Karamelpopcorn

Karamelpopcorn

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvem elsker ikke popcorn og hvem elsker ikke karamel?? Her i en genial kombination, som du skulle have prøvet meget før!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1836 kJ / 439 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 64 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt 7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        Popkorn: 

        • 2 spsk. olie
        • 1 dl. majskerner

        Karamelsovs: 

        • 3 dl. sukker 
        • 1 dl. vand
        • 50 g. smør 
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. natron 

         

      • Trin 3 af 11

        Popkorn: Varm olien op i en gryde. Tilsæt 2-3 majskerner. Når de popper, er olien klar.

        • 2 spsk. olie
        • 1 dl. majskerner

         

      • Trin 4 af 11

        Tilsæt resten af majskernerne, og kom låg på. Skru ned på middelvarme. Ryst gryden undervejs ved at holde i håndtagene på gryden og på låget med grydelapper, så du ikke brænder dig.

      • Trin 5 af 11

        Hæld popcornene over på en bageplade med bagepapir. Fjern de upoppede majskerner. Og kom popcornene op i en skål.

      • Trin 6 af 11

        Karamelsovs: Kom sukker og vand i en stor tykbundet gryde . Tænd for middel varme. Når det koger, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge, til det begynder at blive gyldent. Rør i det et par gange undervejs, og pas på det ikke brænder på.

        • 3 dl. sukker 
        • 1 dl. vand

         

      • Trin 7 af 11

        Når sukkeret er gyldent, kommer du smør og salt i gryden. Rør, mens smørret smelter.

        • 50 g. smør 
        • 1 tsk. salt

         

      • Trin 8 af 11

        Sluk for varmen, og kom natron i karamellen. Karamellen vil boble let.

        • 1 spsk. natron 

         

      • Trin 9 af 11

        Hæld karamellen over popcornene i skålen, og bland det hurtigt rundt. Det skal gå stærkt, for karamellen størkner ret hurtigt. Men pas på, det er meget varmt!

      • Trin 10 af 11

        Hæld karamel-popkornene over på bagepapiret, og bred dem godt ud, så de ikke klistrer for meget sammen.

      • Trin 11 af 11

        Lad dem køle lidt af, før du spiser dem.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvem elsker ikke popcorn og hvem elsker ikke karamel?? Her i en genial kombination, som du skulle have prøvet meget før!

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Popkorn: 

          • 2 spsk. olie
          • 1 dl. majskerner

          Karamelsovs: 

          • 3 dl. sukker 
          • 1 dl. vand
          • 50 g. smør 
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. natron 

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål 
          • 1 spiseske 
          • 1 køkkenvægt 
          • 1 teske
          • 1 mellemstor gryde med låg
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stor skål 
          • 1 tykbundet gryde
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Popkorn: Varm olien op i en gryde. Tilsæt 2-3 majskerner. Når de popper, er olien klar.
          4. Tilsæt resten af majskernerne, og kom låg på. Skru ned på middelvarme. Ryst gryden undervejs ved at holde i håndtagene på gryden og på låget med grydelapper, så du ikke brænder dig.
          5. Hæld popcornene over på en bageplade med bagepapir. Fjern de upoppede majskerner. Og kom popcornene op i en skål.
          6. Karamelsovs: Kom sukker og vand i en stor tykbundet gryde . Tænd for middel varme. Når det koger, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge, til det begynder at blive gyldent. Rør i det et par gange undervejs, og pas på det ikke brænder på.
          7. Når sukkeret er gyldent, kommer du smør og salt i gryden. Rør, mens smørret smelter.
          8. Sluk for varmen, og kom natron i karamellen. Karamellen vil boble let.
          9. Hæld karamellen over popcornene i skålen, og bland det hurtigt rundt. Det skal gå stærkt, for karamellen størkner ret hurtigt. Men pas på, det er meget varmt!
          10. Hæld karamel-popkornene over på bagepapiret, og bred dem godt ud, så de ikke klistrer for meget sammen.
          11. Lad dem køle lidt af, før du spiser dem.