Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En lækker, cremet suppe af jordskokker og kartofler. Suppen er perfekt til kølige forårsdage. Sæt prikken over i'et ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen.

        Tip: Server eventuelt suppen med stegte bacontern drysset på toppen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1566 kJ / 374 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 22 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 12

        Mål alle ingredienserne af.

        • 6 jordskokker
        • 2 ½ store kartofler
        • ½ løg
        • 4 ½ dl vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning
        • ½ dl madlavningsfløde
        • ¼ citron, kun saften
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Topping:

        • 1 dl græskarkerner
        • ½ tsk. salt

        Tilbehør:  

        • 2 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 12

        Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern.

        • 6 jordskokker
        • 2 ½ store kartofler
      • Trin 4 af 12

        Pil løget, og skær det i grove tern.

        • ½ løg
      • Trin 5 af 12

        Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde.

      • Trin 6 af 12

        Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsags-bouillonterningen.

        • 4 ½ dl vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning
      • Trin 7 af 12

        Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.

      • Trin 8 af 12

        Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend nu grøntsagerne, indtil de har en cremet konsistens, og der ikke er nogen grøntsags-stykker tilbage. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 9 af 12

        Kom madlavningsfløde i suppen, og bland det rundt.

        • ½ dl madlavningsfløde
      • Trin 10 af 12

        Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron, kun saften
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 11 af 12

        Tag en stegepande frem, og varm den op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem, indtil de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister kerner.

        • 1 dl græskarkerner
        • ½ tsk. salt
      • Trin 12 af 12

        Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.

        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En lækker, cremet suppe af jordskokker og kartofler. Suppen er perfekt til kølige forårsdage. Sæt prikken over i'et ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen.

        Tip: Server eventuelt suppen med stegte bacontern drysset på toppen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 6 jordskokker
          • 2 ½ store kartofler
          • ½ løg
          • 4 ½ dl vand
          • ½ grøntsags-bouillonterning
          • ½ dl madlavningsfløde
          • ¼ citron, kun saften
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Topping:

          • 1 dl græskarkerner
          • ½ tsk. salt

          Tilbehør:  

          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 citruspresser
          • 1 stavblender
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern.
          4. Pil løget, og skær det i grove tern.
          5. Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde.
          6. Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsags-bouillonterningen.
          7. Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.
          8. Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend nu grøntsagerne, indtil de har en cremet konsistens, og der ikke er nogen grøntsags-stykker tilbage. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          9. Kom madlavningsfløde i suppen, og bland det rundt.
          10. Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          11. Tag en stegepande frem, og varm den op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem, indtil de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister kerner.
          12. Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            En lækker, cremet suppe af jordskokker og kartofler. Suppen er perfekt til kølige forårsdage. Sæt prikken over i'et ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen.

            Tip: Server eventuelt suppen med stegte bacontern drysset på toppen.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1566 kJ / 374 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 65 %
            • Fedt: 22 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 12

            Mål alle ingredienserne af.

            • 12 jordskokker
            • 5 store kartofler
            • 1 løg
            • 9 dl vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning
            • 1 dl madlavningsfløde
            • ½ citron, kun saften
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Topping:

            • 2 dl græskarkerner
            • 1 tsk. salt

            Tilbehør:

            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 12

            Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern.

            • 12 jordskokker
            • 5 store kartofler
          • Trin 4 af 12

            Pil løget, og skær det i grove tern.

            • 1 løg
          • Trin 5 af 12

            Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde.

          • Trin 6 af 12

            Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsags-bouillonterningen.

            • 9 dl vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning
          • Trin 7 af 12

            Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.

          • Trin 8 af 12

            Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend nu grøntsagerne, indtil de har en cremet konsistens, og der ikke er nogen grøntsags-stykker tilbage. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 9 af 12

            Kom madlavningsfløde i suppen, og bland det rundt.

