Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

4.

Kom blødt smør, sukker og brun farin i en stor skål. Se videoen.

5.

Pisk det sammen til en luftig masse med en håndmixer.

6.

Slå et æg ud i en kop og kom det op i den store skål. Pisk dejen sammen. Gør det samme med det andet æg og pisk igen. Se videoen.

7.

Kom hvedemel, bagepulver, ingefær, kanel, kardemomme og stødt nellike i en skål. Bland det godt sammen med en ske.

8.

Tag en si, og sigt melblandingen ned i dejen til smør og sukker. Vend melet i dejen med en dejskraber, til du har en ensartet dej.

9.

Tilsæt til sidst mælken og vend den i dejen.

10.

Læg papirmuffin-formene sammen to og to, så du får i alt 12 muffin-forme. Sæt de 12 dobbelte muffin-forme på en bageplade.

11.

Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

12.

Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere. Se videoen.

13.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

14.

Smørcreme: Kom smørret i en stor skål.
Se videoen.

15.

Pisk smørret luftigt med en håndmixer i cirka 3 minutter.

16.

Kom flormelis i smørret lidt ad gangen, mens du pisker med håndmixeren. Det kan se skilt ud, men bliv ved med at piske, til cremen bliver hvid. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed :)

17.

Tilsæt den grønne frugtfarve og vend det forsigtigt i smørcremen med en dejskraber. Pas på ikke at tilsætte for meget, da smørecremen hurtigt kan blive for tynd.

18.

Kom en stjernetylle i en sprøjtepose eller frysepose og kom din smørcreme ned i posen med dejskraberen. Se videoen.

19.

Sprøjt små juletræer på dine muffins. Start i midten af hver muffin og kør udad i cirkler med sprøjteposen. Når du har din ønskede bredde på juletræet, sprøjter du med en cirklende bevægelse opad.

20.

Pynt eventuelt med sølvkugler eller andet krymmel.

Næringsindhold per portion

Energi: 2052 kJ / 490 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 15,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Smørcreme til cupcakes

Smørcreme til cupcakes

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 48 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min