Jordbærtærte

Jordbærtærte

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Verdens nemmeste jordbærtærte med chokoladekagebund - perfekt til dig, der ikke er vild med marcipan, og som gerne vil smage på sagerne i en fart ;-)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2758 kJ / 527 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 16 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Micki laver jordbær tærte. 

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 2758 kJ / 527 kcal
          • Protein: 9 %
          • Kulhydrat: 39 %
          • Fedt: 52 %
          • Heraf mættet fedt: 16 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 19

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 19

          Find alle ingredienserne frem.

          Chokoladebund:

          • 100 g. smør
          • 75 g. mørk chokolade
          • 100 g. sukker
          • 100 g. hvedemel
          • 50 g. mandelmel (kan erstattes af hvedemel)
          • 2 æg
          • 1 spsk. mælk
          • 1 spsk. smør til at smøre formen

          Kagecreme:

          • 2 æg
          • 2 spsk. sukker
          • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
          • 3 dl. mælk
          • 1 tsk. vaniljesukker

          Pynt:

          • 250 g. friske jordbær
        • Trin 3 af 19

          Tænd ovnen på 160 grader.

        • Trin 4 af 19

          Tærten: Bræk chokoladen i stykker.

          • 75 g. mørk chokolade

           

        • Trin 5 af 19

          Kom chokoladestykker og smør i en lille gryde. Skru op til lav varme, og smelt smør og chokolade, til det er flydende. Tag gryden væk fra varmen.

          • 100 g. smør
        • Trin 6 af 19

          Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg.

          • 2 æg
        • Trin 7 af 19

          Kom sukker, hvedemel, mandelmel og mælk op i skålen med æggene. Rør det godt sammen med en håndmixer.

          • 100 g. sukker
          • 100 g. hvedemel
          • 50 g. mandelmel (kan erstattes af hvedemel)
          • 1 spsk. mælk
        • Trin 8 af 19

          Kom det smeltede chokoladesmør i, og rør godt rundt.

        • Trin 9 af 19

          Smør springformen med rigeligt smør. Klik på videoen og se, hvordan du smøre en springform.

          • 1 spsk. smør til at smøre formen
        • Trin 10 af 19

          Hæld dejen i formen.

        • Trin 11 af 19

          Bag tærten ved 160 grader i cirka 20 minutter. Stik i tærtebunden med en lille kniv, for at se om den er færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er bagt færdig. Når den er færdig, så tag tærten ud af ovnen, stil den på en rist, og lad den køle af.

        • Trin 12 af 19

          Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Gentag med det andet æg. Pisk æggene sammen i gryden med et piskeris.

          • 2 æg
        • Trin 13 af 19

          Kom sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker i gryden. Pisk det hele godt sammen med piskeriset.

          • 2 spsk. sukker
          • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
          • 3 dl. mælk
          • 1 tsk. vaniljesukker
        • Trin 14 af 19

          Skru op for varmen, og bring kagecremen i kog. Kog, indtil cremen er tyk. Pisk hele tiden med piskeriset.

        • Trin 15 af 19

          Lad kagecremen køle af.

        • Trin 16 af 19

          Jordbær: Skyl jordbærrene, og nip eller skær den grønne ende af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.

          • 250 g. friske jordbær
        • Trin 17 af 19

          Skær dem i skiver på den lange led.

        • Trin 18 af 19

          Fordel cremen på toppen af tærten med en dejskraber.

        • Trin 19 af 19

          Læg jordbærrene på kagen. Start med en cirkel af jordbærskiver ude langs med kanten af kagen. Og læg så cirkler af jordbærskiver hele vejen ind til midten.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Verdens nemmeste jordbærtærte med chokoladekagebund - perfekt til dig, der ikke er vild med marcipan, og som gerne vil smage på sagerne i en fart ;-)

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Chokoladebund:

            • 100 g. smør
            • 75 g. mørk chokolade
            • 100 g. sukker
            • 100 g. hvedemel
            • 50 g. mandelmel (kan erstattes af hvedemel)
            • 2 æg
            • 1 spsk. mælk
            • 1 spsk. smør til at smøre formen

            Kagecreme:

            • 2 æg
            • 2 spsk. sukker
            • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
            • 3 dl. mælk
            • 1 tsk. vaniljesukker

            Pynt:

            • 250 g. friske jordbær

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 spiseske
            • 1 decilitermål
            • 1 lille gryde
            • 2 røreskeer
            • 1 stor skål
            • 1 håndmixer
            • 1 springform (20 Ø)
            • 1 bagepensel
            • 1 dejskraber
            • 1 lille skarp kniv eller en kødnål
            • 1 kop
            • 1 piskeris
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 skærebræt

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 160 grader.
            4. Tærten: Bræk chokoladen i stykker.
            5. Kom chokoladestykker og smør i en lille gryde. Skru op til lav varme, og smelt smør og chokolade, til det er flydende. Tag gryden væk fra varmen.
            6. Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg.
            7. Kom sukker, hvedemel, mandelmel og mælk op i skålen med æggene. Rør det godt sammen med en håndmixer.
            8. Kom det smeltede chokoladesmør i, og rør godt rundt.
            9. Smør springformen med rigeligt smør. Klik på videoen og se, hvordan du smøre en springform.
            10. Hæld dejen i formen.
            11. Bag tærten ved 160 grader i cirka 20 minutter. Stik i tærtebunden med en lille kniv, for at se om den er færdig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er bagt færdig. Når den er færdig, så tag tærten ud af ovnen, stil den på en rist, og lad den køle af.
            12. Kagecreme: Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Gentag med det andet æg. Pisk æggene sammen i gryden med et piskeris.
            13. Kom sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker i gryden. Pisk det hele godt sammen med piskeriset.
            14. Skru op for varmen, og bring kagecremen i kog. Kog, indtil cremen er tyk. Pisk hele tiden med piskeriset.
            15. Lad kagecremen køle af.
            16. Jordbær: Skyl jordbærrene, og nip eller skær den grønne ende af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.
            17. Skær dem i skiver på den lange led.
            18. Fordel cremen på toppen af tærten med en dejskraber.
            19. Læg jordbærrene på kagen. Start med en cirkel af jordbærskiver ude langs med kanten af kagen. Og læg så cirkler af jordbærskiver hele vejen ind til midten.