Kanelsnegle-snobrød

Kanelsnegle-snobrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Giv snobrødet en opgradering og hyg jer rundt om bålet med at bage kanelsnegle-snobrød. De smager helt fantastisk og får flammerne til at danse i jeres bål.

        Tip: Du kan også smøre Nutella på, eller pakke små chokoladestykker, skumfidusstykker eller frugtstykker ind i dejen i stedet for kanelfyldet.

        Opskriften giver cirka 8 snobrød.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2060 kJ / 493 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 66 %
        • Fedt: 24 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 5 dl. mælk
        • 25 g. gær
        • 2 spsk. sukker
        • 2 spsk. olie
        • 250 g. grahamsmel
        • 1/2 tsk. salt
        • ca. 475 g. hvedemel
        • Lidt ekstra hvedemel til bordet

        Fyld:

        • 75 g. smør, blødt
        • 75 g. brun farin
        • 3 tsk. kanel
      • Trin 3 af 10

        Hæld mælken i en lille gryde. Lun mælken, til den er fingervarm. Klik på videoen, og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

        • 5 dl. mælk
      • Trin 4 af 10

        Hæld mælken op i en stor skål. Smuldr gæren ned i mælken. Tilsæt olie, sukker og grahamsmel. Rør godt.

        • 25 g. gær
        • 2 spsk. sukker
        • 2 spsk. olie
        • 250 g. grahamsmel
      • Trin 5 af 10

        Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen. Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.

        • ½ tsk. salt
        • ca. 475 g. hvedemel
        • Lidt ekstra hvedemel til bordet
      • Trin 6 af 10

        Kom igen dejen op i røreskålen, dæk den til med et rent viskestykke, og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.

      • Trin 7 af 10

        Når den har hævet, så slå luften ud af dejen. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud på bordet, og skær dejen i 8 lige store stykker.

      • Trin 8 af 10

        Kanelsukker: Kom blødt smør, sukker og kanel op i en lille skål. Mos det sammen med en gaffel.

        • 75 g. smør, blødt
        • 75 g. brun farin
        • 3 tsk. kanel
      • Trin 9 af 10

        Rul hver dejklump til en lang pølse. Tryk den flad med fingrene, og smør cirka 1,5 teske fyld i en stribe på langs (ikke helt ud til kanten). Fold dejen ind over fyldet, så det er pakket godt ind i dej. Rul nu dejpølsen med kanelsukkeret inde i rundt om din snobrødspind.

      • Trin 10 af 10

        Bag snobrødet over bålet, som du plejer. Hold godt øje med dine snobrød. Fyldet kan dryppe ud, og det giver små flammer på bålet. Flyt snobrødet væk fra de små flammer, så det ikke bliver brændt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Giv snobrødet en opgradering og hyg jer rundt om bålet med at bage kanelsnegle-snobrød. De smager helt fantastisk og får flammerne til at danse i jeres bål.

        Tip: Du kan også smøre Nutella på, eller pakke små chokoladestykker, skumfidusstykker eller frugtstykker ind i dejen i stedet for kanelfyldet.

        Opskriften giver cirka 8 snobrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 5 dl. mælk
          • 25 g. gær
          • 2 spsk. sukker
          • 2 spsk. olie
          • 250 g. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • ca. 475 g. hvedemel
          • Lidt ekstra hvedemel til bordet

          Fyld:

          • 75 g. smør, blødt
          • 75 g. brun farin
          • 3 tsk. kanel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 lille gryde
          • 1 mellemstor skål
          • 1 viskestykke
          • 1 brødkniv
          • 1 lille skål
          • 1 håndmixer
          • 1 teske
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hæld mælken i en lille gryde. Lun mælken, til den er fingervarm. Klik på videoen, og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
          4. Hæld mælken op i en stor skål. Smuldr gæren ned i mælken. Tilsæt olie, sukker og grahamsmel. Rør godt.
          5. Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen. Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.
          6. Kom igen dejen op i røreskålen, dæk den til med et rent viskestykke, og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.
          7. Når den har hævet, så slå luften ud af dejen. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud på bordet, og skær dejen i 8 lige store stykker.
          8. Kanelsukker: Kom blødt smør, sukker og kanel op i en lille skål. Mos det sammen med en gaffel.
          9. Rul hver dejklump til en lang pølse. Tryk den flad med fingrene, og smør cirka 1,5 teske fyld i en stribe på langs (ikke helt ud til kanten). Fold dejen ind over fyldet, så det er pakket godt ind i dej. Rul nu dejpølsen med kanelsukkeret inde i rundt om din snobrødspind.
          10. Bag snobrødet over bålet, som du plejer. Hold godt øje med dine snobrød. Fyldet kan dryppe ud, og det giver små flammer på bålet. Flyt snobrødet væk fra de små flammer, så det ikke bliver brændt.