Jordskokkechips
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Her er en opskrift på chips du må spise HVER dag - voilá. De kræver ingen guts, bare store portioner, for de forsvinder lynhurtigt. Haps haps.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 276 kJ / 66 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 54 %
- Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm laver jordskokke-chips.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 276 kJ / 66 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 54 %
- Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. jordskokker
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 grøntsagsbørste
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv eller 1 mandolinjern
- 1 mellemstor skål
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Trin 1 af 9
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 9
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. jordskokker
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- Trin 3 af 9
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Trin 4 af 9
Tag en grøntsagsbørste. Vask jordskokkerne grundigt med den. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle jordskokkerne med en kartoffelskræller. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker.
- 200 g. jordskokker
- Trin 5 af 9
Tag et skærebræt og skarp kniv frem. Skær jordskokkerne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær jordskokkerne i papirstynde skiver på mandolinjernet.
- Trin 6 af 9
Tag en mellemstor skål. Kom jordskokke-skiverne, olie og salt i skålen. Vend jordskokkerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- Trin 7 af 9
Kom bagepapir på en bageplade. Fordel jordskokke-skiverne på bagepladen, så de ligger i ét lag.
- Trin 8 af 9
Bag jordskokke-skiverne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.
- Trin 9 af 9
Lad dine jordskok-chips køle af, og server dem som en lækker snack.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Her er en opskrift på chips du må spise HVER dag - voilá. De kræver ingen guts, bare store portioner, for de forsvinder lynhurtigt. Haps haps.
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. jordskokker
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 grøntsagsbørste
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv eller 1 mandolinjern
- 1 mellemstor skål
- Bagepapir
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Tag en grøntsagsbørste. Vask jordskokkerne grundigt med den. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle jordskokkerne med en kartoffelskræller. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker.
- Tag et skærebræt og skarp kniv frem. Skær jordskokkerne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær jordskokkerne i papirstynde skiver på mandolinjernet.
- Tag en mellemstor skål. Kom jordskokke-skiverne, olie og salt i skålen. Vend jordskokkerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.
- Kom bagepapir på en bageplade. Fordel jordskokke-skiverne på bagepladen, så de ligger i ét lag.
- Bag jordskokke-skiverne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.
- Lad dine jordskok-chips køle af, og server dem som en lækker snack.
-