Kardemomme-snurrer med æble

Kardemomme-snurrer med æble

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Hvis du elsker kanelsnegle, så er de her snurrer lige noget for dig. De minder om kanelsnegle, men har bare en lidt anden, men mindst lige så lækker smag. Det søde æblefyld i den bløde gærdej er en godbid sendt fra himlen.

        Opskriften giver cirka 16 kardemomme-snurrer.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1117 kJ / 267 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 72 %
        • Fedt: 21 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. smør
        • 3 dl. mælk
        • 25 g. gær
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 80 g. sukker
        • 3 tsk. stødt kardemomme
        • ¼ tsk. salt
        • 1 æg
        • 550-600 g. hvedemel

        Æblefyld:

        • 6 store eller 8 små æbler
        • 125 g. sukker
        • 1 spsk. vand
        • 2 tsk. vaniljesukker
        • 1 ½ tsk. kardemomme
        • ¼ dl. mælk til pensling
      • Trin 3 af 20

        Dej: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.

        • 100 g. smør
        • 3 dl. mælk
      • Trin 4 af 20

        Smuldr gæren i en stor skål. Hæld den lune mælk og smør i skålen, og rør, til gæren er opløst.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 20

        Tilsæt vaniljesukker, sukker, kardemomme og salt, og rør rundt.

        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 80 g. sukker
        • 3 tsk. stødt kardemomme
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 6 af 20

        Slå et æg ud i en kop eller et glas, og hæld det op i skålen. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 20

        Tilsæt det meste af hvedemelet, og rør dejen sammen. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne, til den er smidig og glat. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

        • 550-600 g. hvedemel
      • Trin 8 af 20

        Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Stil den til hævning i cirka 1 time.

      • Trin 9 af 20

        Æblefyld: Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • 6 store eller 8 små æbler
      • Trin 10 af 20

        Kom æbletern, sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det koge ved svag varme i cirka 15 minutter, til æblerne er kogt lidt ud.

        • 125 g. sukker
        • 1 spsk. vand
      • Trin 11 af 20

        Tag gryden væk fra varmen. Stil gryden ned i håndvasken og mos æblerne med et piskeris. Du kan også bruge en stavblender.

      • Trin 12 af 20

        Hæld æblefyldet i en skål. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme, og rør rundt. Lad den køle lidt af.

        • 2 tsk. vaniljesukker
        • 1 ½ tsk. kardemomme
      • Trin 13 af 20

        Lave snurrer: Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 14 af 20

        Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul den ud til en flad rektangel. Den skal være cirka 50 x 40 centimeter og cirka 1 centimeter tyk.

      • Trin 15 af 20

        Fordel æblefyldet på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel dej over, så mosen er pakket ind.

      • Trin 16 af 20

        Skær dejpladen ud i cirka 16 strimler. Sno dem til snurrer. Klik på videoen og se, hvordan du laver snurrer.

      • Trin 17 af 20

        Læg dine kardemomme-snurrer på bagepladen. Læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i cirka 1 ½ time.

      • Trin 18 af 20

        Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pensl æblesnurrerne med mælk.

        • ¼ dl. mælk til pensling
      • Trin 19 af 20

        Bag kardemomme-snurrerne i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Bank en snurre under bunden. Det skal lyde hult. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om de er gennembagte.

      • Trin 20 af 20

        Lad dine kardemomme-snurrer køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du elsker kanelsnegle, så er de her snurrer lige noget for dig. De minder om kanelsnegle, men har bare en lidt anden, men mindst lige så lækker smag. Det søde æblefyld i den bløde gærdej er en godbid sendt fra himlen.

        Opskriften giver cirka 16 kardemomme-snurrer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. smør
          • 3 dl. mælk
          • 25 g. gær
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 80 g. sukker
          • 3 tsk. stødt kardemomme
          • ¼ tsk. salt
          • 1 æg
          • 550-600 g. hvedemel

          Æblefyld:

          • 6 store eller 8 små æbler
          • 125 g. sukker
          • 1 spsk. vand
          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 1 ½ tsk. kardemomme
          • ¼ dl. mælk til pensling

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 2 små gryder med låg
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 2 rene viskestykker
          • 1 skærebræt
          • 1 tyndskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 piskeris
          • 1 mellemstor skål
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 glas
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dej: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.
          4. Smuldr gæren i en stor skål. Hæld den lune mælk og smør i skålen, og rør, til gæren er opløst.
          5. Tilsæt vaniljesukker, sukker, kardemomme og salt, og rør rundt.
          6. Slå et æg ud i en kop eller et glas, og hæld det op i skålen. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          7. Tilsæt det meste af hvedemelet, og rør dejen sammen. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne, til den er smidig og glat. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Stil den til hævning i cirka 1 time.
          9. Æblefyld: Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          10. Kom æbletern, sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det koge ved svag varme i cirka 15 minutter, til æblerne er kogt lidt ud.
          11. Tag gryden væk fra varmen. Stil gryden ned i håndvasken og mos æblerne med et piskeris. Du kan også bruge en stavblender.
          12. Hæld æblefyldet i en skål. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme, og rør rundt. Lad den køle lidt af.
          13. Lave snurrer: Kom bagepapir på en bageplade.
          14. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul den ud til en flad rektangel. Den skal være cirka 50 x 40 centimeter og cirka 1 centimeter tyk.
          15. Fordel æblefyldet på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel dej over, så mosen er pakket ind.
          16. Skær dejpladen ud i cirka 16 strimler. Sno dem til snurrer. Klik på videoen og se, hvordan du laver snurrer.
          17. Læg dine kardemomme-snurrer på bagepladen. Læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i cirka 1 ½ time.
          18. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pensl æblesnurrerne med mælk.
          19. Bag kardemomme-snurrerne i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Bank en snurre under bunden. Det skal lyde hult. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om de er gennembagte.
          20. Lad dine kardemomme-snurrer køle af på en bagerist.