Kåldolmer i sur-sød sovs

Kåldolmer i sur-sød sovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Her er en opskrift på små pakker af velsmag og velbehag. Ordet 'dolmer' kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder fylde, og det er ikke ringe fylde, der gemmer sig bag savojkålens skal. Sammen med sursød-sovsen har du en ret, der virkelig er værd at skrive hjem om.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2535 kJ / 604 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 25 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        Kødfars:

        • 200 g. magert hakket svinekød
        • 1 tsk. groft salt
        • ½ æg
        • ½ dl havregryn
        • 1 tsk. karry
        • 1 ¼ dl mælk
        • 1 savojkål

        Sur-sød sovs:

        • 1 dl tomatketchup
        • ½ dl æbleeddike
        • ½ dl vand
        • ½ tsk. stødt allehånde

        Tilbehør:

        • 125 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
      • Trin 3 af 14

        Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet sejt og fast med en håndmixer eller en grydeske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. magert hakket svinekød
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 4 af 14

        Rør mælken i kødfarsen lidt ad gangen.

        • 1 ¼ dl mælk
      • Trin 5 af 14

        Slå et halvt æg ud i skålen med kødfars. Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet.

        • ½ æg
        • ½ dl havregryn
        • 1 tsk. karry
      • Trin 6 af 14

        Kom vand i en stor gryde. Læg låg på og bring det i kog. Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd den på 200 grader.

      • Trin 7 af 14

        Tag en kniv. Løsn 4-6 kålblade fra savoykålen. Kom bladene i gryden med kogende vand, og kog dem i 4-5 minutter.

        • 1 savojkål

         

      • Trin 8 af 14

        Tag bladene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Dup bladene med et rent viskestykke. Skær lidt af den grove midterstribe væk.

      • Trin 9 af 14

        Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 4 kåldolmere. Kom et nip på hvert blad.

      • Trin 10 af 14

        Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.

      • Trin 11 af 14

        Sur-sød sovs: Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.

        • 1 dl tomatketchup
        • ½ dl æbleeddike
        • ½ dl vand
        • ½ tsk. stødt allehånde

         

         

      • Trin 12 af 14

        Kom bulgur, perlebyg eller perlerug i en si, og skyl dem med koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

        • 125 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
      • Trin 13 af 14

        Hæld vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Lad bulguren koge i 10 minutter. Hvis du bruger perlebyg eller perlerug, skal det koge i 20 minutter.

      • Trin 14 af 14

        Tag gryden af varmen, og lad bulguren stå og trække i 10 minutter. Servér bulguren sammen med de krydrede kåldolmere i sur-sød sovs. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er en opskrift på små pakker af velsmag og velbehag. Ordet 'dolmer' kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder fylde, og det er ikke ringe fylde, der gemmer sig bag savojkålens skal. Sammen med sursød-sovsen har du en ret, der virkelig er værd at skrive hjem om.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødfars:

          • 200 g. magert hakket svinekød
          • 1 tsk. groft salt
          • ½ æg
          • ½ dl havregryn
          • 1 tsk. karry
          • 1 ¼ dl mælk
          • 1 savojkål

          Sur-sød sovs:

          • 1 dl tomatketchup
          • ½ dl æbleeddike
          • ½ dl vand
          • ½ tsk. stødt allehånde

          Tilbehør:

          • 125 g. bulgur, perlebyg eller perlerug

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 2 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 2 mellem skål
          • 1 kop
          • 1 håndmixer
          • Husholdningsfilm
          • 1 stor gryde
          • 2 grydelåg
          • 1 bagerist
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hulske
          • 1 dørslag
          • 1 rent viskestykke
          • 1 spiseske
          • 4 tandstikker
          • 1 ovnfast fad
          • 1 røreske
          • 1 ovnfast fad
          • Stanniol
          • 1 si
          • 1 lille gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet sejt og fast med en håndmixer eller en grydeske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          4. Rør mælken i kødfarsen lidt ad gangen.
          5. Slå et halvt æg ud i skålen med kødfars. Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet.
          6. Kom vand i en stor gryde. Læg låg på og bring det i kog. Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd den på 200 grader.
          7. Tag en kniv. Løsn 4-6 kålblade fra savoykålen. Kom bladene i gryden med kogende vand, og kog dem i 4-5 minutter.
          8. Tag bladene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Dup bladene med et rent viskestykke. Skær lidt af den grove midterstribe væk.
          9. Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 4 kåldolmere. Kom et nip på hvert blad.
          10. Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.
          11. Sur-sød sovs: Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.
          12. Kom bulgur, perlebyg eller perlerug i en si, og skyl dem med koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
          13. Hæld vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Lad bulguren koge i 10 minutter. Hvis du bruger perlebyg eller perlerug, skal det koge i 20 minutter.
          14. Tag gryden af varmen, og lad bulguren stå og trække i 10 minutter. Servér bulguren sammen med de krydrede kåldolmere i sur-sød sovs. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Her er en opskrift på små pakker af velsmag og velbehag. Ordet 'dolmer' kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder fylde, og det er ikke ringe fylde, der gemmer sig bag savojkålens skal. Sammen med sursød-sovsen har du en ret, der virkelig er værd at skrive hjem om.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2535 kJ / 604 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 51 %
            • Fedt: 25 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 14

            Mål alle ingredienserne af.

