Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kagecreme:

3.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en gryde. Gentag med det andet æg. Pisk æggene sammen i gryden. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en gryde, og pisk det sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker. Hvis du bruger hel vaniljestang, så skrab kornene fra vaniljestangen op i gryden. Se videoen.

5.

Pisk det hele sammen med et piskeris, indtil der ikke er nogen klumper.

6.

Kom mælk i gryden. Tænk komfuret på middel varme, og bring kagecremen langsomt i kog. Pisk hele tiden. 
Hvis kagecremen skiller, så har æggene fået for meget varme, og kagecremen kan ikke bruges.

7.

Tip: Hvis du bruger vaniljestang og ønsker maksimal vaniljesmag, så tag gryden med varm mælk af blusset, og lad den tomme vanilje-skal trække i 5 minutter. Tag derefter skallen op, og fortsæt med næste trin.

8.

Pisk hele tiden med piskeriset. Kog, indtil cremen er tyk. Det er vigtigt, at cremen får lov til at koge igennem i et minut, for ellers får den en melet smag. 
Hvis din kagecreme ikke stivner, så har den ikke kogt længe nok.

9.

Kom kagecremen op i en skål . Drys lidt sukker oven på kagecremen, så kagecremen ikke trækker skind.
Du kan eventuelt også dække cremen til med husholdningsfilm.

10.

Lad kagecremen køle af før brug.

Næringsindhold per portion

Energi: 1912 kJ / 457 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min