Kardemomme (stødt)

Kardemomme er et krydderi, der stammer fra Indien. Man bruger det blandt andet i indiske gryderetter. Det er også godt i brød, kager og te. Du kan købe kardemomme som stødt pulver eller som hele frøkapsler. Frøkapslerne kan du knuse i fx en morter, inden du bruger dem. Du kan riste dem på en stegepande først, så bliver smagen kraftigere.

Du kan bruge kardemomme i fx kanelsnegle, krydderikage og chai-te.

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar stødt kardemomme tørt og mørkt, for eksempel i et køkkenskab eller en køkkenskuffe.

Retter med kardemomme (stødt)

Klejner

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 90 min

Tre slags småkager af én dej

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Spice cake fra Zanzibar

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Kardemommesnurrer med æble

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 25 min