- Hjem >
- Opskrifter >
- Sæson >
- Efterår >
- Kardemommesnurrer med æble
Kardemommesnurrer med æble
Samlet tid: 3 timer 20 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Svær
 
Hvis du elsker kanelsnegle, så er GoCooks opskrift på de her snurrer lige noget for dig. De minder om kanelsnegle, men har bare en lidt anden, men mindst lige så lækker smag. Det søde æblefyld i den bløde gærdej er en godbid sendt fra himlen. Æblemosen som du bruger som æblefyld rækker i øvrigt også til morgenmaden eller som marmelade på dit brød.
Opskriften giver cirka 16 kardemomme-snurrer.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kardemommesnurrer med æble
Kardemommesnurrer:
100 g. smør
3 dl. mælk
25 g. gær
1 tsk. vaniljesukker
80 g. sukker
3 tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. salt
1 æg
550-600 g. hvedemel
Æblemos:
6 store eller 8 små æbler
125 g. sukker
1 spsk. vand
2 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. kardemomme
¼ dl. mælk til pensling
 
Smør
 
Mælk
 
Gær
 
Vaniljesukker
 
Sukker
 
Kardemomme (stødt)
 
Salt
 
Æg
 
Hvedemel
 
Æble
 
Vand
Køkkenredskaber til kardemommesnurrer med æble
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
2 små gryder med låg
1 røreske
1 kop
2 rene viskestykker
1 skærebræt
1 tyndskræller
1 stor skarp kniv
1 piskeris
1 mellemstor skål
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 glas
1 bagepensel
 
Køkkenvægt
 
Decilitermål
 
Teske
 
Spiseske
 
Stor røreskål
 
Lille gryde
 
Røreske
 
Kop
 
Viskestykke
 
Skærebræt
 
Tyndskræller
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Piskeris
 
Mellem røreskål
 
Bagepapir
 
Bageplade
 
Kagerulle
 
Glas
 
Bagepensel
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
5.
6.
Slå et æg ud i en kop eller et glas, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
7.
8.
Æblemos:
9.
Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
10.
11.
12.
Lave snurrer:
13.
Kom bagepapir på en bageplade.
14.
15.
Fordel et cirka ½ centimeter tyndt lag æblefyld på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel dej over, så fyldet er pakket ind. Får du æblemos til overs, så put det i en bøtte med låg og stil det i køleskabet. Se videoen.
16.
Skær dejpladen ud i cirka 16 strimler. Sno dem til snurrer.
17.
18.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pensl æblesnurrerne med mælk. Se videoen.
19.
20.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per styk
Energi: 1117 kJ / 267 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
