Jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade

medium
      • Opskriften tager ca.: 2 timer
        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 209 kJ / 50 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 97 %
        • Fedt: 2 %
    • Beskrivelse

        • Opskriften tager ca.: 2 timer

          Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 209 kJ / 50 kcal
          • Protein: 1 %
          • Kulhydrat: 97 %
          • Fedt: 2 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 12

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 12

          Find alle ingredienserne frem.

          • 1 kg. jordbær (evt. frosne)
          • 500 g. sukker
          • 1 ½ tsk. geleringsmiddel
          • 1 spsk. sukker
          • Evt. konserveringsmiddel
        • Trin 3 af 12

          Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.

          • 1 kg. jordbær (evt. frosne)
        • Trin 4 af 12

          Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.

          • 500 g. sukker
        • Trin 5 af 12

          Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.

        • Trin 6 af 12

          Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere.

        • Trin 7 af 12

          Bland geleringsmiddel og sukker sammen i en lille skål.

          • 1 ½ tsk. geleringsmiddel
          • 1 spsk. sukker
        • Trin 8 af 12

          Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.

        • Trin 9 af 12

          Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.

        • Trin 10 af 12

          Kom evt. konserveringsmiddel i marmeladen.

          • Evt. konserveringsmiddel
        • Trin 11 af 12

          Skold dine sylteglas: Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.

        • Trin 12 af 12

          Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 kg. jordbær (evt. frosne)
            • 500 g. sukker
            • 1 ½ tsk. geleringsmiddel
            • 1 spsk. sukker
            • Evt. konserveringsmiddel

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 lille gryde
            • 1 grydeske
            • 1 kop
            • 1 teske
            • 1 spiseske
            • 1 syltetøjsglas

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.
            4. Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.
            5. Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.
            6. Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere.
            7. Bland geleringsmiddel og sukker sammen i en lille skål.
            8. Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.
            9. Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.
            10. Kom evt. konserveringsmiddel i marmeladen.
            11. Skold dine sylteglas: Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
            12. Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.