Kanelkage
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En klassiker! Denne kage er perfekt at have med til klassen eller fodboldholdet. Den rammer altid mål ;-)
Tip: Udskift eventuelt krymlet med hakkede nødder eller spiselige blomster!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1982 kJ / 474 kcal
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 76 %
- Fedt: 19 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kanelkage
- 200 g. Smør
- 7 dl. Kærnemælk
- 600 g. Sukker
- 600 g. Mel
- 8 tsk. Kanel
- 3 tsk. Natron
Glasur
- 500 g. Flormelis
- 8 spsk. Kakao
- Lidt vamt vand
- Krymmel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 Lille gryde
- 1 Decilitermål
- 1 Teske
- 1 Spiseske
- 1 Stor røreskål
- 1 Mellemstor skål
- 1 Si
- 1 Dejskraber
- 1 Bradepande
- 1 Lille skål
- 1 Bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienser frem.
Ingredienser
Kanelkage:
- 200 g. Smør
- 7 dl. Kærnemælk
- 600 g. Sukker
- 600 g. Mel
- 8 tsk. Kanel
- 3 tsk. Natron
Glasur:
- 500 g. Flormelis
- 8 spsk. Kakao
- Lidt vamt vand
- Krymmel
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 195 grader.
- Trin 4 af 16
Smelt smør i en lille gryde.
- 200 g. Smør
- Trin 5 af 16
Kom det smeltede smør i en røreskål sammen med kærnemælk og sukker.
- 7 dl. Kærnemælk
- 600 g. Sukker
- Trin 6 af 16
Kom mel, natron og kanel i en skål for sig. Rør mel, natron og kanel sammen med en røreske.
- 600 g. Mel
- 8 tsk. Kanel
- 3 tsk. Natron
- Trin 7 af 16
Si melblandingen op i røreskålen med kærnemælk, sukker og smør.
- Trin 8 af 16
Rør dejen sammen med en røreske.
- Trin 9 af 16
Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
- Trin 10 af 16
Hæld dejen i bradepanden.
- Trin 11 af 16
Stil en bagerist midt i ovnen og stil kagen på risten.
- Trin 12 af 16
Lad kagen bage i 40 minutter.
- Trin 13 af 16
Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere.
- Trin 14 af 16
Lad kagen køle helt af på en bagerist.
- Trin 15 af 16
Bland flormelis og kakao i en lille skål med en smule varmt vand.
- 500 g. Flormelis
- 8 spsk. Kakao
- Lidt vamt vand
- Trin 16 af 16
Fordel glasuren over den afkølede kage og drys med krymmel.
- Krymmel
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En klassiker! Denne kage er perfekt at have med til klassen eller fodboldholdet. Den rammer altid mål ;-)
Tip: Udskift eventuelt krymlet med hakkede nødder eller spiselige blomster!
Du skal bruge
Ingredienser
Kanelkage:
- 200 g. Smør
- 7 dl. Kærnemælk
- 600 g. Sukker
- 600 g. Mel
- 8 tsk. Kanel
- 3 tsk. Natron
Glasur:
- 500 g. Flormelis
- 8 spsk. Kakao
- Lidt vamt vand
- Krymmel
Køkkenredskaber
- 1 Køkkenvægt
- 1 Lille gryde
- 1 Decilitermål
- 1 Teske
- 1 Spiseske
- 1 Stor røreskål
- 1 Mellemstor skål
- 1 Si
- 1 Dejskraber
- 1 bradepande
- 1 Lille skål
- 1 Bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Find alle ingredienser frem.
- Tænd ovnen på 195 grader.
- Smelt smør i en lille gryde.
- Kom det smeltede smør i en røreskål sammen med kærnemælk og sukker.
- Kom mel, natron og kanel i en skål for sig. Rør mel, natron og kanel sammen med en røreske.
- Si melblandingen op i røreskålen med kærnemælk, sukker og smør.
- Rør dejen sammen med en røreske.
- Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
- Hæld dejen i bradepanden.
- Stil en bagerist midt i ovnen og stil kagen på risten.
- Lad kagen bage i 40 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere.
- Lad kagen køle helt af på en bagerist.
- Bland flormelis og kakao i en lille skål med en smule varmt vand.
- Fordel glasuren over den afkølede kage og drys med krymmel.
-