Kammerjunkere

Kammerjunkere

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Små knasende, søde kammerjunker til at køre ind i rå mængder direkte fra bagepladen… Jeg mener, til at drysse på koldskål og kun 4 pr. portion (NOT) Skal du være én af de vovede vovehalse, som river plade efter plade med kammerjunke-guffe-knas ud af ovnen?

        Tip: Prøv også opskriften på hjemmelavet koldskål her i GoCook.

        Opskriften giver cirka 40 kammerjunkere.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 126 kJ / 30 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Micki laver kammerjunkere til sin koldskål.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 126 kJ / 30 kcal
          • Protein: 8 %
          • Kulhydrat: 56 %
          • Fedt: 36 %
          • Heraf mættet fedt: 0,7 g
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 17

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • Trin 2 af 17

          Find alle ingredienser frem.

          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 75 g. sukker
          • 150 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 50 g. blødt smør
          • 1 æg
          • ¼ dl mælk
        • Trin 3 af 17

          Hæld sukker og vaniljesukker op i en skål.

          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 75 g. sukker
        • Trin 4 af 17

          Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

          • 150 g. hvedemel 
          • 1 tsk. bagepulver
        • Trin 5 af 17

          Kom smørret i skålen, og rør det sammen med de andre ingredienser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

          • 50 g. blødt smør 
        • Trin 6 af 17

          Slå et æg ud i en kop. Kom ægget og mælken op i den store skål. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

          • 1 æg
          • ¼ dl. mælk
        • Trin 7 af 17

          Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

        • Trin 8 af 17

          Saml dejen på køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis den klistrer for meget.

        • Trin 9 af 17

          Lad dejen hvile i køleskabet i cirka 30 minutter. Dæk med husholdningsfilm.

        • Trin 10 af 17

          Tænd ovnen på 175 grader.

        • Trin 11 af 17

          Tag dejen ud af køleskabet, og fjern husholdningsfilmen.

        • Trin 12 af 17

          Læg bagepapir på en bageplade.

        • Trin 13 af 17

          Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

        • Trin 14 af 17

          Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.

        • Trin 15 af 17

          Skær hver pølse i skiver på cirka 1-1,5 centimeter. Rul hver skive til en lille kugle, og sæt den på bagepladen. Tryk derefter kuglen lidt flad med fingrene, så den ligner en kammerjunke. Fortsæt sådan, indtil der ikke er mere dej.

        • Trin 16 af 17

          Bag kammerjunkerne ved 175 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad kammerjunkerne køle af på en bagerist.

        • Trin 17 af 17

          Læg kammerjunkerne i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Små knasende, søde kammerjunker til at køre ind i rå mængder direkte fra bagepladen… Jeg mener, til at drysse på koldskål og kun 4 pr. portion (NOT) Skal du være én af de vovede vovehalse, som river plade efter plade med kammerjunke-guffe-knas ud af ovnen?

          Tip: Prøv også opskriften på hjemmelavet koldskål her i GoCook.

          Opskriften giver cirka 40 kammerjunkere.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 2 tsk. vaniljesukker
            • 75 g. sukker
            • 150 g. hvedemel
            • 1 tsk. bagepulver
            • 50 g. blødt smør
            • 1 æg
            • ¼ dl mælk

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 1 tallerken
            • 1 stor skål
            • 1 teske
            • 1 røreske
            • Husholdningsfilm
            • 1 bageplade
            • Bagepapir
            • 1 bagerist
            • 1 dåse eller bøtte med låg

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Find alle ingredienser frem.
            3. Hæld sukker og vaniljesukker op i en skål.
            4. Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.
            5. Kom smørret i skålen, og rør det sammen med de andre ingredienser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
            6. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget og mælken op i den store skål. Rør sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
            7. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
            8. Saml dejen på køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis den klistrer for meget.
            9. Lad dejen hvile i køleskabet i cirka 30 minutter. Dæk med husholdningsfilm.
            10. Tænd ovnen på 175 grader.
            11. Tag dejen ud af køleskabet, og fjern husholdningsfilmen.
            12. Læg bagepapir på en bageplade.
            13. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
            14. Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.
            15. Skær hver pølse i skiver på cirka 1-1,5 centimeter. Rul hver skive til en lille kugle, og sæt den på bagepladen. Tryk derefter kuglen lidt flad med fingrene, så den ligner en kammerjunke. Fortsæt sådan, indtil der ikke er mere dej.
            16. Bag kammerjunkerne ved 175 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad kammerjunkerne køle af på en bagerist.
            17. Læg kammerjunkerne i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.