Kammerjunkere

Kammerjunkere

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Imponér vennerne med hjemmelavede kammerjunkere næste gang, du serverer koldskål.

        Tip: Prøv også opskriften på hjemmelavet koldskål her i GoCook.
        Opskriften giver cirka 40 kammerjunkere.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 126 kJ / 30 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 vaniljestang
        • 50 g. sukker
        • 150 g. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 50 g. blødt smør
        • 1 æg
        • ¼ dl mælk
      • Trin 3 af 18

        Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får vaniljekornene ud af en vaniljestang.

        • 1 vaniljestang
      • Trin 4 af 18

        Kom sukker på en tallerken, og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, så det hele bliver en brun masse.

        • 50 g. sukker
      • Trin 5 af 18

        Tag en skål frem. Kom hvedemel, bagepulver og sukker-vaniljeblandingen i skålen, og bland det sammen.

        • 150 g. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 6 af 18

        Smuldr smørret i skålen, og ælt det sammen med de andre ingredienser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 50 g. blødt smør
      • Trin 7 af 18

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget og mælken op i den store skål. Rør sammen.

        • 1 æg
        • ¼ dl mælk
      • Trin 8 af 18

        Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 9 af 18

        Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 18

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfim.

      • Trin 11 af 18

        Stil dejen til hævning i køleskabet i cirka 30 minutter.

      • Trin 12 af 18

        Tænd ovnen på 150 grader.

      • Trin 13 af 18

        Tag dejen ud af køleskabet, og fjern husholdningsfilmen.

      • Trin 14 af 18

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 15 af 18

        Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.

      • Trin 16 af 18

        Skær hver pølse i skiver på cirka 1 – 1,5 centimeter, og tril hvert stykke til en lille kammerjunke. Fortsæt sådan, indtil der ikke er mere dej.

      • Trin 17 af 18

        Læg bagepapir på en bageplade, og læg kammerjunkerne på bagepladen.

      • Trin 18 af 18

        Bag kammerjunkerne ved 150 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne. Lad kammerjunkerne køle af på en bagerist. Læg dem i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Imponér vennerne med hjemmelavede kammerjunkere næste gang, du serverer koldskål.

        Tip: Prøv også opskriften på hjemmelavet koldskål her i GoCook.
        Opskriften giver cirka 40 kammerjunkere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 vaniljestang
          • 50 g. sukker
          • 150 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 50 g. blødt smør
          • 1 æg
          • ¼ dl mælk

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 tallerken
          • 1 stor skål
          • 1 teske
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 bagerist
          • 1 dåse eller bøtte med låg

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får vaniljekornene ud af en vaniljestang.
          4. Kom sukker på en tallerken, og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, så det hele bliver en brun masse.
          5. Tag en skål frem. Kom hvedemel, bagepulver og sukker-vaniljeblandingen i skålen, og bland det sammen.
          6. Smuldr smørret i skålen, og ælt det sammen med de andre ingredienser. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          7. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget og mælken op i den store skål. Rør sammen.
          8. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          9. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfim.
          11. Stil dejen til hævning i køleskabet i cirka 30 minutter.
          12. Tænd ovnen på 150 grader.
          13. Tag dejen ud af køleskabet, og fjern husholdningsfilmen.
          14. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          15. Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.
          16. Skær hver pølse i skiver på cirka 1 – 1,5 centimeter, og tril hvert stykke til en lille kammerjunke. Fortsæt sådan, indtil der ikke er mere dej.
          17. Læg bagepapir på en bageplade, og læg kammerjunkerne på bagepladen.
          18. Bag kammerjunkerne ved 150 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne. Lad kammerjunkerne køle af på en bagerist. Læg dem i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.