Julesmåkager

Julesmåkager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 3 timer

        Her er dejen til julesmåkagerne eller til at bygge et fedt kagehus som Tobias, vinder af GoCooks kage-bagekonkurrence 2013, valgte at gøre det.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 261 kJ / 62 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 79 %
        • Fedt: 14 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 100 g. smør
        • 50 g. brun farin 
        • 200 g. honning 
        • 300 g. mørk sirup 
        • 1 spsk. stødt kanel
        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 1 spsk. natron
        • 3 dl. mælk
        • 1 kg. hvedemel
      • Trin 3 af 14

        Kom smør, brun farin, honning og sirup i en gryde.

        • 100 g. smør
        • 50 g. brun farin 
        • 200 g. honning 
        • 300 g. mørk sirup
      • Trin 4 af 14

        Tænd for kogepladen og lad smør, farin, honning og sirup smelte sammen. Rør med en grydeske.

      • Trin 5 af 14

        Hæld smør, farin, honning og sirup over i en stor skål.

      • Trin 6 af 14

        Tilsæt stødt kanel, ingefær, natron og mælk. Rør det sammen.

        • 1 spsk. stødt kanel
        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 1 spsk. natron
        • 3 dl mælk
      • Trin 7 af 14

        Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er fast.

        • 1 kg. hvedemel
      • Trin 8 af 14

        Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt skålen i køleskabet til dagen efter.

      • Trin 9 af 14

        Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka 4 millimeter tyk.

      • Trin 10 af 14

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 11 af 14

        Stik dejen ud med forme til små julesmåkager, eller skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv til vægge og tag til et kagehus.

      • Trin 12 af 14

        Bag kagefigurer i cirka 5 minutter. Vægge og tag til et kagehus skal du bage i cirka 7 minutter, så de bliver lidt hårdere og derfor mere stabile.

      • Trin 13 af 14

        Lad småkagerne køle af.

      • Trin 14 af 14

        Pynt med glasur og dit yndlingsslik eller krymmel.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er dejen til julesmåkagerne eller til at bygge et fedt kagehus som Tobias, vinder af GoCooks kage-bagekonkurrence 2013, valgte at gøre det.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. smør
          • 50 g. brun farin
          • 200 g. honning
          • 300 g. mørk sirup
          • 1 spsk. stødt kanel
          • 2 tsk. stødt ingefær
          • 1 spsk. natron
          • 3 dl. mælk
          • 1 kg. hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 stor skål
          • Husholdningsfilm
          • 1 kagerulle
          • 1 stor skarp kniv
          • Bagepapir
          • 1 bageplade

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom smør, brun farin, honning og sirup i en gryde.
          4. Tænd for kogepladen og lad smør, farin, honning og sirup smelte sammen. Rør med en grydeske.
          5. Hæld smør, farin, honning og sirup over i en stor skål.
          6. Tilsæt stødt kanel, ingefær, natron og mælk. Rør det sammen.
          7. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er fast.
          8. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt skålen i køleskabet til dagen efter.
          9. Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka 4 millimeter tyk.
          10. Tænd ovnen på 200 grader.
          11. Stik dejen ud med forme til små julesmåkager, eller skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv til vægge og tag til et kagehus.
          12. Bag kagefigurer i cirka 5 minutter. Vægge og tag til et kagehus skal du bage i cirka 7 minutter, så de bliver lidt hårdere og derfor mere stabile.
          13. Lad småkagerne køle af.
          14. Pynt med glasur og dit yndlingsslik eller krymmel.