Julesmåkager
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 3 timer
Her er dejen til julesmåkagerne eller til at bygge et fedt kagehus som Tobias, vinder af GoCooks kage-bagekonkurrence 2013, valgte at gøre det.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 261 kJ / 62 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 79 %
- Fedt: 14 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 100 g. smør
- 50 g. brun farin
- 200 g. honning
- 300 g. mørk sirup
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 spsk. natron
- 3 dl. mælk
- 1 kg. hvedemel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 stor skål
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 1 stor skarp kniv
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 14
Mål alle ingredienserne af.
- 100 g. smør
- 50 g. brun farin
- 200 g. honning
- 300 g. mørk sirup
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 spsk. natron
- 3 dl. mælk
- 1 kg. hvedemel
- Trin 3 af 14
Kom smør, brun farin, honning og sirup i en gryde.
- 100 g. smør
- 50 g. brun farin
- 200 g. honning
- 300 g. mørk sirup
- Trin 4 af 14
Tænd for kogepladen og lad smør, farin, honning og sirup smelte sammen. Rør med en grydeske.
- Trin 5 af 14
Hæld smør, farin, honning og sirup over i en stor skål.
- Trin 6 af 14
Tilsæt stødt kanel, ingefær, natron og mælk. Rør det sammen.
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 spsk. natron
- 3 dl mælk
- Trin 7 af 14
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er fast.
- 1 kg. hvedemel
- Trin 8 af 14
Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt skålen i køleskabet til dagen efter.
- Trin 9 af 14
Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka 4 millimeter tyk.
- Trin 10 af 14
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 11 af 14
Stik dejen ud med forme til små julesmåkager, eller skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv til vægge og tag til et kagehus.
- Trin 12 af 14
Bag kagefigurer i cirka 5 minutter. Vægge og tag til et kagehus skal du bage i cirka 7 minutter, så de bliver lidt hårdere og derfor mere stabile.
- Trin 13 af 14
Lad småkagerne køle af.
- Trin 14 af 14
Pynt med glasur og dit yndlingsslik eller krymmel.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er dejen til julesmåkagerne eller til at bygge et fedt kagehus som Tobias, vinder af GoCooks kage-bagekonkurrence 2013, valgte at gøre det.
Du skal bruge
Ingredienser
- 100 g. smør
- 50 g. brun farin
- 200 g. honning
- 300 g. mørk sirup
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 spsk. natron
- 3 dl. mælk
- 1 kg. hvedemel
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 stor skål
- Husholdningsfilm
- 1 kagerulle
- 1 stor skarp kniv
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kom smør, brun farin, honning og sirup i en gryde.
- Tænd for kogepladen og lad smør, farin, honning og sirup smelte sammen. Rør med en grydeske.
- Hæld smør, farin, honning og sirup over i en stor skål.
- Tilsæt stødt kanel, ingefær, natron og mælk. Rør det sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er fast.
- Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt skålen i køleskabet til dagen efter.
- Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka 4 millimeter tyk.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Stik dejen ud med forme til små julesmåkager, eller skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv til vægge og tag til et kagehus.
- Bag kagefigurer i cirka 5 minutter. Vægge og tag til et kagehus skal du bage i cirka 7 minutter, så de bliver lidt hårdere og derfor mere stabile.
- Lad småkagerne køle af.
- Pynt med glasur og dit yndlingsslik eller krymmel.
-