Julecupcakes

Julecupcakes

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En cupcake er en muffin pyntet med frosting (smørcreme) for at gøre den ekstra lækker. Her er de krydrede, så de smager af jul, og pyntet med et flot juletræ på toppen.
        Opskriften giver cirka 12 cupcakes.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2052 kJ / 490 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 46 %
        • Heraf mættet fedt: 15,6 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        Muffins:

        • 150 g. blødt smør
        • 75 g. sukker
        • 75 g. brun farin
        • 2 æg
        • 250 g. mel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 1 tsk. stødt kardemomme
        • ½ tsk. stødt nellike
        • 1 ½ dl. mælk

        Smørcreme:

        • 200 g. smør
        • 400 g. flormelis
        • 1-2 tsk. grøn frugtfarve

        Pynt:

        • Sølvkugler eller andet krymmel
      • Trin 3 af 20

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 4 af 20

        Kom blødt smør, sukker og brun farin i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. blødt smør
        • 75 g. sukker
        • 75 g. brun farin
      • Trin 5 af 20

        Pisk det sammen til en luftig masse med en elpisker.

      • Trin 6 af 20

        Slå æggene ud et ad gangen i en kop, og kom dem i den store skål. Pisk dejen sammen med elpiskeren efter hvert æg.

        • 2 æg
      • Trin 7 af 20

        Tag en ny skål. Kom hvedemel, bagepulver, ingefær, kanel, kardemomme og stødt nellike i skålen. Bland det godt sammen med en ske.

        • 250 g. mel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 2 tsk. stødt ingefær
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 1 tsk. stødt kardemomme
        • ½ tsk. stødt nellike
      • Trin 8 af 20

        Tag en si, og sigt melblandingen ned i dejen til smør og sukker. Vend melet i dejen med en dejskraber, til du har en ensartet dej.

      • Trin 9 af 20

        Tilsæt til sidst mælken, og vend det i dejen.

        • 1 ½ dl. mælk
      • Trin 10 af 20

        Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 12 muffinsforme. Sæt de 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

      • Trin 11 af 20

        Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op.

      • Trin 12 af 20

        Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

      • Trin 13 af 20

        Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 14 af 20

        Smørcreme: Kom smørret i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver smørcreme.

        • 200 g. smør
      • Trin 15 af 20

        Pisk smørret luftig med en elpisker i cirka 3 minutter.

      • Trin 16 af 20

        Kom flormelis i smørret lidt ad gangen, mens du pisker med elpiskeren. Det kan se skilt ud, men bliv ved med at piske, til cremen bliver hvid. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed :)

        • 400 g. flormelis
      • Trin 17 af 20

        Tilsæt den grønne frugtfarve, og vend det forsigtigt i smørcremen med en dejskraber. Pas på ikke at tilsætte for meget, da smørecremen hurtigt kan blive for tynd.

        • 1-2 tsk. grøn frugtfarve
      • Trin 18 af 20

        Kom en stjernetylle i en sprøjtepose eller frysepose, og kom din smørcreme ned i posen med dejskraberen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose med stjernetylle.

      • Trin 19 af 20

        Sprøjt små juletræer på dine muffins. Start i midten af hver muffin, og kør udad i cirkler med sprøjteposen. Når du har din ønskede bredde på juletræet, sprøjter du med en cirklende bevægelse opad.

      • Trin 20 af 20

        Pynt eventuelt med sølvkugler eller andet krymmel.

        • Sølvkugler eller andet krymmel
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En cupcake er en muffin pyntet med frosting (smørcreme) for at gøre den ekstra lækker. Her er de krydrede, så de smager af jul, og pyntet med et flot juletræ på toppen.
        Opskriften giver cirka 12 cupcakes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Muffins:

          • 150 g. blødt smør
          • 75 g. sukker
          • 75 g. brun farin
          • 2 æg
          • 250 g. mel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 2 tsk. stødt ingefær
          • 2 tsk. stødt kanel
          • 1 tsk. stødt kardemomme
          • ½ tsk. stødt nellike
          • 1 ½ dl. mælk

          Smørcreme:

          • 200 g. smør
          • 400 g. flormelis
          • 1-2 tsk. grøn frugtfarve

          Pynt:

          • Sølvkugler eller andet krymmel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 3 store skåle
          • 1 elpisker
          • 1 kop
          • 1 røreske
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 24 papirmuffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          4. Kom blødt smør, sukker og brun farin i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk det sammen til en luftig masse med en elpisker.
          6. Slå æggene ud et ad gangen i en kop, og kom dem i den store skål. Pisk dejen sammen med elpiskeren efter hvert æg.
          7. Tag en ny skål. Kom hvedemel, bagepulver, ingefær, kanel, kardemomme og stødt nellike i skålen. Bland det godt sammen med en ske.
          8. Tag en si, og sigt melblandingen ned i dejen til smør og sukker. Vend melet i dejen med en dejskraber, til du har en ensartet dej.
          9. Tilsæt til sidst mælken, og vend det i dejen.
          10. Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 12 muffinsforme. Sæt de 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
          11. Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op.
          12. Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
          13. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
          14. Smørcreme: Kom smørret i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver smørcreme.
          15. Pisk smørret luftig med en elpisker i cirka 3 minutter.
          16. Kom flormelis i smørret lidt ad gangen, mens du pisker med elpiskeren. Det kan se skilt ud, men bliv ved med at piske, til cremen bliver hvid. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed :)
          17. Tilsæt den grønne frugtfarve, og vend det forsigtigt i smørcremen med en dejskraber. Pas på ikke at tilsætte for meget, da smørecremen hurtigt kan blive for tynd.
          18. Kom en stjernetylle i en sprøjtepose eller frysepose, og kom din smørcreme ned i posen med dejskraberen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose med stjernetylle.
          19. Sprøjt små juletræer på dine muffins. Start i midten af hver muffin, og kør udad i cirkler med sprøjteposen. Når du har din ønskede bredde på juletræet, sprøjter du med en cirklende bevægelse opad.
          20. Pynt eventuelt med sølvkugler eller andet krymmel.