Kalkun

En kalkun er en stor fugl. Kødet fra en kalkun ligner kødet fra en kylling, men det har en lidt anderledes smag. Kalkunkød smager ikke af så meget. Du kan købe hele kalkuner, kalkunbryster og kalkunlår. Husk at kalkunkød altid skal gennemsteges. Vask hænderne når du har rørt ved råt kalkunkød. Skift skærebræt og kniv når du er færdig med at skære råt kalkunkød ud.

Holdbarhed

8 måneder i fryseren

2 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar kalkun i køleskabet. I køleskabet kan den holde sig i cirka 2 dage. Hvis du kommer en hel kalkun i fryseren, kan det holde sig i cirka 8 måneder. Hvis kalkunen er skåret i mindre stykker, for eksempel i bryst og lår, kan den i fryseren holde sig i lidt kortere tid, nemlig 6 måneder. Når du skal tø en kalkun op, skal du gøre det i køleskabet. 

Retter med kalkun

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min