GoCook æbleskiver

GoCook æbleskiver

Jul er lig med æbleskiver! Og der skal æbler i - i hvert fald i gamle dage. Det har 170.000 skoleelever lært, da de arbejdet med danske æbler fra GoCook, der er Coops madprogram for børn.Vær med i køkkenet - og tag en tidsrejse med historiske æbleskiver sammen med Gorm og sine børnekumpaner fra GoCook.

ÆBLESKIVER MED ÆBLESKIVE

i 1700-tallet var æbleskiven rent faktisk en skive æblet, dyppet i dej. Den blev stegt over panden i ildstedet. Man havde ikke adgang til sukker, og spiste derfor æbleskiven hele året rundt, når man skulle have lidt sødt til festlige lejligheder.

Opskriften på æbleskiver med æbleskive

ÆBLESKIVER MED ÆBLEMARMELADE

I 1800-tallet opfandt man æbleskive-jernet. Så kunne man komme alt muligt i æbleskiven. Det var typisk æblemos, risengrød eller svesker.

Opskriften på æbleskiver med æblemarmelade

ÆBLESKIVER MED NATRON

i 1900-tallet fik man adgang til sukker og kunne lave marmelade. Da forsvandt æblet ud af æbleskiven.

Opskriften på æbleskiver med natron og kærnemælk

SE FILMEN OM ÆBLESKIVER

Tag med madhistoriker Bettina Buhl fra Madens Hus i Gl. Estrup på en rejse ud i æbleskivens historie sammen med Gorm Wisweh og hans GoCook-kumpaner.

Se filmen om æbleskivens historie

HVAD ER GOCOOK

GoCook er Coops madprogram for børn som hvert år har 170.000 skolebørn fra 4 ud af 5 skoler med i gang med at lave mad på skolerne. Få en masse børnevenlige opskrifter og tips og tricks her på gocook.dk eller i GoCook-app'en.

Andre nyheder