Jordskokkechips

Jordskokkechips

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Her er en opskrift på chips du må spise HVER dag - voilá. De kræver ingen guts, bare store portioner, for de forsvinder lynhurtigt. Haps haps.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 276 kJ / 66 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 54 %
        • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver jordskokke-chips.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 276 kJ / 66 kcal
          • Protein: 7 %
          • Kulhydrat: 39 %
          • Fedt: 54 %
          • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 9

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • Trin 2 af 9

          Mål alle ingredienserne af.

          • 200 g. jordskokker
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
        • Trin 3 af 9

          Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

        • Trin 4 af 9

          Tag en grøntsagsbrøste. Vask jordskokkerne grundigt med den. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle jordskokkerne med en kartoffelskræller.

          • 200 g. jordskokker
        • Trin 5 af 9

          Tag et skærebræt og skarp kniv frem. Skær jordskokkerne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær jordskokkerne i papirstynde skiver på mandolinjernet.

        • Trin 6 af 9

          Tag en mellemstor skål. Kom jordskokke-skiverne, olie og salt i skålen. Vend jordskokkerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.

          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
        • Trin 7 af 9

          Kom bagepapir på en bageplade. Fordel jordskokke-skiverne på bagepladen, så de ligger i ét lag.

        • Trin 8 af 9

          Bag jordskokke-skiverne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.

        • Trin 9 af 9

          Lad dine jordskok-chips køle af, og server dem som en lækker snack.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Kalder alle CHIPS-elskere - er I derude? Her er en opskrift på chips du må spise HVER dag - voilá. De kræver ingen guts, bare store portioner, for de forsvinder lynhurtigt. Haps haps.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 200 g. jordskokker
            • 1 spsk. olie
            • ¼ tsk. salt

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 spiseske
            • 1 teske
            • 1 grøntsagsbørste
            • 1 kartoffelskræller
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv eller 1 mandolinjern
            • 1 mellemstor skål
            • Bagepapir
            • 1 bageplade

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
            4. Tag en grøntsagsbrøste. Vask jordskokkerne grundigt med den. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle jordskokkerne med en kartoffelskræller.
            5. Tag et skærebræt og skarp kniv frem. Skær jordskokkerne i tynde skiver. De skal være cirka 1 millimeter tykke. Hvis du har et mandolinjern, så skær jordskokkerne i papirstynde skiver på mandolinjernet.
            6. Tag en mellemstor skål. Kom jordskokke-skiverne, olie og salt i skålen. Vend jordskokkerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.
            7. Kom bagepapir på en bageplade. Fordel jordskokke-skiverne på bagepladen, så de ligger i ét lag.
            8. Bag jordskokke-skiverne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, for de kan pludselig blive for mørke.
            9. Lad dine jordskok-chips køle af, og server dem som en lækker snack.