Karbonader med grønærter

Karbonader med grønærter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt... 

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        Karbonader:

        • 250 g. hakket grise- og kalvekød
        • 1 æg
        • 1 ½ dl. rasp
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
        • 1 spsk. olie til stegning

        Sovs:

        • 1 ½ gulerod
        • 15 g. smør
        • 1 ½ spsk. hvedemel
        • 1 dl. mælk
        • 100 g. frosne ærter
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker
        • 1 tsk. eddike
      • Trin 3 af 12

        Form kødet til 2 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.

        • 250 g. hakket grise- og kalvekød
      • Trin 4 af 12

        Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 12

        Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 ½ dl. rasp
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 6 af 12

        Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.

      • Trin 7 af 12

        Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.

        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 8 af 12

        Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.

        • 1 ½ gulerod
      • Trin 9 af 12

        Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

        • 15 g. smør
        • 1 ½ spsk. hvedemel
      • Trin 10 af 12

        Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.

        • 1 dl. mælk
      • Trin 11 af 12

        Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.

      • Trin 12 af 12

        Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.

        • 100 g. frosne ærter
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker
        • 1 tsk. eddike
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt... 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Karbonader:

          • 250 g. hakket grise- og kalvekød
          • 1 æg
          • 1 ½ dl. rasp
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber
          • 1 spsk. olie til stegning

          Sovs:

          • 1 ½ gulerod
          • 15 g. smør
          • 1 ½ spsk. hvedemel
          • 1 dl. mælk
          • 100 g. frosne ærter
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. sukker
          • 1 tsk. eddike

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 teske 
          • 1 spiseske 
          • 1 flad tallerken
          • 2 dybe tallerkener
          • 1 gaffel 
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Form kødet til 2 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
          4. Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen.
          5. Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          6. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
          7. Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
          8. Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
          9. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
          10. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
          11. Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
          12. Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt... 

             

            Energi-indhold pr. portion
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            Karbonader:

            • 500 g. hakket grise- og kalvekød
            • 1 æg
            • 3 dl. rasp
            • ½ tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. olie til stegning

            Sovs:

            • 3 gulerødder
            • 30 g. smør
            • 3 spsk. hvedemel
            • 4 dl. mælk
            • 200 g. frosne ærter
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. sukker
            • 1 tsk. eddike
          • Trin 3 af 12

            Form kødet til 4 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.

            • 500 g. hakket grise- og kalvekød
          • Trin 4 af 12

            Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen.

            • 1 æg
          • Trin 5 af 12

            Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 3 dl. rasp
            • ½ tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 6 af 12

            Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.

          • Trin 7 af 12

            Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.

            • 1 spsk. olie til stegning
          • Trin 8 af 12

            Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.

            • 3 gulerødder

             

          • Trin 9 af 12

            Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

            • 30 g. smør
            • 3 spsk. hvedemel
          • Trin 10 af 12

            Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.

            • 4 dl. mælk
          • Trin 11 af 12

            Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.

          • Trin 12 af 12

            Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.

            • 200 g. frosne ærter
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • ½ tsk. sukker
            • 1 tsk. eddike
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt... 

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Karbonader:

              • 500 g. hakket grise- og kalvekød
              • 1 æg
              • 3 dl. rasp
              • ½ tsk. salt 
              • 1 knivspids peber
              • 1 spsk. olie til stegning

              Sovs:

              • 3 gulerødder
              • 30 g. smør
              • 3 spsk. hvedemel
              • 4 dl. mælk
              • 200 g. frosne ærter
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • ½ tsk. sukker
              • 1 tsk. eddike

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt 
              • 1 decilitermål 
              • 1 teske 
              • 1 spiseske 
              • 1 flad tallerken
              • 2 dybe tallerkener
              • 1 gaffel 
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Form kødet til 4 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
              4. Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Pisk ægget sammen.
              5. Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              6. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
              7. Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
              8. Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
              9. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
              10. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
              11. Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
              12. Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt... 

                 

                Energi-indhold pr. portion
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                Karbonader:

                • 750 g. hakket grise- og kalvekød
                • 2 æg
                • 4 ½ dl. rasp
                • 1 tsk. salt 
                • ½ tsk. peber
                • 2 spsk. olie til stegning

                Sovs:

                • 5 gulerødder
                • 45 g. smør
                • 4 ½ spsk. hvedemel
                • 6 dl. mælk
                • 300 g. frosne ærter
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 1 tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. eddike
              • Trin 3 af 12

                Form kødet til 6 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.

                • 750 g. hakket grise- og kalvekød
              • Trin 4 af 12

                Slå æggene ud i en kop og kom dem op i en tallerken. Pisk æggene sammen.

                • 2 æg

                 

              • Trin 5 af 12

                Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 4 ½ dl. rasp
                • 1 tsk. salt 
                • ½ tsk. peber
              • Trin 6 af 12

                Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.

              • Trin 7 af 12

                Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.

                • 2 spsk. olie til stegning
              • Trin 8 af 12

                Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.

                • 5 gulerødder
              • Trin 9 af 12

                Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

                • 45 g. smør
                • 4 ½ spsk. hvedemel
              • Trin 10 af 12

                Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.

                • 6 dl. mælk

                 

              • Trin 11 af 12

                Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.

              • Trin 12 af 12

                Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.

                • 300 g. frosne ærter
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 1 tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. eddike
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt... 

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Karbonader:

                  • 750 g. hakket grise- og kalvekød
                  • 2 æg
                  • 4 ½ dl. rasp
                  • 1 tsk. salt 
                  • ½ tsk. peber
                  • 2 spsk. olie til stegning

                  Sovs:

                  • 5 gulerødder
                  • 45 g. smør
                  • 4 ½ spsk. hvedemel
                  • 6 dl. mælk
                  • 300 g. frosne ærter
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 tsk. peber
                  • 1 tsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. eddike

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 decilitermål 
                  • 1 teske 
                  • 1 spiseske 
                  • 1 flad tallerken
                  • 2 dybe tallerkener
                  • 1 gaffel 
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Form kødet til 6 bøffer. Læg dem på en tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du former bøffer.
                  4. Slå æggene ud i en kop og kom dem op i en tallerken. Pisk æggene sammen.
                  5. Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  6. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen.
                  7. Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
                  8. Sovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødderne i tern.
                  9. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
                  10. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
                  11. Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
                  12. Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.