Kål fyldt med fars

Kål fyldt med fars

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2162 kJ / 515 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        Fars:

        • 200 g. hakket grisekød
        • 1 tsk. groft salt
        • ½ æg
        • ½ dl hvedemel eller havregryn
        • ½ knivspids peber
        • 1 tsk. karry
        • ½ tsk. muskatnød
        • Ca. 1 ¼ dl mælk
        • ½ dl bredbladet persille
        • ½ kålhoved, f.eks. hvidkål (300 g. hele blade)
        • Ca. ½ dl kogt vand

        Tilbehør:

        • ½ kg. kartofler
        • ½ tsk. tørret timian
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. groft salt
        • ½ knivspids peber

        Pynt:

        • 5 blade bredbladet persille
      • Trin 3 af 23

        Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.

        • 4 l vand
        • 2 spsk salt
      • Trin 4 af 23

        Fars: Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket grisekød
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 5 af 23

        Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen til kødet.

        • ½ æg
      • Trin 6 af 23

        Tilsæt hvedemel eller havregryn, friskkværnet peber, karry og muskatnød. Rør det godt sammen.

        • ½ dl hvedemel eller havregryn
        • ½ knivspids peber
        • 1 tsk. karry
        • ½ tsk. muskatnød
      • Trin 7 af 23

        Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.

        • Ca. 1 ¼ dl mælk
      • Trin 8 af 23

        Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

        • ½ dl bredbladet persille
      • Trin 9 af 23

        Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.

      • Trin 10 af 23

        Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.

      • Trin 11 af 23

        Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.

      • Trin 12 af 23

        Kål: Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.

        • ½ kålhoved, f.eks. hvidkål (300 g. hele blade)
      • Trin 13 af 23

        Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.

      • Trin 14 af 23

        Tag et lille ovnfast fad frem. Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.

      • Trin 15 af 23

        Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind.

      • Trin 16 af 23

        Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.

        • Ca ½ dl kogt vand
      • Trin 17 af 23

        Ovnbagte kartofler: Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 18 af 23

        Læg bagepapir i en bradepande.

      • Trin 19 af 23

        Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.

        • ½ kg. kartofler
        • ½ tsk. tørret timian
      • Trin 20 af 23

        Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.

      • Trin 21 af 23

        Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.

      • Trin 22 af 23

        Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.

        • ½ tsk. groft salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 23 af 23

        Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne. Pynt eventuelt med persille.

        • 5 blade bredbladet persille
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Fars:

          • 200 g. hakket grisekød
          • 1 tsk. groft salt
          • ½ æg
          • ½ dl hvedemel eller havregryn
          • ½ knivspids peber
          • 1 tsk. karry
          • ½ tsk. muskatnød
          • Ca. 1 ¼ dl mælk
          • ½ dl bredbladet persille
          • ½ kålhoved, f.eks. hvidkål (300 g. hele blade)
          • Ca. ½ dl kogt vand

          Tilbehør:

          • ½ kg. kartofler
          • ½ tsk. tørret timian
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. groft salt
          • ½ knivspids peber

          Pynt:

          • 5 blade bredbladet persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 målebæger
          • 2 måleskeer
          • 1 stor gryde
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 hulske
          • 2 store røreskåle
          • 2 grydeskeer
          • 1 kop
          • Køkkenrulle
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • Husholdningsfilm
          • 1 dørslag
          • 1 stort ovnfast fad
          • Stanniol eller et grydelåg
          • 1 kartoffelskræller
          • Bagepapir
          • 1 bradepande
          • 1 stegetermometer
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.
          4. Fars: Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          5. Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen til kødet.
          6. Tilsæt hvedemel eller havregryn, friskkværnet peber, karry og muskatnød. Rør det godt sammen.
          7. Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.
          8. Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
          9. Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.
          10. Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.
          11. Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.
          12. Kål: Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.
          13. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.
          14. Tag et lille ovnfast fad frem. Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
          15. Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind.
          16. Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.
          17. Ovnbagte kartofler: Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
          18. Læg bagepapir i en bradepande.
          19. Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.
          20. Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.
          21. Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.
          22. Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.
          23. Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne. Pynt eventuelt med persille.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2162 kJ / 515 kcal
            • Protein: 25 %
            • Kulhydrat: 47 %
            • Fedt: 28 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 23

            Mål alle ingredienserne af.

