Karamel-cupcakes

Karamel-cupcakes

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Prøv Micki Chengs opskrift på cupcakes med chokolade og karamel - smagen af Dumle. Mums! 

        En cupcake er en muffin, der er pyntet for at gøre den ekstra lækker.

        Opskriften giver cirka 12 cupcakes.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2166 kJ / 518 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 49 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt: 14,6 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        Muffins:

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
        • 3 æg
        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 spsk. kakaopulver
        • 1 ½ dl. mælk
        • ½ dåse karamelliseret mælk

        Topping:

        • 2 ½ dl. piskefløde
        • ½ dåse karamelliseret mælk
        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 3 af 20

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 4 af 20

        Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
      • Trin 5 af 20

        Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

      • Trin 6 af 20

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 20

        Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.

        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 spsk. kakaopulver
        • 1 ½ dl. mælk
        • ½ dåse karamelliseret mælk
      • Trin 8 af 20

        Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

      • Trin 9 af 20

        Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 10 af 20

        Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

      • Trin 11 af 20

        Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 12 af 20

        Topping: Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.

      • Trin 13 af 20

        Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.

        • ½ dåse karamelliseret mælk
      • Trin 14 af 20

        Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 2 ½ dl. piskefløde
      • Trin 15 af 20

        Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

      • Trin 16 af 20

        Smelt chokoladen. Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 17 af 20

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.

      • Trin 18 af 20

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 19 af 20

        Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Gør det samme med den smeltede chokolade.

      • Trin 20 af 20

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv Micki Chengs opskrift på cupcakes med chokolade og karamel - smagen af Dumle. Mums! 

        En cupcake er en muffin, der er pyntet for at gøre den ekstra lækker.

        Opskriften giver cirka 12 cupcakes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Muffins:

          • 150 g. smør
          • 1 ½ tsk. vaniljesukker
          • 250 g. sukker
          • 3 æg
          • 250 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 2 spsk. kakaopulver
          • 1 ½ dl. mælk
          • ½ dåse karamelliseret mælk

          Topping:

          • 2 ½ dl. piskefløde
          • ½ dåse karamelliseret mælk
          • 100 g. mørk chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 kop
          • 1 dejskraber
          • 24 muffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagerist
          • 1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv
          • 1 stor ovnfast glasskål
          • 1 lille gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          4. Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
          6. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.
          7. Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.
          8. Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
          9. Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          10. Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
          11. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
          12. Topping: Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.
          13. Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.
          14. Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          15. Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
          16. Smelt chokoladen. Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          17. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.
          18. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          19. Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Gør det samme med den smeltede chokolade.
          20. Serveres straks.