?

            Lav et lækkert madbrød til din suppe.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • ½ knoldselleri (400 g.)
              • 400 g. kartofler
              • ½ frisk chili
              • 2 spsk. olie
              • 4 tsk. karry
              • 1 l. vand
              • 1 æble
              • 1 ¼ dl. kokosmælk
              • 1 cm. frisk ingefær
              • 2 lime
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 150 g. rejer (fra frost eller i lage)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 rivejern
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Pil, og pres hvidløget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              5. Læg den halve selleri med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.
              6. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
              7. Skyl chili. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              8. Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              9. Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.
              10. Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.
              11. Skyl æble, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              12. Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.
              13. Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med ske.
              14. Skyl lime, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citrusfrugt.
              15. Skær limefrugterne over, og pres saften af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
              16. Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.
              17. Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?

                Lav et lækkert madbrød til din suppe.

                 

                Energi-indhold pr. portion
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • ¾ knoldselleri (600 g.)
                • 600 g. kartofler
                • ¾ frisk chili
                • 3 spsk. olie
                • 6 tsk. karry
                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ æble
                • 1 ¾ dl. kokosmælk
                • 1 ½ cm. frisk ingefær
                • 3 lime
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 225 g. rejer (fra frost eller i lage)
              • Trin 3 af 17

                Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg

                 

              • Trin 4 af 17

                Pil, og pres hvidløget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg

                 

              • Trin 5 af 17

                Læg sellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.

                • ¾ knoldselleri (600 g.)

                 

              • Trin 6 af 17

                Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

                • 600 g. kartofler
              • Trin 7 af 17

                Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

                • ¾ frisk chili

                 

              • Trin 8 af 17

                Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 9 af 17

                Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.

                • 6 tsk. karry

                 

              • Trin 10 af 17

                Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.

                • 1 ½ l. vand
              • Trin 11 af 17

                Skyl æble, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 1 ½ æble

                 

              • Trin 12 af 17

                Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.

                • 1 ¾ dl. kokosmælk

                 

              • Trin 13 af 17

                Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med ske.

                • 1 ½ cm. frisk ingefær

                 

              • Trin 14 af 17

                Skyl limene, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citrusfrugt.

                • 3 lime

                 

              • Trin 15 af 17

                Skær limefrugterne over, og pres saften af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.

              • Trin 16 af 17

                Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 17 af 17

                Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.

                • 225 g. rejer (fra frost eller i lage)

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?

                Lav et lækkert madbrød til din suppe.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • ¾ knoldselleri (600 g.)
                  • 600 g. kartofler
                  • ¾ frisk chili
                  • 3 spsk. olie
                  • 6 tsk. karry
                  • 1 ½ l. vand
                  • 1 ½ æble
                  • 1 ¾ dl. kokosmælk
                  • 1 ½ cm. frisk ingefær
                  • 3 lime
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 225 g. rejer (fra frost eller i lage)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 rivejern
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Pil, og pres hvidløget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  5. Læg sellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af oppefra og ned. Skær sellerien i cirka 1 centimeter tynde skiver. Skær dem i strimler. Skær strimlerne i tern på cirka 1 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ordner knoldselleri.
                  6. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
                  7. Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak den halve chili fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en frysepose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  8. Kom olie i en stor gryde, og varm op. Kom kartofler, løg, hvidløg og knoldselleri i gryden, og svits det hele i 5 minutter. Løgene skal blive klare, men må ikke blive brune. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  9. Kom karry og chili i gryden, og steg videre i 1-2 minutter.
                  10. Hæld vand i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 20 minutter.
                  11. Skyl æble, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  12. Kom kokosmælk og æble i suppen, og kog i 5 minutter mere.
                  13. Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde revet ingefær. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med ske.
                  14. Skyl limene, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Riv kun den grønne del af skallen og undgå at få det hvide med. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citrusfrugt.
                  15. Skær limefrugterne over, og pres saften af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
                  16. Kom ingefær, limeskal og limesaft i suppen. Smag til med salt og peber.
                  17. Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.