            Kødfars:

            • 400 g. magert hakket svinekød
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl havregryn
            • 2 tsk. karry
            • 2 ½ dl mælk
            • 1 savojkål

            Sur-sød sovs:

            • 2 dl tomatketchup
            • 1 dl æbleeddike
            • 1 dl vand
            • 1 tsk. stødt allehånde

            Tilbehør:

            • 250 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
          • Trin 3 af 14

            Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet sejt og fast med en håndmixer eller en grydeske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. magert hakket svinekød
          • Trin 4 af 14

            Rør mælken i kødfarsen lidt ad gangen.

            • 2 ½ dl mælk
          • Trin 5 af 14

            Slå ægget ud i skålen med kødfars. Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet.

            • 1 æg
            • 1 dl havregryn
            • 2 tsk. karry
          • Trin 6 af 14

            Kom vand i en stor gryde. Læg låg på og bring det i kog. Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd den på 200 grader.

          • Trin 7 af 14

            Tag en kniv. Løsn 4-6 kålblade fra savoykålen. Kom bladene i gryden med kogende vand, og kog dem i 4-5 minutter.

            • 1 savojkål

             

          • Trin 8 af 14

            Tag bladene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Dup bladene med et rent viskestykke. Skær lidt af den grove midterstribe væk.

          • Trin 9 af 14

            Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 8 kåldolmere. Kom et nip salt på hver.

          • Trin 10 af 14

            Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.

          • Trin 11 af 14

            Sur-sød sovs: Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.

            • 2 dl tomatketchup
            • 1 dl æbleeddike
            • 1 dl vand
            • 1 tsk. stødt allehånde

             

             

          • Trin 12 af 14

            Kom bulgur, perlebyg eller perlerug i en si, og skyl dem med koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

            • 250 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
          • Trin 13 af 14

            Hæld vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Lad bulguren koge i 10 minutter. Hvis du bruger perlebyg eller perlerug, skal det koge i 20 minutter.

          • Trin 14 af 14

            Tag gryden af varmen, og lad bulguren stå og trække i 10 minutter. Servér bulguren sammen med de krydrede kåldolmere i sur-sød sovs. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her er en opskrift på små pakker af velsmag og velbehag. Ordet 'dolmer' kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder fylde, og det er ikke ringe fylde, der gemmer sig bag savojkålens skal. Sammen med sursød-sovsen har du en ret, der virkelig er værd at skrive hjem om.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødfars:

              • 400 g. magert hakket svinekød
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl havregryn
              • 2 tsk. karry
              • 2 ½ dl mælk
              • 1 savojkål

              Sur-sød sovs:

              • 2 dl tomatketchup
              • 1 dl æbleeddike
              • 1 dl vand
              • 1 tsk. stødt allehånde

              Tilbehør:

              • 250 g. bulgur, perlebyg eller perlerug

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 2 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 2 mellem skål
              • 1 kop
              • 1 håndmixer
              • Husholdningsfilm
              • 1 stor gryde
              • 2 grydelåg
              • 1 bagerist
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hulske
              • 1 dørslag
              • 1 rent viskestykke
              • 1 spiseske
              • 8 tandstikker
              • 1 ovnfast fad
              • 1 røreske
              • 1 ovnfast fad
              • Stanniol
              • 1 si
              • 1 mellem gryde

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet sejt og fast med en håndmixer eller en grydeske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              4. Rør mælken i kødfarsen lidt ad gangen.
              5. Slå ægget ud i skålen med kødfars. Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet.
              6. Kom vand i en stor gryde. Læg låg på og bring det i kog. Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd den på 200 grader.
              7. Tag en kniv. Løsn 4-6 kålblade fra savoykålen. Kom bladene i gryden med kogende vand, og kog dem i 4-5 minutter.
              8. Tag bladene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Dup bladene med et rent viskestykke. Skær lidt af den grove midterstribe væk.
              9. Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 8 kåldolmere. Kom et nip salt på hver.
              10. Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.
              11. Sur-sød sovs: Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.
              12. Kom bulgur, perlebyg eller perlerug i en si, og skyl dem med koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
              13. Hæld vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Lad bulguren koge i 10 minutter. Hvis du bruger perlebyg eller perlerug, skal det koge i 20 minutter.
              14. Tag gryden af varmen, og lad bulguren stå og trække i 10 minutter. Servér bulguren sammen med de krydrede kåldolmere i sur-sød sovs. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Her er en opskrift på små pakker af velsmag og velbehag. Ordet 'dolmer' kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder fylde, og det er ikke ringe fylde, der gemmer sig bag savojkålens skal. Sammen med sursød-sovsen har du en ret, der virkelig er værd at skrive hjem om.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2535 kJ / 604 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 25 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 14

                Mål alle ingredienserne af.

