Kanel-stjerne

Kanel-stjerne

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Så er der kanelsnegl på den fedeste måde. Kagen ligner noget fra den Store Bagedyst, men det er faktisk slet ikke så svært. Se filmen med Micki i næste trin, hvor han viser dig, hvordan du former dejen til den smukkeste stjerne. Opskriften passer til cirka 10 personer.

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 25

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :-)

      • Trin 2 af 25

        Find alle ingredienserne frem.

        Gærdej:

        • 3 dl. mælk
        • 50 g. gær
        • Ca. 700 g. hvedemel
        • 125 g. smør
        • 2 æg
        • ¼ tsk. salt
        • 75 g. sukker
        • Evt. 1 tsk. stødt kardemomme
        • 1 dl. hvedemel til æltning 

        Fyld:

        • 200 g. blødt smør
        • 100 g. brun farin
        • 100 g. sukker
        • 2-3 spsk. stødt kanel
        • 75 g. chokolade
        • 1 æg til pensling 

        Pynt:

        • Lidt flormelis
      • Trin 3 af 25

        Gærdej: Hæld mælk i en lille gryde og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

        • 3 dl. mælk
      • Trin 4 af 25

        Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt. Kom det op i en stor skål.

        • 50 g. gær
      • Trin 5 af 25

        Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen og rør sammen. Gør det samme med det andet æg.

        • 2 æg
      • Trin 6 af 25

        Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen. Smuldr smørret i og rør det sammen.

        • 125 g. smør
        • ¼ tsk. salt
        • 75 g. sukker
        • Evt. 1 tsk. stødt kardemomme
      • Trin 7 af 25

        Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Dejen er færdig, når den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

        • Ca. 700 g. hvedemel
        • 1 dl. hvedemel til æltning 
      • Trin 8 af 25

        Kom dejen tilbage i skålen og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

      • Trin 9 af 25

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 10 af 25

        Fyld: Hak chokoladen i mindre stykker.

        • 75 g. chokolade
      • Trin 11 af 25

        Kom hakket chokolade, blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 200 g. blødt smør
        • 100 g. brun farin
        • 100 g. sukker
        • 2-3 spsk. stødt kanel
      • Trin 12 af 25

        Drys mel på bordet og kom dejen ud på bordet.

      • Trin 13 af 25

        Del dejen i 3 lige store stykker. Rul den ene flad og rund som en pizzadej, cirka ½ centimeter høj.

      • Trin 14 af 25

        Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Smør halvdelen af kanel-fyldet på. Rul en dejcirkel mere.

      • Trin 15 af 25

        Læg den ovenpå. Smør resten af fyldet på. Slut af med at rulle den sidste dejklump rund og flad og læg den på toppen på af fyldet.

      • Trin 16 af 25

        Skær dejen til, så den bliver helt rund. Brug eventuelt en tallerken eller et rundt fad til at skære efter. Den dej, du skærer fra, kan du snurre rundt om sig selv til små kanel-snurrere og bage dem med i ovnen (cirka 15 minutter).

      • Trin 17 af 25

        Nu skal du skære dejcirklen, så den kommer til at ligne et ur med 12 timer. Stil glasset præcis i midten af dejcirklen. Skær 4 snit fra glasset og ud til kanten. Så dejen bliver delt i 4 kvarte, men stadig hænger sammen, der hvor glasset står.

      • Trin 18 af 25

        Skær hver kvarte stykke i 3 lige brede stykker fra glasset og ud mod kanten. Så du har en rund midte, der hænger sammen med 12 dej-strimler rundt om.

      • Trin 19 af 25

        Løft to strimler dej. Sno strimlerne rundt om sig selv, væk fra hinanden. Pres enderne godt sammen.

      • Trin 20 af 25

        Fortsæt, til du har snoet alle strimlerne to og to og trykket enderne sammen.

      • Trin 21 af 25

        Lad kagen hæve i 30 minutter.

      • Trin 22 af 25

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 23 af 25

        Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kagen med æg.

        • 1 æg til pensling 
      • Trin 24 af 25

        Bag kagen i cirka 10-15 minutter nederst i ovnen.

      • Trin 25 af 25

        Lad kagen køle lidt af, og drys med flormelis på toppen af kagen.

        • Lidt flormelis
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Så er der kanelsnegl på den fedeste måde. Kagen ligner noget fra den Store Bagedyst, men det er faktisk slet ikke så svært. Se filmen med Micki i næste trin, hvor han viser dig, hvordan du former dejen til den smukkeste stjerne. Opskriften passer til cirka 10 personer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gærdej:

          • 3 dl. mælk
          • 50 g. gær
          • Ca. 700 g. hvedemel
          • 125 g. smør
          • 2 æg
          • ¼ tsk. salt
          • 75 g. sukker
          • Evt. 1 tsk. stødt kardemomme
          • 1 dl. hvedemel til æltning 

          Fyld:

          • 200 g. blødt smør
          • 100 g. brun farin
          • 100 g. sukker
          • 2-3 spsk. stødt kanel
          • 75 g. chokolade
          • 1 æg til pensling 

          Pynt:

          • Lidt flormelis

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 2 store skåle
          • 1 kop
          • 1 rent viskestykke
          • 1 håndmixer
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 dejskraber
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor rund tallerken eller et rundt fad
          • 1 rundt glas (ca. 6-7 cm. i diameter)
          • 1 kop
          • 1 pensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Gærdej: Hæld mælk i en lille gryde og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
          4. Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt. Kom det op i en stor skål.
          5. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen og rør sammen. Gør det samme med det andet æg.
          6. Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen. Smuldr smørret i og rør det sammen.
          7. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Dejen er færdig, når den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Kom dejen tilbage i skålen og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
          9. Kom bagepapir på en bageplade.
          10. Fyld: Hak chokoladen i mindre stykker.
          11. Kom hakket chokolade, blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          12. Drys mel på bordet og kom dejen ud på bordet.
          13. Del dejen i 3 lige store stykker. Rul den ene flad og rund som en pizzadej, cirka ½ centimeter høj.
          14. Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Smør halvdelen af kanel-fyldet på. Rul en dejcirkel mere.
          15. Læg den ovenpå. Smør resten af fyldet på. Slut af med at rulle den sidste dejklump rund og flad og læg den på toppen på af fyldet.
          16. Skær dejen til, så den bliver helt rund. Brug eventuelt en tallerken eller et rundt fad til at skære efter. Den dej, du skærer fra, kan du snurre rundt om sig selv til små kanel-snurrere og bage dem med i ovnen (cirka 15 minutter).
          17. Nu skal du skære dejcirklen, så den kommer til at ligne et ur med 12 timer. Stil glasset præcis i midten af dejcirklen. Skær 4 snit fra glasset og ud til kanten. Så dejen bliver delt i 4 kvarte, men stadig hænger sammen, der hvor glasset står.
          18. Skær hver kvarte stykke i 3 lige brede stykker fra glasset og ud mod kanten. Så du har en rund midte, der hænger sammen med 12 dej-strimler rundt om.
          19. Løft to strimler dej. Sno strimlerne rundt om sig selv, væk fra hinanden. Pres enderne godt sammen.
          20. Fortsæt, til du har snoet alle strimlerne to og to og trykket enderne sammen.
          21. Lad kagen hæve i 30 minutter.
          22. Tænd ovnen på 175 grader.
          23. Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kagen med æg.
          24. Bag kagen i cirka 10-15 minutter nederst i ovnen.
          25. Lad kagen køle lidt af, og drys med flormelis på toppen af kagen.