Karamelhorn

Karamelhorn

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Er der noget bedre end blandingen af æble og karamel? Nej, vel? Det er disse lækre karamelhorn et bevis på.

        Opskriften giver cirka 16 karamelhorn.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1148 kJ / 274 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 5,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Gærdej:

        • 1 ½ dl kærnemælk
        • 50 g. gær
        • 1 vaniljestang
        • 2 spsk. sukker
        • 2 æg
        • 125 g. blødt smør
        • Ca. 400-550 g. mel
        • 1 knivspids salt
        • 1 æg til pensling 

        Fyld:

        • 1 stort æble
        • 2 spsk. sukker
        • 1 tsk. stødt kanel
        • 1 tube karamelsovs eller 1 glas marmelade

        Pynt:

        • 1 spsk. vand 
        • 2 dl. flormelis 
        • Ca. 1 spsk. hakkede mandler
        • Ca. 1 spsk. frysetørrede hindbær
        • Ca. 1 spsk. hakkede pistacienødder
      • Trin 3 af 18

        Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld kærnemælken i, og varm op, til kærnemælken er lunken. Det skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Tag gryden væk fra varmen.

        • 1 ½ dl kærnemælk
      • Trin 4 af 18

        Smuldr gæren i den lune kærnemælk. Rør, til gæren er opløst.

        • 50 g. gær
      • Trin 5 af 18

        Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Tag en lille ske, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får kornene ud af en vaniljestang. Kom sukker og vaniljekornene op i en stor skål, og bland det sammen.

        • 1 vaniljestang
        • 2 spsk. sukker
      • Trin 6 af 18

        Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og hæld dem op i skålen. Tilsæt også blødt smør, og rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 2 æg
        • 125 g. blødt smør
      • Trin 7 af 18

        Kom den lune mælk i skålen. Rør sammen.

      • Trin 8 af 18

        Tilsæt salt, og kom mel i lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.

        • Ca. 400-550 g. mel
        • 1 knivspids salt
      • Trin 9 af 18

        Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.

      • Trin 10 af 18

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 11 af 18

        Fyld: Skræl æblet med en lille, skarp kniv, og skær det i 16 tynde både. Bland sukker og kanel i en skål. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.

        • 1 stort æble
        • 2 spsk. sukker
        • 1 tsk. stødt kanel
      • Trin 12 af 18

        Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker med en pizza skære. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller horn med fyld.

      • Trin 13 af 18

        Kom en teskefuld karamelsovs eller marmelade på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.

        • 1 tube karamelsovs eller 1 glas marmelade
      • Trin 14 af 18

        Rul dejstykkerne sammen om æble og karamel til horn. Læg karamelhornene på bagepladen.

      • Trin 15 af 18

        Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl hornene med ægget, og lad dem hæve 25-30 minutter. Tænd imens oven på 185 grader.

        • 1 æg
      • Trin 16 af 18

        Bag karamelhornene i cirka 14-18 minutter. Lad dem køle lidt af, før du pynter dem.

      • Trin 17 af 18

        Pynt: Kom vand og 2 deciliter flormelis i en skål. Rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur. Kom glasuren i en frysepose.

        • 1 spsk. vand 
        • 2 dl. flormelis 
      • Trin 18 af 18

        Klip et meget lille hul i glasur-posens ene hjørne. Pynt hornene med glasuren. Drys med chokolade, hakkede mandler, frysetørrede hindbær, eller hakkede pistacienødder ovenpå glasuren.

        • Ca. 1 spsk. hakkede mandler
        • Ca. 1 spsk. frysetørrede hindbær
        • Ca. 1 spsk. hakkede pistacienødder
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er der noget bedre end blandingen af æble og karamel? Nej, vel? Det er disse lækre karamelhorn et bevis på.

        Opskriften giver cirka 16 karamelhorn.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gærdej:

          • 1 ½ dl kærnemælk
          • 50 g. gær
          • 1 vaniljestang
          • 2 spsk. sukker
          • 2 æg
          • 125 g. blødt smør
          • Ca. 400-550 g. mel
          • 1 knivspids salt
          • 1 æg til pensling 

          Fyld:

          • 1 stort æble
          • 2 spsk. sukker
          • 1 tsk. stødt kanel
          • 1 tube karamelsovs eller 1 glas marmelade

          Pynt:

          • 1 spsk. vand 
          • 2 dl. flormelis 
          • Ca. 1 spsk. hakkede mandler
          • Ca. 1 spsk. frysetørrede hindbær
          • Ca. 1 spsk. hakkede pistacienødder

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 kop
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skål
          • 1 kagerulle
          • 1 pizzaskære
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 dejskraber
          • 1 frysepose

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld kærnemælken i, og varm op, til kærnemælken er lunken. Det skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Tag gryden væk fra varmen.
          4. Smuldr gæren i den lune kærnemælk. Rør, til gæren er opløst.
          5. Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Tag en lille ske, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får kornene ud af en vaniljestang. Kom sukker og vaniljekornene op i en stor skål, og bland det sammen.
          6. Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og hæld dem op i skålen. Tilsæt også blødt smør, og rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          7. Kom den lune mælk i skålen. Rør sammen.
          8. Tilsæt salt, og kom mel i lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.
          9. Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
          10. Kom bagepapir på en bageplade.
          11. Fyld: Skræl æblet med en lille, skarp kniv, og skær det i 16 tynde både. Bland sukker og kanel i en skål. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.
          12. Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker med en pizza skære. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller horn med fyld.
          13. Kom en teskefuld karamelsovs eller marmelade på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.
          14. Rul dejstykkerne sammen om æble og karamel til horn. Læg karamelhornene på bagepladen.
          15. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl hornene med ægget, og lad dem hæve 25-30 minutter. Tænd imens oven på 185 grader.
          16. Bag karamelhornene i cirka 14-18 minutter. Lad dem køle lidt af, før du pynter dem.
          17. Pynt: Kom vand og 2 deciliter flormelis i en skål. Rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur. Kom glasuren i en frysepose.
          18. Klip et meget lille hul i glasur-posens ene hjørne. Pynt hornene med glasuren. Drys med chokolade, hakkede mandler, frysetørrede hindbær, eller hakkede pistacienødder ovenpå glasuren.