Kajkager

Kajkager

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Du har med garanti savlet over dem ved bageren? De skøre, flotte, grønne kajkager med masser af smørcreme, som man bare bliver i godt humør af at se på. Og nu kan du lave dem selv! Micki Cheng har lavet en nemmere udgave af kajkagen, så vi allesammen kan bage med :-)  

        Opskriften giver 15-20 kajkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 6 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Klik på videoen og se, hvordan Micki og drengene laver kajkager. 

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 1331 kJ / 318 kcal
          • Protein: 3 %
          • Kulhydrat: 56 %
          • Fedt: 41 %
          • Heraf mættet fedt: 6 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 22

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 22

          Find alle ingredienserne frem.

          • 2 æg
          • 225 g. sukker
          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 150 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 dl. mælk
          • ½ dl. olie

          Smørcreme:

          • 200 g. smør
          • 350 g. flormelis
          • 3 tsk. citronsaft
          • Rød frugtfarve
          • 5 spsk. jordbærmarmelade uden klumper

          Marcipan:

          • 300 g. marcipan
          • 50 g. flormelis
          • Grøn frugtfarve
          • Rød frugtfarve

          Pynt:

          • Flormelis (til glasur)
          • Lidt æggehvide (til glasur)
          • Lidt smeltet chokolade (til øjne)
        • Trin 3 af 22

          Tænd ovnen på 200 grader.

        • Trin 4 af 22

          Kagebunde: Kom æg, sukker og vaniljesukker i en stor skål. Pisk med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt.

          • 2 æg
          • 225 g. sukker
          • 2 tsk. vaniljesukker
        • Trin 5 af 22

          Bland mel og bagepulver sammen i en skål.

          • 150 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver

           

        • Trin 6 af 22

          Kom skiftevis mel, mælk og olie i dejen lidt ad gangen. Rør dejen sammen.

          • 1 dl. mælk
          • ½ dl. olie

           

        • Trin 7 af 22

          Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du sætte dem ind i hinanden to og to. Sæt 20 dobbelte muffinforme på en bageplade. Hæld dejen i formene. Du skal kun fylde dem ¼ op.

        • Trin 8 af 22

          Bag kagerne i cirka 12 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om de er færdige.

        • Trin 9 af 22

          Lad kagerne køle af på en bagerist.

        • Trin 10 af 22

          Smørcreme: Kom smør i en stor skål, og pisk, til det bliver lyst og luftigt. Klik på videoen og se, hvordan du laver smørcreme.

          • 200 g. smør

           

        • Trin 11 af 22

          Kom flormelis i lidt ad gangen, og pisk det sammen.

          • 350 g. flormelis

           

        • Trin 12 af 22

          Kom citronsaft, et par dråber rød frugtfarve og 2 spiseskeer jordbærmarmelade i skålen, og pisk, til det bliver en blød, lyserød smørcreme. Kom smørcremen i en sprøjtepose.

          • 3 tsk. citronsaft
          • Rød frugtfarve
          • 2 spsk. jordbærmarmelade uden klumper

           

        • Trin 13 af 22

          Fordel et tyndt lag jordbærmarmelade på dine muffins. Kom smørcremen ovenpå, og smør den ud, så den får en flot rund top. Stil kagerne på køl, mens du laver marcipanen.

          • 3 spsk. jordbærmarmelade uden klumper
        • Trin 14 af 22

          Marcipan: Form cirka 250 gram af marcipanen til en kugle. Tryk den lidt flad, og lav en fordybning i midten.

          • 250 g. marcipan

           

        • Trin 15 af 22

          Kom et par dråber grønt frugtfarve i fordybningen. Drys med flormelis, så den ikke klistrer til bordet. Ælt farven ind i marcipanstykket, til det er ensfarvet. Tilsæt eventuelt lidt mere flormelis, hvis det bliver for vådt.

          • 50 g. flormelis
          • Grøn frugtfarve
        • Trin 16 af 22

          Ælt flormelis og rød frugtfarve ind i resten af marcipanen på samme måde.

          • 50 g. marcipan
          • 50 g. flormelis
          • Rød frugtfarve
        • Trin 17 af 22

          Drys bordet med flormelis. Rul den grønne marcipan tyndt ud med en kagerulle. Udstik marcipanen i cirkler på 12-15 centimeter.

        • Trin 18 af 22

          Pak hver muffin ind med en grøn marcipan-cirkel, og tryk den fast i smørcremen. Skær et snit i kagerne som en mund.

        • Trin 19 af 22

          Form den røde marcipan til tunger. Sæt en tunge fast i munden på hver kage.