            • 1 dl madlavningsfløde
          • Trin 10 af 12

            Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron, kun saften
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 11 af 12

            Tag en stegepande frem, og varm den op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem, indtil de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister kerner.

            • 2 dl græskarkerner
            • 1 tsk. salt
          • Trin 12 af 12

            Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.

            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En lækker, cremet suppe af jordskokker og kartofler. Suppen er perfekt til kølige forårsdage. Sæt prikken over i'et ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen.

            Tip: Server eventuelt suppen med stegte bacontern drysset på toppen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 12 jordskokker
              • 5 store kartofler
              • 1 løg
              • 9 dl vand
              • 1 grøntsags-bouillonterning
              • 1 dl madlavningsfløde
              • ½ citron, kun saften
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Topping:

              • 2 dl græskarkerner
              • 1 tsk. salt

              Tilbehør:

              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 citruspresser
              • 1 stavblender
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern.
              4. Pil løget, og skær det i grove tern.
              5. Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde.
              6. Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsags-bouillonterningen.
              7. Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.
              8. Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend nu grøntsagerne, indtil de har en cremet konsistens, og der ikke er nogen grøntsags-stykker tilbage. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              9. Kom madlavningsfløde i suppen, og bland det rundt.
              10. Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              11. Tag en stegepande frem, og varm den op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem, indtil de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister kerner.
              12. Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                En lækker, cremet suppe af jordskokker og kartofler. Suppen er perfekt til kølige forårsdage. Sæt prikken over i'et ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen.

                Tip: Server eventuelt suppen med stegte bacontern drysset på toppen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1566 kJ / 374 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 65 %
                • Fedt: 22 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 12

                Mål alle ingredienserne af.

                • 18 jordskokker
                • 7 ½ store kartofler
                • 1 ½ løg
                • 13 ½ dl vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                • 1 ½ dl madlavningsfløde
                • ¾ citron, kun saften
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Topping:

                • 3 dl græskarkerner
                • 1 ½ tsk. salt

                Tilbehør:  

                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 12

                Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern.

                • 18 jordskokker
                • 7 ½ store kartofler
              • Trin 4 af 12

                Pil løget, og skær det i grove tern.

                • 1 ½ løg
              • Trin 5 af 12

                Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde.

              • Trin 6 af 12

                Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsags-bouillonterningen.

                • 13 ½ dl vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
              • Trin 7 af 12

                Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.

              • Trin 8 af 12

                Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend nu grøntsagerne, indtil de har en cremet konsistens, og der ikke er nogen grøntsags-stykker tilbage. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 9 af 12

                Kom madlavningsfløde i suppen, og bland det rundt.

                • 1 ½ dl madlavningsfløde
              • Trin 10 af 12

                Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron, kun saften
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 11 af 12

                Tag en stegepande frem, og varm den op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem, indtil de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister kerner.

                • 3 dl græskarkerner
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 12 af 12

                Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En lækker, cremet suppe af jordskokker og kartofler. Suppen er perfekt til kølige forårsdage. Sæt prikken over i'et ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til suppen.

                Tip: Server eventuelt suppen med stegte bacontern drysset på toppen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 18 jordskokker
                  • 7 ½ store kartofler
                  • 1 ½ løg
                  • 13 ½ dl vand
                  • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                  • 1 ½ dl madlavningsfløde
                  • ¾ citron, kun saften
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Topping:

                  • 3 dl græskarkerner
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Tilbehør:  

                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 citruspresser
                  • 1 stavblender
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl jordskokkerne og kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern.
                  4. Pil løget, og skær det i grove tern.
                  5. Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde.
                  6. Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsags-bouillonterningen.
                  7. Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.
                  8. Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend nu grøntsagerne, indtil de har en cremet konsistens, og der ikke er nogen grøntsags-stykker tilbage. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  9. Kom madlavningsfløde i suppen, og bland det rundt.
                  10. Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  11. Tag en stegepande frem, og varm den op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem, indtil de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rister kerner.
                  12. Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.