Karbonader med grønærter
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1205 kJ / 288 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 2,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Karbonader:
- 250 g. hakket grise- og kalvekød
- 1 æg
- 1 ½ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 1 ½ gulerod
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 100 g. frosne ærter
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 flad tallerken
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
Karbonader:
- 250 g. hakket grise- og kalvekød
- 1 æg
- 1 ½ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 1 ½ gulerod
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 100 g. frosne ærter
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
- Trin 3 af 12
Form kødet til 2 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
- 250 g. hakket grise- og kalvekød
- Trin 4 af 12
Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 5 af 12
Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 6 af 12
Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
- Trin 7 af 12
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 8 af 12
Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
- 1 ½ gulerod
- Trin 9 af 12
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- Trin 10 af 12
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
- 1 dl. mælk
- Trin 11 af 12
Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
- Trin 12 af 12
Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
- 100 g. frosne ærter
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Du skal bruge
Ingredienser
Karbonader:
- 250 g. hakket grise- og kalvekød
- 1 æg
- 1 ½ dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 1 ½ gulerod
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 100 g. frosne ærter
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 flad tallerken
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Form kødet til 2 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
- Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
- Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
- Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
- Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1205 kJ / 288 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 2,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Karbonader:
- 500 g. hakket grise- og kalvekød
- 1 æg
- 3 dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 3 gulerødder
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 4 dl. mælk
- 200 g. frosne ærter
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 flad tallerken
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
Karbonader:
- 500 g. hakket grise- og kalvekød
- 1 æg
- 3 dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 3 gulerødder
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 4 dl. mælk
- 200 g. frosne ærter
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
- Trin 3 af 12
Form kødet til 4 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
- 500 g. hakket grise- og kalvekød
- Trin 4 af 12
Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 5 af 12
Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 3 dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 6 af 12
Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
- Trin 7 af 12
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 8 af 12
Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
- 3 gulerødder
- Trin 9 af 12
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- Trin 10 af 12
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
- 4 dl. mælk
- Trin 11 af 12
Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
- Trin 12 af 12
Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
- 200 g. frosne ærter
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Du skal bruge
Ingredienser
Karbonader:
- 500 g. hakket grise- og kalvekød
- 1 æg
- 3 dl. rasp
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 3 gulerødder
- 30 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 4 dl. mælk
- 200 g. frosne ærter
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. eddike
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 flad tallerken
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Form kødet til 4 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
- Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
- Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
- Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
- Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1205 kJ / 288 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 44 %
- Heraf mættet fedt: 2,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Karbonader:
- 750 g. hakket grise- og kalvekød
- 2 æg
- 4 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 5 gulerødder
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 6 dl. mælk
- 300 g. frosne ærter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. sukker
- 1 ½ tsk. eddike
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 flad tallerken
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
Karbonader:
- 750 g. hakket grise- og kalvekød
- 2 æg
- 4 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 5 gulerødder
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 6 dl. mælk
- 300 g. frosne ærter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. sukker
- 1 ½ tsk. eddike
- Trin 3 af 12
Form kødet til 6 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
- 750 g. hakket grise- og kalvekød
- Trin 4 af 12
Slå æggene ud i en kop og kom dem op i en tallerken. Pisk æggene sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 5 af 12
Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 4 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 6 af 12
Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
- Trin 7 af 12
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 8 af 12
Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
- 5 gulerødder
- Trin 9 af 12
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- Trin 10 af 12
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
- 6 dl. mælk
- Trin 11 af 12
Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
- Trin 12 af 12
Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
- 300 g. frosne ærter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. sukker
- 1 ½ tsk. eddike
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Du skal bruge
Ingredienser
Karbonader:
- 750 g. hakket grise- og kalvekød
- 2 æg
- 4 ½ dl. rasp
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 spsk. olie til stegning
Sovs:
- 5 gulerødder
- 45 g. smør
- 4 ½ spsk. hvedemel
- 6 dl. mælk
- 300 g. frosne ærter
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. sukker
- 1 ½ tsk. eddike
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 flad tallerken
- 2 dybe tallerkener
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Form kødet til 6 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
- Slå æggene ud i en kop og kom dem op i en tallerken. Pisk æggene sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
- Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
- Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
- Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
-