        • Trin 20 af 22

          Lav glasur af flormelis og æggehvider. Kom glasuren i en sprøjtepose. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.

          • Flormelis (til glasur)
          • Lidt æggehvide (til glasur)

           

        • Trin 21 af 22

          Smelt chokoladen i en plastikskål i en mikroovn. Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose. Klik på videoen, og se hvordan du temperere chokolade.

          • Lidt smeltet chokolade (til øjne)

           

        • Trin 22 af 22

          Tegn øjne med glasuren og den smeltede chokolade. Lav først en rund klat med glasuren. Lav derefter en mindre klat med chokoladen ovenpå glasuren. Forsæt på alle kajkagerne.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Du har med garanti savlet over dem ved bageren? De skøre, flotte, grønne kajkager med masser af smørcreme, som man bare bliver i godt humør af at se på. Og nu kan du lave dem selv! Micki Cheng har lavet en nemmere udgave af kajkagen, så vi allesammen kan bage med :-)  

          Opskriften giver 15-20 kajkager.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 2 æg
            • 225 g. sukker
            • 2 tsk. vaniljesukker
            • 150 g. hvedemel
            • 1 tsk. bagepulver
            • 1 dl. mælk
            • ½ dl. olie

            Smørcreme:

            • 200 g. smør
            • 350 g. flormelis
            • 3 tsk. citronsaft
            • Rød frugtfarve
            • 5 spsk. jordbærmarmelade uden klumper

            Marcipan: 

            • 300 g. marcipan
            • 50 g. flormelis
            • Grøn frugtfarve
            • Rød frugtfarve

            Pynt:

            • Flormelis (til glasur)
            • Lidt æggehvide (til glasur)
            • Lidt smeltet chokolade (til øjne)

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 decilitermål
            • 1 spiseske
            • 2 store skåle
            • 1 elpisker
            • 1 røreske
            • 40 muffinforme
            • 1 bageplade
            • 1 bagerist
            • 3 sprøjteposer
            • 1 kagerulle
            • 1 lille skarp kniv
            • 2 små skåle

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 200 grader.
            4. Kagebunde: Kom æg, sukker og vaniljesukker i en stor skål. Pisk med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt.
            5. Bland mel og bagepulver sammen i en skål.
            6. Kom skiftevis mel, mælk og olie i dejen lidt ad gangen. Rør dejen sammen.
            7. Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du sætte dem ind i hinanden to og to. Sæt 20 dobbelte muffinforme på en bageplade. Hæld dejen i formene. Du skal kun fylde dem ¼ op.
            8. Bag kagerne i cirka 12 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om de er færdige.
            9. Lad kagerne køle af på en bagerist.
            10. Smørcreme: Kom smør i en stor skål, og pisk, til det bliver lyst og luftigt. Klik på videoen og se, hvordan du laver smørcreme.
            11. Kom flormelis i lidt ad gangen, og pisk det sammen.
            12. Kom citronsaft, et par dråber rød frugtfarve og 2 spiseskeer jordbærmarmelade i skålen, og pisk, til det bliver en blød, lyserød smørcreme. Kom smørcremen i en sprøjtepose.
            13. Fordel et tyndt lag jordbærmarmelade på dine muffins. Kom smørcremen ovenpå, og smør den ud, så den får en flot rund top. Stil kagerne på køl, mens du laver marcipanen.
            14. Marcipan: Form cirka 250 gram af marcipanen til en kugle. Tryk den lidt flad, og lav en fordybning i midten.
            15. Kom et par dråber grønt frugtfarve i fordybningen. Drys med flormelis, så den ikke klistrer til bordet. Ælt farven ind i marcipanstykket, til det er ensfarvet. Tilsæt eventuelt lidt mere flormelis, hvis det bliver for vådt.
            16. Ælt flormelis og rød frugtfarve ind i resten af marcipanen på samme måde.
            17. Drys bordet med flormelis. Rul den grønne marcipan tyndt ud med en kagerulle. Udstik marcipanen i cirkler på 12-15 centimeter.
            18. Pak hver muffin ind med en grøn marcipan-cirkel, og tryk den fast i smørcremen. Skær et snit i kagerne som en mund.
            19. Form den røde marcipan til tunger. Sæt en tunge fast i munden på hver kage.
            20. Lav glasur af flormelis og æggehvider. Kom glasuren i en sprøjtepose. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.
            21. Smelt chokoladen i en plastikskål i en mikroovn. Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose. Klik på videoen, og se hvordan du temperere chokolade.
            22. Tegn øjne med glasuren og den smeltede chokolade. Lav først en rund klat med glasuren. Lav derefter en mindre klat med chokoladen ovenpå glasuren. Forsæt på alle kajkagerne.