Kammerjunkere

Kammerjunkere

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Små knasende, søde kammerjunker til at køre ind i rå mængder direkte fra bagepladen… Jeg mener, til at drysse på koldskål og kun 4 pr. portion (NOT) Skal du være én af de vovede vovehalse, som river plade efter plade med kammerjunke-guffe-knas ud af ovnen?

        Tip: Prøv også opskriften på hjemmelavet koldskål her i GoCook.

        Opskriften giver cirka 40 kammerjunkere.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 126 kJ / 30 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Micki laver kammerjunkere til sin koldskål.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 126 kJ / 30 kcal
          • Protein: 8 %
          • Kulhydrat: 56 %
          • Fedt: 36 %
          • Heraf mættet fedt: 0,7 g
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 75 g. sukker
          • 150 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 50 g. blødt smør
          • 1 æg
          • ¼ dl mælk
        • Trin 3 af 15

          Hæld sukker og vaniljesukker op i en skål.

          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 75 g. sukker
        • Trin 4 af 15

          Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

          • 150 g. hvedemel 
          • 1 tsk. bagepulver
        • Trin 5 af 15

          Tilsæt det bløde smør, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

          • 50 g. blødt smør 
        • Trin 6 af 15

          Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

          • 1 æg
        • Trin 7 af 15

          Tilsæt mælk, og rør dejen sammen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

          • ¼ dl. mælk
        • Trin 8 af 15

          Saml dejen til den fast klump på køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis den klistrer for meget.

        • Trin 9 af 15

          Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i cirka ½ time.

        • Trin 10 af 15

          Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

        • Trin 11 af 15

          Tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

        • Trin 12 af 15

          Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.

        • Trin 13 af 15

          Skær hver pølse i skiver på cirka 1-1,5 centimeter. Rul hver skive til en lille kugle, og sæt den på bagepladen. Tryk derefter kuglen lidt flad med fingrene, så den ligner en kammerjunker. Fortsæt med al dejen.

        • Trin 14 af 15

          Bag kammerjunkerne midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

        • Trin 15 af 15

          Læg kammerjunkerne i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Små knasende, søde kammerjunker til at køre ind i rå mængder direkte fra bagepladen… Jeg mener, til at drysse på koldskål og kun 4 pr. portion (NOT) Skal du være én af de vovede vovehalse, som river plade efter plade med kammerjunke-guffe-knas ud af ovnen?

          Tip: Prøv også opskriften på hjemmelavet koldskål her i GoCook.

          Opskriften giver cirka 40 kammerjunkere.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 2 tsk. vaniljesukker
            • 75 g. sukker
            • 150 g. hvedemel
            • 1 tsk. bagepulver
            • 50 g. blødt smør
            • 1 æg
            • ¼ dl mælk

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 1 tallerken
            • 1 stor skål
            • 1 teske
            • 1 røreske
            • Husholdningsfilm
            • 1 bageplade
            • Bagepapir
            • 1 bagerist
            • 1 dåse eller bøtte med låg

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Hæld sukker og vaniljesukker op i en skål.
            4. Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.
            5. Tilsæt det bløde smør, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
            6. Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
            7. Tilsæt mælk, og rør dejen sammen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
            8. Saml dejen til den fast klump på køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis den klistrer for meget.
            9. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i cirka ½ time.
            10. Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
            11. Tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
            12. Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.
            13. Skær hver pølse i skiver på cirka 1-1,5 centimeter. Rul hver skive til en lille kugle, og sæt den på bagepladen. Tryk derefter kuglen lidt flad med fingrene, så den ligner en kammerjunker. Fortsæt med al dejen.
            14. Bag kammerjunkerne midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
            15. Læg kammerjunkerne i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.