Juleboller med risengrød

Juleboller med risengrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Gem en lille rest risengrød til de her helt bløde boller med risengrød, kanel og sukker i. Smør smørklat på og gør dig klar til at elske at få risengrød på en helt ny måde.

        Opskriften skriver cirka 16 boller. 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 803 kJ / 192 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 75 %
        • Fedt: 13 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 300 g. risengrød (ca. 2 ½ dl.)
        • 2 dl. vand
        • ½ pk. gær (25 g.)
        • 1 æg
        • 1 ½ spsk. olie
        • 2 spsk. sukker
        • 3 tsk. kanel
        • 1 tsk. salt
        • 175 g. grahamsmel
        • 450-500 g. hvedemel

        Pynt:

        • 1 æg til pensling 
        • Kanel til drys
      • Trin 3 af 16

        Kom risengrød og vand op i en skål. Smuldr gæren i og rør, til det er opløst.

        • 300 g. risengrød (ca. 2 ½ dl.)
        • 2 dl. vand
        • ½ pk. gær (25 g.)
      • Trin 4 af 16

        Slå ægget ud i en kop og kom det op i skålen.

        • 1 æg

         

      • Trin 5 af 16

        Tilsæt olie, sukker, kanel, salt og grahamsmel. Rør rundt, til det er godt blandet.

        • 1 ½ spsk. olie
        • 2 spsk. sukker
        • 3 tsk. kanel
        • 1 tsk. salt
        • 175 g. grahamsmel
      • Trin 6 af 16

        Tilsæt først 300 gram hvedemel og rør rundt. Tilsæt 50 gram hvedemel mere og prøv at røre lidt mere rundt, hvis du kan.

        • 450-500 g. hvedemel
      • Trin 7 af 16

        Drys mel på bordet. Hæld dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Tilsæt mere hvedemel lidt ad gangen, til du kan ælte dejen, uden den klistrer til dine hænder. Ælt dejen i cirka 5 minutter.

      • Trin 8 af 16

        Kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke. Stil den til hævning et lunt sted i minimum 1 time.

      • Trin 9 af 16

        Kom bagepapir i et mellemstort ovnfast fad (cirka 30 x 25 centimeter).

      • Trin 10 af 16

        Drys mel på bordet. Hæld dejen ud og ælt den kort igennem. Skær dejen i 16 lige store stykker.

      • Trin 11 af 16

        Form dej-stykkerne til runde boller. Sæt dem på bagepladen med cirka 1 centimeter i mellem hver bolle. De skal stå tæt, men uden at røre ved hinanden.

      • Trin 12 af 16

        Læg et rent viskestykke over fadet med boller, og lad dem hæve et lunt sted cirka 45 minutter. Efter 30 minutters hævetid, skal du tænde ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 13 af 16

        Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg til pensling 
      • Trin 14 af 16

        Pensl bollerne med æg og drys med lidt kanel.

        • Kanel til drys
      • Trin 15 af 16

        Bag bollerne midt i ovnen i cirka 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

      • Trin 16 af 16

        Lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Gem en lille rest risengrød til de her helt bløde boller med risengrød, kanel og sukker i. Smør smørklat på og gør dig klar til at elske at få risengrød på en helt ny måde.

        Opskriften skriver cirka 16 boller. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 300 g. risengrød (ca. 2 ½ dl.)
          • 2 dl. vand
          • ½ pk. gær (25 g.)
          • 1 æg
          • 1 ½ spsk. olie
          • 2 spsk. sukker
          • 3 tsk. kanel
          • 1 tsk. salt
          • 175 g. grahamsmel
          • 450-500 g. hvedemel

          Pynt:

          • 1 æg til pensling 
          • Kanel til drys

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 lille skål
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom risengrød og vand op i en skål. Smuldr gæren i og rør, til det er opløst.
          4. Slå ægget ud i en kop og kom det op i skålen.
          5. Tilsæt olie, sukker, kanel, salt og grahamsmel. Rør rundt, til det er godt blandet.
          6. Tilsæt først 300 gram hvedemel og rør rundt. Tilsæt 50 gram hvedemel mere og prøv at røre lidt mere rundt, hvis du kan.
          7. Drys mel på bordet. Hæld dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Tilsæt mere hvedemel lidt ad gangen, til du kan ælte dejen, uden den klistrer til dine hænder. Ælt dejen i cirka 5 minutter.
          8. Kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke. Stil den til hævning et lunt sted i minimum 1 time.
          9. Kom bagepapir i et mellemstort ovnfast fad (cirka 30 x 25 centimeter).
          10. Drys mel på bordet. Hæld dejen ud og ælt den kort igennem. Skær dejen i 16 lige store stykker.
          11. Form dej-stykkerne til runde boller. Sæt dem på bagepladen med cirka 1 centimeter i mellem hver bolle. De skal stå tæt, men uden at røre ved hinanden.
          12. Læg et rent viskestykke over fadet med boller, og lad dem hæve et lunt sted cirka 45 minutter. Efter 30 minutters hævetid, skal du tænde ovnen på 200 grader varmluft.
          13. Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.
          14. Pensl bollerne med æg og drys med lidt kanel.
          15. Bag bollerne midt i ovnen i cirka 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
          16. Lad dem køle af på en bagerist.