Kardemomme (stødt)

Kardemomme er et krydderi, der stammer fra Indien. Man bruger det blandt andet i indiske gryderetter. Det er også godt i brød, kager og te. Du kan købe kardemomme som stødt pulver eller som hele frøkapsler. Frøkapslerne kan du knuse i fx en morter, inden du bruger dem. Du kan riste dem på en stegepande først, så bliver smagen kraftigere.

Du kan bruge kardemomme i fx kanelsnegle, krydderikage og chai-te.

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar stødt kardemomme tørt og mørkt, for eksempel i et køkkenskab eller en køkkenskuffe.

Retter med kardemomme (stødt)

Kanelgifler

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 60 min.

Svenske kanelsnegle

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 63 min.

Tre slags småkager af én dej

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 50 min.

Fødselsdagsboller

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 45 min.