            Fars:

            • 400 g. hakket grisekød
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl hvedemel eller havregryn
            • 1 knivspids peber
            • 2 tsk. karry
            • 1 tsk. muskatnød
            • Ca. 2 ½ dl mælk
            • 1 dl bredbladet persille
            • 1 kålhoved, f.eks. hvidkål (600 g. hele blade)
            • Ca. 1 dl kogt vand

            Tilbehør:

            • 1 kg. kartofler
            • 1 tsk. tørret timian
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 23

            Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.

            • 4 l vand
            • 2 spsk. salt
          • Trin 4 af 23

            Fars: Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket grisekød
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 5 af 23

            Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 6 af 23

            Tilsæt hvedemel eller havregryn, peber, karry og muskatnød. Rør det sammen.

            • 1 dl hvedemel eller havregryn
            • 1 knivspids peber
            • 2 tsk. karry
            • 1 tsk. revet muskatnød
          • Trin 7 af 23

            Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.

            • Ca. 2 ½ dl mælk
          • Trin 8 af 23

            Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad persillen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

            • 1 dl bredbladet persille
          • Trin 9 af 23

            Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.

          • Trin 10 af 23

            Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.

          • Trin 11 af 23

            Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.

          • Trin 12 af 23

            Kål: Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.

            • 1 kålhoved (600 g. hele blade)
          • Trin 13 af 23

            Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.

          • Trin 14 af 23

            Tag et ovnfast fad frem (30 x 30 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.

          • Trin 15 af 23

            Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind.

          • Trin 16 af 23

            Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.

            • Ca. 1 dl kogt vand
          • Trin 17 af 23

            Ovnbagte kartofler: Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 18 af 23

            Læg bagepapir i en bradepande.

          • Trin 19 af 23

            Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.

            • 1 tsk. tørret timian
            • 2 spsk. olie
          • Trin 20 af 23

            Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.

          • Trin 21 af 23

            Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.

          • Trin 22 af 23

            Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.

            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 23 af 23

            Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne. Pynt eventuelt med persille.

            • 10 blade bredbladet persille
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Fars:

              • 400 g. hakket grisekød
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl hvedemel eller havregryn
              • 1 knivspids peber
              • 2 tsk. karry
              • 1 tsk. muskatnød
              • Ca. 2 ½ dl mælk
              • 1 dl bredbladet persille
              • 1 kålhoved, f.eks. hvidkål (600 g. hele blade)
              • Ca. 1 dl kogt vand

              Tilbehør:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 tsk. tørret timian
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 stor gryde
              • 2 store røreskåle
              • 2 grydeskeer
              • 1 kop
              • 1 hulske
              • Køkkenrulle
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • Husholdningsfilm
              • 1 dørslag
              • 1 stort ovnfast fad
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • Stanniol
              • 1 stegetermometer
              • 1 kartoffelskræller
              • Bagepapir
              • 1 bradepande

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.
              4. Fars: Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              5. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
              6. Tilsæt hvedemel eller havregryn, peber, karry og muskatnød. Rør det sammen.
              7. Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.
              8. Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad persillen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
              9. Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.
              10. Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.
              11. Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.
              12. Kål: Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.
              13. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.
              14. Tag et ovnfast fad frem (30 x 30 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
              15. Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind.
              16. Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.
              17. Ovnbagte kartofler: Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
              18. Læg bagepapir i en bradepande.
              19. Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.
              20. Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.
              21. Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.
              22. Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.
              23. Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne. Pynt eventuelt med persille.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!

