Kabocha tempura
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Tempura kabocha er dybstegte græskar, og det er super nemt at lave. Gør som i Japan, og spis dem som en snack efter skole.
Energi-indhold pr. portion
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ hokkaido-græskar
- 1 ½ l. fritureolie
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. pankorasp
- 2 æg
- 5 spsk. sojasovs
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 termometer
- 3 tallerkener
- 1 gaffel
- Køkkenrulle
- 1 hulske
Du skal bruge
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- ½ hokkaido-græskar
- 1 ½ l. fritureolie
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. pankorasp
- 2 æg
- 5 spsk. sojasovs
- Trin 3 af 10
Vask hokkaido-græskarret grundigt, og skrab frøene ud med en ske. Skær græskarret i tynde skiver med en tykkelse på cirka 1 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i skiver.
- ½ hokkaido-græskar
- Trin 4 af 10
Kom fritureolien i en gryde, og sæt et termometer i. Varm olien op, til den er 175 grader.
- 1 ½ l. fritureolie
- Trin 5 af 10
Kom mel på en tallerken. Kom pankorasp på en anden tallerken.
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. pankorasp
- Trin 6 af 10
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med det andet æg. Pisk æggene let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 7 af 10
Vend først græskarskiverne i mel, så æg og til sidst i pankorasp. Læg de panerede græskarskiver på en stor tallerken. De må helst ikke ligge i lag.
- Trin 8 af 10
Når fritureolien er 175 grader, så kom forsigtigt 2-3 skiver panerede græskar ned i olien med en hulske. Lad dem stege i cirka 2 minutter, til de er gyldne.
- Trin 9 af 10
Læg køkkenrulle på en tallerken. Tag græskarskiverne op af olien med hulskeen, og læg dem på tallerkenen. Gentag med alle græskarskiverne.
- Trin 10 af 10
Lad dem køle lidt af, og server med sojasovs til. Velbekomme!
- 5 spsk. sojasovs
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Tempura kabocha er dybstegte græskar, og det er super nemt at lave. Gør som i Japan, og spis dem som en snack efter skole.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ hokkaido-græskar
- 1 ½ l. fritureolie
- 1 dl. hvedemel
- 2 dl. pankorasp
- 2 æg
- 5 spsk. sojasovs
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 termometer
- 3 tallerkener
- 1 gaffel
- Køkkenrulle
- 1 hulske
Du skal bruge
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Vask hokkaido-græskarret grundigt, og skrab frøene ud med en ske. Skær græskarret i tynde skiver med en tykkelse på cirka 1 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer græskar i skiver.
- Kom fritureolien i en gryde, og sæt et termometer i. Varm olien op, til den er 175 grader.
- Kom mel på en tallerken. Kom pankorasp på en anden tallerken.
- Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med det andet æg. Pisk æggene let sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Vend først græskarskiverne i mel, så æg og til sidst i pankorasp. Læg de panerede græskarskiver på en stor tallerken. De må helst ikke ligge i lag.
- Når fritureolien er 175 grader, så kom forsigtigt 2-3 skiver panerede græskar ned i olien med en hulske. Lad dem stege i cirka 2 minutter, til de er gyldne.
- Læg køkkenrulle på en tallerken. Tag græskarskiverne op af olien med hulskeen, og læg dem på tallerkenen. Gentag med alle græskarskiverne.
- Lad dem køle lidt af, og server med sojasovs til. Velbekomme!
-