Karamelhorn

Karamelhorn

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Er der noget bedre end blandingen af æble og karamel? Nej, vel? Det er disse lækre karamelhorn et bevis på.

        Opskriften giver cirka 16 karamelhorn.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1148 kJ / 274 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 5,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        Gærdej:

        • 1 ½ dl kærnemælk
        • 50 g. gær
        • 1 vaniljestang
        • 2 spsk. sukker
        • 2 æg
        • 125 g. blødt smør
        • Ca. 400-550 g. mel
        • 1 knivspids salt

        Fyld:

        • 1 stort æble
        • 2 spsk. sukker
        • 1 tsk. stødt kanel
        • 1 dåse dulce de leche (færdig karamel) eller 1 glas marmelade

        Pynt:

        • 1 æg
        • 100 g. hvid chokolade
        • Ca. 1 spsk. hakkede mandler
        • Ca. 1 spsk. frysetørrede hindbær
        • Ca. 1 spsk. hakkede pistacienødder
      • Trin 3 af 20

        Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld kærnemælken i, og varm op, til kærnemælken er lunken. Det skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Tag gryden væk fra varmen.

        • 1 ½ dl kærnemælk
      • Trin 4 af 20

        Smuldr gæren i den lune kærnemælk. Rør, til gæren er opløst.

        • 50 g. gær
      • Trin 5 af 20

        Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Tag en lille ske, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får kornene ud af en vaniljestang. Kom sukker og vaniljekornene op i en stor skål, og bland det sammen.

        • 1 vaniljestang
        • 2 spsk. sukker
      • Trin 6 af 20

        Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og hæld dem op i skålen. Tilsæt også blødt smør, og rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 2 æg
        • 125 g. blødt smør
      • Trin 7 af 20

        Kom den lune mælk i skålen. Rør sammen.

      • Trin 8 af 20

        Tilsæt salt, og kom mel i lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.

        • Ca. 400-550 g. mel
        • 1 knivspids salt
      • Trin 9 af 20

        Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.

      • Trin 10 af 20

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 11 af 20

        Fyld: Skræl æblet med en lille, skarp kniv, og skær det i 16 tynde både. Bland sukker og kanel i en skål. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.

        • 1 stort æble
        • 2 spsk. sukker
        • 1 tsk. stødt kanel
      • Trin 12 af 20

        Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller horn med fyld.

      • Trin 13 af 20

        Kom en teskefuld karamel eller marmelade på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.

        • 1 dåse dulce de leche (færdig karamel) eller 1 glas marmelade
      • Trin 14 af 20

        Rul dejstykkerne sammen om æble og karamel til horn. Læg karamelhornene på bagepladen.

      • Trin 15 af 20

        Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl hornene med ægget, og lad dem hæve 25-30 minutter. Tænd imens oven på 185 grader.

        • 1 æg
      • Trin 16 af 20

        Bag karamelhornene i cirka 14-18 minutter. Lad dem køle lidt af, før du pynter dem.

      • Trin 17 af 20

        Pynt: Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. hvid chokolade
      • Trin 18 af 20

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

      • Trin 19 af 20

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 20 af 20

        Pynt hornene med chokolade, hakkede mandler, frysetørrede hindbær, eller hakkede pistacienødder.

        • Ca. 1 spsk. hakkede mandler
        • Ca. 1 spsk. frysetørrede hindbær
        • Ca. 1 spsk. hakkede pistacienødder
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er der noget bedre end blandingen af æble og karamel? Nej, vel? Det er disse lækre karamelhorn et bevis på.

        Opskriften giver cirka 16 karamelhorn.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gærdej:

          • 1 ½ dl kærnemælk
          • 50 g. gær
          • 1 vaniljestang
          • 2 spsk. sukker
          • 2 æg
          • 125 g. blødt smør
          • Ca. 400-550 g. mel
          • 1 knivspids salt

          Fyld:

          • 1 stort æble
          • 2 spsk. sukker
          • 1 tsk. stødt kanel
          • 1 dåse dulce de leche (færdig karamel) eller 1 glas marmelade

          Pynt:

          • 1 æg
          • 100 g. hvid chokolade
          • Ca. 1 spsk. hakkede mandler
          • Ca. 1 spsk. frysetørrede hindbær
          • Ca. 1 spsk. hakkede pistacienødder

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 kop
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skål
          • 1 kagerulle
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld kærnemælken i, og varm op, til kærnemælken er lunken. Det skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Tag gryden væk fra varmen.
          4. Smuldr gæren i den lune kærnemælk. Rør, til gæren er opløst.
          5. Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Tag en lille ske, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får kornene ud af en vaniljestang. Kom sukker og vaniljekornene op i en stor skål, og bland det sammen.
          6. Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og hæld dem op i skålen. Tilsæt også blødt smør, og rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          7. Kom den lune mælk i skålen. Rør sammen.
          8. Tilsæt salt, og kom mel i lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.
          9. Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
          10. Kom bagepapir på en bageplade.
          11. Fyld: Skræl æblet med en lille, skarp kniv, og skær det i 16 tynde både. Bland sukker og kanel i en skål. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.
          12. Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller horn med fyld.
          13. Kom en teskefuld karamel eller marmelade på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.
          14. Rul dejstykkerne sammen om æble og karamel til horn. Læg karamelhornene på bagepladen.
          15. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl hornene med ægget, og lad dem hæve 25-30 minutter. Tænd imens oven på 185 grader.
          16. Bag karamelhornene i cirka 14-18 minutter. Lad dem køle lidt af, før du pynter dem.
          17. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          18. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
          19. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          20. Pynt hornene med chokolade, hakkede mandler, frysetørrede hindbær, eller hakkede pistacienødder.