Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

nightmare
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 3 timer

        Lækker, cremet hjemmelavet sorbet… På en varm sommerdag…. I en hængekøje… Kan du se det for dig? Pssst… den er også god på en regnvejrsdag ;-)  TIP: du kan sagtens bruge frosne jordbær. Husk blot at koge dem i 1-2 minutter og køle dem ned, før du bruger dem. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2180 kJ / 521 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 97 %
        • Fedt: 2 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienser frem.

        Sirup:

        • 4 ½ dl. vand
        • 450 g. sukker

        Jordbærpuré:

        • 600 g. jordbær 
        • 1 dl. mynteblade
        • 33 g. pasteuriseret æggehvide 
      • Trin 3 af 15

        Sirup: Kom vandet i en gryde og bring det i kog ved middel varme.

        •  4 ½ dl. vand
      • Trin 4 af 15

        Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.

        • 450 g. sukker
      • Trin 5 af 15

        Sæt gryden med sirup i køleskabet. Siruppen skal være så kold, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.

      • Trin 6 af 15

        Jordbærpuré: Hvis du bruger friske jordbær, så vask jordbærrene grundigt, lad dem tørre i et rent viskestykke. Skær eller nip jordbærrene med en lille urtekniv. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.

        • 600 g. jordbær 
      • Trin 7 af 15

        Kom koldt vand i en mellemstor skål. Skyl myntebladene grundigt i vandet. Tag dem op, og lad dem tørre på et viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. mynteblade
      • Trin 8 af 15

        Kom jordbær og mynteblade i en stor skål. Blend det til en ensartet masse med en stavblender, til der ikke er nogen klumper tilbage. Du kan også blende det hele i en blender.

      • Trin 9 af 15

        Kom jordbærpuréen op i en si med en stor skål under. Si massen gennem si ned i skålen, brug eventuelt en spiseske til at få massen igennem.

      • Trin 10 af 15

        Kom 3 deciliter jordbærpuré og 4 deciliter sirup op i en skål. Bland det godt sammen.

      • Trin 11 af 15

        Kom æggehviderne op i en stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive.

        • 33 g. pasteuriseret æggehvide 
      • Trin 12 af 15

        Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i jordbærmassen med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.

      • Trin 13 af 15

        Kom den færdige blanding op i en plastikboks, sæt låg på, og stil den i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.

      • Trin 14 af 15

        Sorbeten skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.

      • Trin 15 af 15

        Tag sorbeten ud af fryseren noget tid, før du skal servere den. Du kan eventuelt bruge en stavblender til at gøre sorbeten blød og cremet igen, inden du serverer den.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lækker, cremet hjemmelavet sorbet… På en varm sommerdag…. I en hængekøje… Kan du se det for dig? Pssst… den er også god på en regnvejrsdag ;-)  TIP: du kan sagtens bruge frosne jordbær. Husk blot at koge dem i 1-2 minutter og køle dem ned, før du bruger dem. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Sirup:

          • 4 ½ dl. vand
          • 450 g. sukker

          Jordbærpuré:

          • 600 g. jordbær 
          • 1 dl. mynteblade
          • 33 g. pasteuriseret æggehvide 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 lille gryde med låg
          • 1 røreske
          • 2 viskestykker
          • 1 lille skarp kniv
          • 5 mellemstore skåle
          • 1 stavblender
          • 1 si
          • 1 spiseske
          • 1 håndmixer
          • 1 dejskraber
          • 1 plastikboks med tætsluttende låg til fryseren

          Sådan gør du

          1. Vask hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienser frem.
          3. Sirup: Kom vandet i en gryde og bring det i kog ved middel varme.
          4. Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.
          5. Sæt gryden med sirup i køleskabet. Siruppen skal være så kold, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.
          6. Jordbærpuré: Hvis du bruger friske jordbær, så vask jordbærrene grundigt, lad dem tørre i et rent viskestykke. Skær eller nip jordbærrene med en lille urtekniv. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.
          7. Kom koldt vand i en mellemstor skål. Skyl myntebladene grundigt i vandet. Tag dem op, og lad dem tørre på et viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          8. Kom jordbær og mynteblade i en stor skål. Blend det til en ensartet masse med en stavblender, til der ikke er nogen klumper tilbage. Du kan også blende det hele i en blender.
          9. Kom jordbærpuréen op i en si med en stor skål under. Si massen gennem si ned i skålen, brug eventuelt en spiseske til at få massen igennem.
          10. Kom 3 deciliter jordbærpuré og 4 deciliter sirup op i en skål. Bland det godt sammen.
          11. Kom æggehviderne op i en stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive.
          12. Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i jordbærmassen med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.
          13. Kom den færdige blanding op i en plastikboks, sæt låg på, og stil den i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.
          14. Sorbeten skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.
          15. Tag sorbeten ud af fryseren noget tid, før du skal servere den. Du kan eventuelt bruge en stavblender til at gøre sorbeten blød og cremet igen, inden du serverer den.