                 
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2162 kJ / 515 kcal
                • Protein: 25 %
                • Kulhydrat: 47 %
                • Fedt: 28 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 23

                Mål alle ingredienserne af.

                Fars:

                • 600 g. hakket grisekød
                • 3 tsk. groft salt
                • 2 æg
                • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                • ½ tsk. peber
                • 3 tsk. karry
                • 1 ½ tsk. revet muskatnød
                • Ca. 3 ½ dl mælk
                • 1 ½ dl bredbladet persille
                • 1 ½ kålhoved, f.eks. hvidkål (900 g. hele blade)
                • Ca. 1 ½ dl kogt vand

                Tilbehør:

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 1 ½ tsk. tørret timian
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 3 af 23

                Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.

                • 6 l vand
                • 3 spsk. salt
              • Trin 4 af 23

                Fars: Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket grisekød
                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 5 af 23

                Slå æggene ud i en kop. Hæld æggene op i skålen til kødet.

                • 2 æg
              • Trin 6 af 23

                Tilsæt hvedemel eller havregryn, peber, karry og muskatnød. Rør det sammen.

                • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                • ¾ tsk. peber
                • 3 tsk. karry
                • 1 ½ tsk. revet muskatnød
              • Trin 7 af 23

                Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.

                • Ca. 3 ½ dl mælk
              • Trin 8 af 23

                Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

                • 1 ½ dl bredbladet persille
              • Trin 9 af 23

                Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.

              • Trin 10 af 23

                Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.

              • Trin 11 af 23

                Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.

              • Trin 12 af 23

                Kål: Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.

                • 1v½ kålhoved (900 g. blade)
              • Trin 13 af 23

                Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.

              • Trin 14 af 23

                Tag et ovnfast fad frem (40 x 40 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.

              • Trin 15 af 23

                Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind.

              • Trin 16 af 23

                Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.

                • Ca. 1 ½ dl kogt vand
              • Trin 17 af 23

                Ovnbagte kartofler: Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 18 af 23

                Læg bagepapir i en bradepande.

              • Trin 19 af 23

                Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.

                • 1 ½ tsk. tørret timian
                • 3 spsk. olie
              • Trin 20 af 23

                Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.

              • Trin 21 af 23

                Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.

              • Trin 22 af 23

                Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.

                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 23 af 23

                Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne. Pynt eventuelt med persille.

                • 15 blade bredbladet persille
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Fars:

                  • 600 g. hakket grisekød
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                  • ½ tsk. peber
                  • 3 tsk. karry
                  • 1 ½ tsk. revet muskatnød
                  • Ca. 3 ½ dl mælk
                  • 1 ½ dl bredbladet persille
                  • 1 ½ kålhoved, f.eks. hvidkål (900 g. hele blade)
                  • Ca. 1 ½ dl kogt vand

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 1 ½ tsk. tørret timian
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • ½ tsk. peber

                  Pynt:

                  • 15 blade bredbladet persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor gryde
                  • 2 store røreskåle
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 kop
                  • 1 hulske
                  • Køkkenrulle
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor kniv
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 dørslag
                  • 1 stort ovnfast fad
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • Stanniol
                  • 1 stegetermometer
                  • 1 kartoffelskræller
                  • Bagepapir
                  • 1 bradepande

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.
                  4. Fars: Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  5. Slå æggene ud i en kop. Hæld æggene op i skålen til kødet.
                  6. Tilsæt hvedemel eller havregryn, peber, karry og muskatnød. Rør det sammen.
                  7. Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.
                  8. Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
                  9. Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.
                  10. Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.
                  11. Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.
                  12. Kål: Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.
                  13. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.
                  14. Tag et ovnfast fad frem (40 x 40 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
                  15. Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind.
                  16. Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.
                  17. Ovnbagte kartofler: Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.
                  18. Læg bagepapir i en bradepande.
                  19. Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.
                  20. Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.
                  21. Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.
                  22. Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.
                  23. Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne. Pynt eventuelt med persille.