Kanelkage

Kanelkage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En klassiker! Denne kage er perfekt at have med til klassen eller fodboldholdet. Den rammer altid mål ;-)

        Tip: Udskift eventuelt krymlet med hakkede nødder eller spiselige blomster!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1982 kJ / 474 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 76 %
        • Fedt: 19 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienser frem.

         

        Ingredienser

        Kanelkage:

        • 200 g. Smør
        • 7 dl. Kærnemælk
        • 600 g. Sukker
        • 600 g. Mel
        • 8 tsk. Kanel
        • 3 tsk. Natron

        Glasur:

        • 500 g. Flormelis
        • 8 spsk. Kakao
        • Lidt vamt vand
        • Krymmel

         

      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 195 grader.

      • Trin 4 af 16

        Smelt smør i en lille gryde.

        • 200 g. Smør

         

      • Trin 5 af 16

        Kom det smeltede smør i en røreskål sammen med kærnemælk og sukker.

        • 7 dl. Kærnemælk
        • 600 g. Sukker

         

      • Trin 6 af 16

        Kom mel, natron og kanel i en skål for sig. Rør mel, natron og kanel sammen med en røreske.

        • 600 g. Mel
        • 8 tsk. Kanel
        • 3 tsk. Natron

         

      • Trin 7 af 16

        Si melblandingen op i røreskålen med kærnemælk, sukker og smør.

      • Trin 8 af 16

        Rør dejen sammen med en røreske.

      • Trin 9 af 16

        Læg et stykke bagepapir i bradepanden.

      • Trin 10 af 16

        Hæld dejen i bradepanden.

      • Trin 11 af 16

        Stil en bagerist midt i ovnen og stil kagen på risten.

      • Trin 12 af 16

        Lad kagen bage i 40 minutter.

      • Trin 13 af 16

        Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere.

      • Trin 14 af 16

        Lad kagen køle helt af på en bagerist.

      • Trin 15 af 16

        Bland flormelis og kakao i en lille skål med en smule varmt vand.

        • 500 g. Flormelis
        • 8 spsk. Kakao
        • Lidt vamt vand

         

      • Trin 16 af 16

        Fordel glasuren over den afkølede kage og drys med krymmel.

        • Krymmel
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En klassiker! Denne kage er perfekt at have med til klassen eller fodboldholdet. Den rammer altid mål ;-)

        Tip: Udskift eventuelt krymlet med hakkede nødder eller spiselige blomster!

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Kanelkage:

          • 200 g. Smør
          • 7 dl. Kærnemælk
          • 600 g. Sukker
          • 600 g. Mel
          • 8 tsk. Kanel
          • 3 tsk. Natron

           

          Glasur:

          • 500 g. Flormelis
          • 8 spsk. Kakao
          • Lidt vamt vand
          • Krymmel

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 Køkkenvægt
          • 1 Lille gryde
          • 1 Decilitermål
          • 1 Teske
          • 1 Spiseske
          • 1 Stor røreskål
          • 1 Mellemstor skål
          • 1 Si
          • 1 Dejskraber
          • 1 bradepande
          • 1 Lille skål
          • 1 Bagerist

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienser frem.
          3. Tænd ovnen på 195 grader.
          4. Smelt smør i en lille gryde.
          5. Kom det smeltede smør i en røreskål sammen med kærnemælk og sukker.
          6. Kom mel, natron og kanel i en skål for sig. Rør mel, natron og kanel sammen med en røreske.
          7. Si melblandingen op i røreskålen med kærnemælk, sukker og smør.
          8. Rør dejen sammen med en røreske.
          9. Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
          10. Hæld dejen i bradepanden.
          11. Stil en bagerist midt i ovnen og stil kagen på risten.
          12. Lad kagen bage i 40 minutter.
          13. Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere.
          14. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
          15. Bland flormelis og kakao i en lille skål med en smule varmt vand.
          16. Fordel glasuren over den afkølede kage og drys med krymmel.