                Kødfars:

                • 600 g. magert hakket svinekød
                • 3 tsk. groft salt
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ dl havregryn
                • 3 tsk. karry
                • 3 ¾ dl mælk
                • 1 ½ savojkål

                Sur-sød sovs:

                • 3 dl tomatketchup
                • 1 ½ dl æbleeddike
                • 1 ½ dl vand
                • 1 ½ tsk. stødt allehånde

                Tilbehør:

                • 375 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
              • Trin 3 af 14

                Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet sejt og fast med en håndmixer eller en grydeske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. magert hakket svinekød
              • Trin 4 af 14

                Rør mælken i kødfarsen lidt ad gangen.

                • 3 ¾ dl mælk
              • Trin 5 af 14

                Slå ægget ud i skålen med kødfars. Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet.

                • 1 ½ æg
                • 1 ½ dl havregryn
                • 3 tsk. karry
              • Trin 6 af 14

                Kom vand i en stor gryde. Læg låg på og bring det i kog. Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd den på 200 grader.

              • Trin 7 af 14

                Tag en kniv. Løsn 4-6 kålblade fra savoykålen. Kom bladene i gryden med kogende vand, og kog dem i 4-5 minutter.

                • 1 ½ savojkål

                 

              • Trin 8 af 14

                Tag bladene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Dup bladene med et rent viskestykke. Skær lidt af den grove midterstribe væk.

              • Trin 9 af 14

                Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 12 kåldolmere. Kom et nip salt på hver.

              • Trin 10 af 14

                Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.

              • Trin 11 af 14

                Sur-sød sovs: Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.

                • 3 dl tomatketchup
                • 1 ½ dl æbleeddike
                • 1 ½ dl vand
                • 1 ½ tsk. stødt allehånde

                 

                 

              • Trin 12 af 14

                Kom bulgur, perlebyg eller perlerug i en si, og skyl dem med koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

                • 375 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
              • Trin 13 af 14

                Hæld vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Lad bulguren koge i 10 minutter. Hvis du bruger perlebyg eller perlerug, skal det koge i 20 minutter.

              • Trin 14 af 14

                Tag gryden af varmen, og lad bulguren stå og trække i 10 minutter. Servér bulguren sammen med de krydrede kåldolmere i sur-sød sovs. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her er en opskrift på små pakker af velsmag og velbehag. Ordet 'dolmer' kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder fylde, og det er ikke ringe fylde, der gemmer sig bag savojkålens skal. Sammen med sursød-sovsen har du en ret, der virkelig er værd at skrive hjem om.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødfars:

                  • 600 g. magert hakket svinekød
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ dl havregryn
                  • 3 tsk. karry
                  • 3 ¾ dl mælk
                  • 1 ½ savojkål

                  Sur-sød sovs:

                  • 3 dl tomatketchup
                  • 1 ½ dl æbleeddike
                  • 1 ½ dl vand
                  • 1 ½ tsk. stødt allehånde

                  Tilbehør:

                  • 375 g. bulgur, perlebyg eller perlerug

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 2 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 mellem skål
                  • 1 kop
                  • 1 håndmixer
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 stor gryde
                  • 2 grydelåg
                  • 1 bagerist
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hulske
                  • 1 dørslag
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 spiseske
                  • 12 tandstikker
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 røreske
                  • 1 ovnfast fad
                  • Stanniol
                  • 1 si
                  • 1 mellem gryde

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet sejt og fast med en håndmixer eller en grydeske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  4. Rør mælken i kødfarsen lidt ad gangen.
                  5. Slå ægget ud i skålen med kødfars. Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet.
                  6. Kom vand i en stor gryde. Læg låg på og bring det i kog. Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd den på 200 grader.
                  7. Tag en kniv. Løsn 4-6 kålblade fra savoykålen. Kom bladene i gryden med kogende vand, og kog dem i 4-5 minutter.
                  8. Tag bladene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Dup bladene med et rent viskestykke. Skær lidt af den grove midterstribe væk.
                  9. Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 12 kåldolmere. Kom et nip salt på hver.
                  10. Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.
                  11. Sur-sød sovs: Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.
                  12. Kom bulgur, perlebyg eller perlerug i en si, og skyl dem med koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
                  13. Hæld vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Lad bulguren koge i 10 minutter. Hvis du bruger perlebyg eller perlerug, skal det koge i 20 minutter.
                  14. Tag gryden af varmen, og lad bulguren stå og trække i 10 minutter. Servér bulguren sammen med de krydrede kåldolmere i sur-sød sovs. Velbekomme!